Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage229
blogImage229

Anders Johansen del 3 - Input fra unge

Det tredje indlæg om livet som forfatter fra Anders Johansen lægger sig flot op af det andet indlæg, hvor han fortalte om skolebesøg. Her kan du nemlig læse mere om, hvordan han bruger input fra de unge til sine bøger.

af

- d. 14. august 2017

Input fra unge

Skolebesøgene giver mig en række kontakter, som jeg kan trække på, når jeg har brug for input og respons fra unge.

Da jeg skrev romanen Stjerneskælv, hvor hovedpersonen er en pige med anoreksi, havde jeg ti piger fra niende på som test-læsere af manuskriptet. De havde det med hjem i juleferien og kom med god og nyttig respons, ikke mindst korrektioner vedrørende ”pigeting” – min viden om den slags er begrænset, jeg kan nemt komme til at blande mascara og øjenskygge sammen!

I forbindelse med Krigshemmeligheder havde jeg to spørgeskemaer ude på skolerne. Det ene handlede om, hvilken musik unge anno 2017 elsker og IKKE elsker at høre. Jeg fandt ud af, at der er MEGET langt mellem Bieber-fansene og dem, der er til heavy – og så lærte jeg en del om en musikgenre, jeg slet ikke kendte: ”tramp” eller ”dakkedak”.

Det andet spørgeskema handlede om netadfærd – hvornår og hvor tit 15-årige er på nettet, og hvad de går efter. Facebook, Instagram osv fyldte nøjagtig lige så meget, som jeg regnede med. Nogle af drengene var også modige og ærlige nok til at nævne diverse pornosites. Det mest overraskende var, at så mange klikkede ind på NRK – indtil det gik op for mig, at det selvfølgelig var for at se ”Skam”!


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner