Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage263
blogImage263

3. bog i Clifton-krøniken ude nu!

Den tredje bog i Jeffrey Archers episke krønike om Clifton familien, EN VELBEVARET HEMMELIGHED, er ude nu. Læs mere om den nyeste del i Clifton-krøniken, og om hvad Archer selv siger om bogen, her.

af

- d. 27. september 2017

Jeffrey Archers Clifton-krønike har taget verden – og Danmark – med storm. Den har lagt på bestsellerlister verden over, og nu kan vi herhjemme læse den tredje En velbevaret hemmelighed. Weekendavisen kaldet den første bog i krøniken, Hvor der er vilje, for et ”førsteklasses håndværk inden for sin genre.” Du kan læse forlagets beskrivelse af den tredje del af Clifton-krøniken herunder.

Jeffrey Archer om En velbevaret Hemmelighed

Når man kommer til den tredje bog i Jeffrey Archers serie, så har de tre hovedkarakterer fundet deres plads. Harry er en etableret forfatter, Emma ønsker at tage styringen for sin fars virksomhed og Giles kæmper for at blive et medlem af det britiske Parlament. De er alle tre trådt ind på den virkelige scene, hvilket, Jeffrey Archer har fortalt, gjorde det meget sjovere for ham at skrive. I skrivningen kunne han nu også trække på sine egne erfaringer som medlem af Parlamentet, Archer var medlem af Underhuset fra 1969 til 1974, og i virksomhedsverdenen. Han mener også, at det bliver mere interessant, hvis en læser kan mærke, at forfatteren virkelig kender til – har levet – det han skriver om.

En bog er kun så god som sin skurk

Der er mange, som mener, at skurkene altid er mere interessante end ”de gode” – Jeffrey Archers kone er faktisk i blandt dem. Derfor er der nok nogle, som vil finde Don Pedro og Sir Hugo mere fascinerende end Harry, Emma og Giles. Jeffrey Archer kalder selv Lady Virginia Fenwick den mest modbydelige af dem alle, og han advarer om, at hun ikke bliver sødere – tværtimod.

Læsernes håb og frygt

Jeffrey Archer tror, at de fleste læsere er fascineret af mennesker, reaktionsmønstre og hvordan folk agere under bestemte omstændigheder – også fordi mange selv på mere eller mindre plan har været ude for noget sammenligneligt og derfor ved, hvordan de selv reagerede. Som forfatter leger Archer med dette, men på et plan, så det ikke bliver for tydeligt, men hvor han stadig har i mente ikke at tage en afstikker, som læseren finder utroværdig. Så han fører sine karakterer igennem dette, mens han tager højde for at læserne sidder med deres håb og frygt for, hvad der vil ske. Jeffrey Archer siger, at det er vigtigt som forfatter at holde fast i deres håb, men det er mindst lige så vigtigt at holde fast i læserens frygt.  

De første to bøger i Clifton-krøniken


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner