Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage158
blogImage158

Big Little Lies

Liane Moriartys populære bog STORE SMÅ LØGNE bliver lige nu vist på HBO med Reese Witherspoon og Nicole Kidman på rollelisten. Læs mere om STORE SMÅ LØGNE og hvordan den har skabt kontrovers her.

af

- d. 30. marts 2017

Liane Moriarty har skrevet syv romaner, og de har alle prydet bestsellerlisterne verden over. Hendes bøger er solgt i mere end 6 millioner eksemplarer verden over, og Store små løgne er blevet lavet til miniserie for HBO, og du kan se den lige nu. Serien, med bl.a. Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley og Reese Witherspoon i hovedrollerne, er blevet et stort hit blandt seerne, men den har også skabt lidt kontrovers.

Store små løgne er beskrevet som værende et skarpt portræt af ex-mænd og deres nye koner, mødre og døtre samt skolegårdsskandaler – og så alle de små farlige løgne, som vi har det med at fortælle os selv for at komme igennem hverdagen. Liane Moriarty bryder deres hverdag med et dødsfald, men er det mord? Måske en tragisk hændelse? Eller er det bare forældre, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt? En ting er helt sikker, nogen er død. Store små løgne følger tre kvinder, Madeline, Celeste og Jane, som har hver sine udfordringer i hverdagen.

Tv-serien har skabt en smule røre i andedammen, især i Amerika, da der er rigtig mange mandlige anmeldere, som har kritiseret serien, hvis karakterer hovedsageligt er kvinder, der har en række kvindelige producere og executive producere og som er baseret på en bog skrevet af en kvinde. En række anmeldere, der hovedsageligt er mænd, har kritiseret serien for at være uden substans, med et fupnummer af et mysterium og for ikke at have noget interessant eller nyt at sige. Til gengæld er der flere, som kritiserer de, hovedsageligt, mandlige anmelderes affejning af serien, for at ligge på grænsen til det kvindefjendske. De stiller spørgsmålet, om deres store problem med serien måske i virkeligheden ikke er, at den ikke følger den klassiske krimi eller dens fremstilling af karaktererne, men nærmere at omdrejningspunktet for serien er kvinders liv.

Reese Witherspoon, som også spiller Madeline, er en af producerne til serien, og hun har også købt rettighederne til filmatiseringen af Vanvittig skyldig – endnu en af Liane Moriartys populære bøger.

Vanvittig skyldig er den femte af Liane Moriartys bøger, der er udkommet på dansk, den blev udgivet i slutningen af 2016. Ligesom i Store små løgne tager Liane Moriarty i Vanvittig skyldig fat i det, der burde være hverdagens idyl, og giver den en mørk twist.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner