Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv

Bookworm’s Closet 's sommeranbefalinger

"Løb aldrig tør for bøger"

af

- d. 02. juli 2021

Det skal jeg læse i sommerferien 

Jeg håber på masser af læsetid i min sommerferie i år. Jeg skal i sommerhus med min familie, og drømmer allerede nu om de tidlige morgentimer inden resten af familien vågner - jeg elsker at læse imens huset stadig er stille. Jeg kan også se de sene eftermiddage for mig: hvidvin i skyggen på terrassen med en god bog imens min kæreste laver mad.

Noget af det bedste ved at pakke sin taske til sommerferien, er at udvælge de bøger man skal have med. Jeg er lidt af en ekspert på området, hvis jeg selv skal sige det.

 

Her er mine 4 bedste tips til at pakke bøger til ferien:

 

1: Pak flere bøger end du kan nå at læse.

Der er ikke noget værre end at løbe tør for bøger. Eller at være tvunget til at læse en dårlig bog i mangel af bedre. For hvad, hvis den bog du har taget med, ikke er dig? Ødelæg ikke din ferie med en dårlig bog - kast håndklædet i ringen og åbn en ny. Og ja, det kan blive tungt at slæbe på. Men der er hjælp at hente i punkt 3.

 

2: Udvælg bøger, der er forskellige.

Dit humør og læsebehov kan veksle i løbet af en ferie. I starten kan du have brug for let litteratur, der hurtigt griber dig. Senere har du måske fundet den ro det kræver at læse mere eftertænksomme bøger du kan fordybe dig i. 

 

3: Vælg korte bøger

Jeg tager sjældent bøger med på ferie, der er på over 300 sider. Det er mest af praktiske årsager: Bogen skal kunne være i min håndtaske, og jeg må ikke blive træt i arme og skuldre af at slæbe rundt på den. Af samme grund er det ofte paperbacks jeg tager med på ferie.

 

4: Pak bøger du virkelig glæder dig til.

Glem pligtlæsning og bøger du gerne vil prale med at have læst. Læs hvad dit hjerte begærer - men vær ikke bange for at udfordre dig selv lidt. Bøger vi læser på ferie, er ofte bøger vi husker på en anden måde, så sørg for at skabe nogle dejlige minder.

 

Jeg glæder mig til at føje flere boglige minder til listen denne sommer, og har nøje udvalgt en stak bøger som er forholdsvist korte og som jeg har store forventninger til: 

· ’Lykke-Per’ af Henrik Pontoppidan - jeg læser den for tredje gang, denne gang med min virtuelle bogklub Bookworm’s Bookclub (som alle i øvrigt skal være velkommen til at være med i).

· ’Kvinden i den lilla nederdel’ af Natsuko Imamura - japansk novella som jeg forudser er dejlig sær.

· ’Giovanni’s room’ af James Baldwin - queer klassiker som jeg forventer er rørende og velskrevet.

· ’The Lottery and other stories’ af Shirley Jackson (ikke oversat til dansk) - jeg er kæmpe Shirley Jackson fan og aner twistet underholdning.

· ’On earth we’re briefly gorgeous’ af Ocean Vuong - har hørt så man gode ting om den, og håber at blive rørt og fascineret af sproget.

· ’Girl, Woman, Other’ af Bernadine Evaristo - jeg har smuglyttet til starten og forventer fabelagtige portrætter.

· ’Natskygge’ af Gry Kappel Jensen - tredje bind i en dansk fantasy som jeg tror vil få mig til at glemme alt omkring mig.

Det burde være rigeligt til 14 dage i sommerhus med en 5-årig. Jeg tror, at det er en god blandet stak, og jeg håber, at det bliver nogle gode læseoplevelser, der kan skabe nogle herlige sommerminder.  

 

Vil du have mere inspiration til din læsning?

Her er de 10 bedste bøger jeg har læst i 2021 (so far): 

1. ’Klara og Solen’ af Kazuo Ishiguro - litterær fiktion om kunstig intelligens

2. ’The Extraordinaries’ af TJ. Klune - humoristisk YA om superhelte med queer hovedperson med ADHD

3. ’Første Person Ental’ af Haruki Murakami - noveller med et touch af magisk realisme

4. ’Arven fra fortiden’ af Nathalie og Bettina Liane - #2 I dansk fantasy om en magisk skole på et skib

5. ’Guds bedste børn’ af Morten Pape – dansk socialrealisme

6. ’Kvadrantiderne’ af Nanna Foss – dansk fantasy om tidsrejse

7. ’Katalog over katastrofer’ af Stine Askov – roman om at vokse op med en paranoid far

8. ’When the emperor was divine’ af Julie Otsuka – roman om japanere I USA under 2. verdenskrig

9. ’Hvis vi ikke taler om det’ af Leonora Christina Skov – om LCS’s oplevelser i forlagsbranchen

10. ’Mit år med ro og hvile’ af Ottessa Moshfegh – sær fortælling om en kvinde, der bruger et år på at sove.

 

God sommer,

Gitte Tofte / Bookworm’s Closet

YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCFJZJnowLSik0s2tSPOI3VA

Instagram: @bookwormscloset

Blog: The Bookworm’s Closet Bogklub: Bookworm’s Bookclub


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner