Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

5 bøger, som med garanti får dig i julestemning

December er en ganske magisk måned. Der skrues ekstra op for hyggen i de fleste hjem, og man fyldes med forventningens glæde til alt det, der venter. Julebøger er den perfekte måde at give julemåneden et ekstra stænk af magi. Derfor har jeg samlet 5 hyggelige juleanbefalinger, som både er til store og små.

af

- d. 18. november 2020

Sidste års vinder af DBBA, "Book me up, Scotty", Maria Johansen giver os sine juleanbefalinger.

 

Da julen kom til Mumidalen af Tove Jansson

Mumitroldene plejer at gå glip af julen, fordi de altid er gået i vinterhi. Men i år bliver de vækket og bliver helt rundtossede over de mange forberedelser, alle har gang i. Den der jul lyder lidt som et kommanderende væsen, der både vil have et pyntet træ og et overdådigt måltid. Som altid med fortællinger fra Mumidalen, er der både filosofi og sand magi i historien, og det er underholdende for både store og små at følge mumifamiliens forundring over de mange juletraditioner.

 

Snesøsteren af Maja Lunde

Snesøsteren er en julekalenderbog i 24 kapitler, og dens dybde gør den velegnet til dialogisk læsning, som er betegnelsen for højtlæsning, hvor dialog indgår undervejs, så fortællingen suppleres med sideløbende snakke læser og lytter imellem. Julian elsker jul, men i år er julen ikke som den plejer. Der mangler noget, for hele familien er i sorg over tabet af Julians søster, Juni. Julian er kun en skygge af sig selv, da han møder den anderledes og lidt underlige Hedwig. Hedwig er ikke som andre børn. Der sker mystiske ting i hendes hus, og det er som om, hun allerede ved, hvad Julian plejer at gøre for at komme i julehumør.Det er en rørende og tankevækkende julehistorie, og der er ingen tvivl om, at det bliver en af de julebøger mange familier vil finde frem til december generation efter generation.

 

Julekalenderen - En vinterbaders notater fra menneskehavet af Peter A.G. NielsenTil unge og voksne

Julestemning er mere end gran og guirlander. Tag med Peter A.G. ud på en rejse af samtaler med et mangfoldigt Danmark, som vil minde dig om julens sande budskab. Bogen er en udvidet julekalender, som varer helt til – ikke påske – men nytår, og den består af 31fortællinger, hvor vi får et glimt af det, der rører sig i duedamens, dyrehandlerens, junkiens, skraldemandens og mange andres liv. Fortællingerne er holdt korte, 2- 4 sider, og det er brudstykker af samtaler, forfatteren har haft med de mennesker, han tilfældigt har mødt på sin vej. Det er utroligt, hvilke historier, der gemmer sig i det enkelte menneske, og julekalenderen bliver netop symbolet på, hvorfor enhver bør give en flig af sin tid til en fremmed.

 

Et juleeventyr af Charles Dickens

“Bah, humbug!” Der er nok ikke mange, der er i tvivl om, hvilken julehistorie eller karakter, vi har med at gøre, når man hører de ord. Et juleeventyr er fyldt med alt det, en sand julehistorie skal have. Moralen forældes aldrig og julemagi, næstekærlighed og juleånd er historiens fundament. Ebenezer Scrooge er gnaven, nærig og modbydelig over for sine medmennesker. Han har mistet evnen til empati, og han irriteres over andres godgørenhed. Mens Londons fattigste dør i gaderne, lukker Scrooge sig inde med sine penge og skyklapper. Det skal dog til at ændre sig, da han en nat bliver hjemsøgt af julens ånder, fortid, nutid og fremtid. I tre klarsyn får han vist det liv, han har levet og det liv, fremtiden bringer, hvis ikke han ændrer kurs.

 

Jul i andre lande af Sofie Maria Brand

Der er lagt op til undren, grin og seriøs julehygge, når Sofie Maria Brand tager sin læser med rundt i verden. Bliv klogere på hvordan man holder jul i andre lande, mens du langsomt lader dig forføre af julestemning og højtidsmagi. I Jul i andre lande rejser vi rundt i verden til i alt 24 forskellige lande. Her lærer vi, hvornår alle de andre fejrer jul, hvordan vejret er juleaften, og hvad der særligt kendetegner deres unikke juletraditioner. Vi lærer også, hvordan landets historie har formet befolkningens måde at holde juleaften på, hvad der serveres til julemiddagen og hvilken pynt der ses i gader og stræder.

Det er sjovt, det er lærerigt og det er fyldt med god julestemning!

 

 

Har Du lyst til at læse mere fra "Book me up, Scotty!", Maria Johansen, kan du læse meget mere her HER
 
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner