Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv

Rækkefølgen af Elly Griffiths bøger

Elly Griffiths er forfatteren til den prisbelønnede bestsellerserie Ruth Galloway. Udover krimier har hun også skrevet, Mit navn er Justic-serien, som indeholder spændende mordgåder for børn. Yderligere har hun skrevet Domenica de Rosa-serien, der indeholder skønne feel good-romaner. Herunder får du et overblik over rækkefølgen på Elly Griffiths serier.

af

- d. 23. august 2022

Forfatteren Elly Griffiths er et pseudonym, og hun hedder i virkeligheden Domenica de Rosa. Da hun begyndte at skrive første bog i Ruth Galloway-serien, havde hun brug for et rigtigt krimiforfatternavn, mente hendes agent. Med det nye navn Elly Griffiths fulgte startskuddet på en succesfuld karriere, og hun blev en anerkendt krimiforfatter. Sideløbende skriver hun også på serien om kriminalassistent Harbinder Kaur. Hun har dog under sit borgerlige navn udgivet Domenica de Rosa-serien, som er en serie fuld af romantik og drama. 
 
Rækkefølgen af bøgerne i Ruth Galloway-serien:
 1. Pigen under jorden (2017)
 2. Løgnens hus (2018)
 3. Huset på klippen (2018)
 4. Døden på museet (2019)
 5. Det tavse vidne (2019)
 6. De udstødte (2020)
 7. Stemmer fra graven (2020)
 8. Kvinden i blåt (2021)
 9. Forsvundet i mørket (2021)
 10. Den mørke engel (2022)
 11. Stencirklen (2022)
 12. Lygtemændende (2023)

Om Ruth Galloway-serien

Ruth Galloway-serien handler om arkæologen Ruth Galloway, som er ekspert i knogler. Hun bliver ofte kontaktet af politiet, når der bliver begået nye mord. Disse mord trækker tråde til knoglefund, der er årtier gamle. Ruth Galloway er ekspert indenfor dette område, og er hun hurtig til at datere fyrre år gamle barneknogler, og det er ikke noget problem, at se forskel på nye knogler fra et skelet og en knogle der er adskillige år gammel.

Der skaber stor indlevelse i bøgerne via fremragende personhistorier og personskildringer, som er vanskelig ikke at have sympati for. 

Først bog i serien hedder Pigen under jorden og er skrevet i 2017, herefter er der udkommet yderligere 10 bøger i Ruth Galloway-serien på dansk. Disser er Løgnens hus, Huset på klippen, Døden på museet, Det tavse vidne, De udstødte, Stemmer fra graven, Kvinden i blåt, Forsvundet i mørket, Den mørke engel og Stencirklen. Yderligere er der i 2020 skrevet en spinoff bog der hedder Det første juletræ.

Alle bøgerne indeholder en selvstændig historie, og kan derfor sagtens læses uafhængigt af hinanden.

Pigen under jorden - Bog 1 Lægnens hus - Bog 2 Huset på klippen - Bog 3 Døden på museet - Bog 4 Det tavse vidne - Bog 5 De udstødte - Bog 6

 

Stemmer fra graven Bog 7 Kvinden i blåt - Bog 8 Det første juletræ - Spinoff      

 

Rækkefølgen af bøgerne i Harbinder Kaur-serien:

 1. Døden mellem linjerne (2021)
 2. Ekspert i mord (2022)

Om Harbinder Kaur-serien:

Harbinder Kaur arbejder som efterforsker sammen med Neil Winston (som hun forsøger at tænke på som mere behagelig ved at forestille sig ham som et skovvæsen - knurhår og busket hale inkluderet). Hendes chef er Donna Brice. Harbinder betragter sig selv som den 'bedste homoseksuelle detektiv i West Sussex' og ville ønske, at hun kunne fortælle det til sine forældre. Hun er 36, single og bor stadig over forældrenes butik. Det er praktisk, og hun elsker sin mors madlavning.

Første bog i serien hedder Døden mellem linjerne, og i 2022 udkommer andet bind på dansk, Ekspert i mord.

Rækkefølgen af bøgerne i Mit navn er Justice-serien:

 1. Mit navn er Justice - Mordene på Highbury House (2020)
 2. Mit navn er Justic 2 - Smuglernes hemmelighed (2020)

Om Mit navn er Justice-serien

Mit navn er Justic-serien henvender sig til børn i alder en 9 - 12 år. Serien er en spændende detektivserie og handler om den 12-årige Justice Jones. Hun går på en kostskole, en snobbet en af slagsen, hvor alt handler om at konkurrere. Hendes far er en kendt advokat, og hendes mor er forfatter, og har skrevet og udgivet flere detektivromaner. Alt peger i retningen af, at Justice skal blive detektiv i fremtiden.

Med denne serie for børn er det ikke kun voksne, der får glæde af Elly Griffiths store fantasi, formfuldendte sprog og hendes sans for gåder. 

Første bog i serien hedder Mit navn er Justice - Mordene på Highbury House og blev sammen med bog nummer to i serien Mit navn er Justic 2 - Smuglernes hemmelighed udgivet i 2020.

Mit navn er Justice - Mordene på Highbury - Bog 1 Mit navn er Justice - Smuglernes hemmelighed - Bog 2        

 

Rækkefølgen af bøgerne i Domenica de Rosa-serien:

 1. To uger i Toscana (2019)
 2. Villa Serenas hemmelighed (2020)

Om Domenica de Rosa-serien

Domenicia de Rosa-serien handler om kærlighed, romantik og drama. Alt sammen sker under den fantastiske toscanske sommersol. Der er skrevet to bøger i Domenica de Rosa-serien.
 
Den første bog i serien hedder To uger i Toscana og udkom i 2019. Bog nummer to udkom et år senere i 2020 og har titlen Villa Serenas hemmelighed.
 
To uger i Toscana - Bog 1 Villa Serenas hemmelighed - Bog 2        

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner