Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Vinder af Danish Book Blog Award 2023

Som I kunne læste tilbage i november, vandt Julie Ottosen titlen som Årets blogblogger 2023!

Her kan du læse Julies egne ord om, hvad prisen betyder for hende og de tanker hun gør sig, om sin blog.

Du finder hende blog på Instagram: @julie.ottosen

af

- d. 01. marts 2024

Af Julie Ottosen
 
D. 3. november 2023 var dagen for uddelingen af årets Danish Book Blog Award og for mig, som finalist, var det en dag vild dag, som på både var helt enorm lang og som fløj afsted. Jeg havde alliereret mig med masser af venner og kolleger, som enten skulle trøste mig eller fejre mig - heldigvis stod den på fejring! Jeg bliver stadig meget glad, rørt og stolt når jeg tænker tilbage. Jeg tror allerbedst, jeg kan beskrive det at vinde prisen, som helt enormt overvældende. Det at vinde prisen er selvsagt en kæmpe ære, men det der betyder allermest er alle dem der følger og læser med hos mig, for uden dem - var der ingen mig.
 
Som børnebibliotekar og læser af helt enormt meget børnelitteraturen, ved jeg hvor fænomenal, øjenåbnende, sjov, fortryllende og vidunderligt det er at læse børnelitteratur. Børnelitteraturen leger med sprog og billeder, den udfordrer, trøster og udvider vores horisont. Den minder os voksne om hvordan det er at være barn - og hvor uretfærdigt det kan føles, at de voksne bestemmer spisetid, sengetid og alt muligt andet.
 
Da jeg startede med at anbefale bøger på Instagram, var det egentlig mest som et værktøj i mit arbejde som børnebibliotekar. Det var en måde at huske hvilke bøger, jeg havde læst og vigtigere endnu, hvad jeg synes om dem - og til hvem, jeg ville anbefale dem. Og for mig er det nemmere at huske, hvis jeg har nedskrevet mine tanker om bogen.
 
Med tiden har jeg og min profil udviklet sig, jeg er blevet skarpere og mere kritisk, for i takt med at jeg læser mere og mere børnelitteratur, bliver jeg også mere og mere fokuseret på, at det vi udsætter børn for, SKAL være vedkommende og relevant for dem. Alle læsevaneundersøgelser viser jo desværre at børn generelt læser mindre og har mindre læselyst og læseglæde, men jeg håber, at jeg med mine anbefalinger af nyere børnelitteratur, kan inspirere forældre til at vælge noget andet end bare den litteratur, de selv elskede som børn, til deres børn og dermed inspirere til gode læseoplevelser, som forhåbentlig kan blive til mere læseglæde.
 
Kort sagt, håber jeg at kunne inspirere til at flere børn - og voksne - har oplevelsen af at blive så opslugt af en bog, at verden omkring dem forsvinder.
 
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner