Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage359
blogImage359

Cana Buttenschøn: Om at blive mor for første gang

I dag deler jordemoder og blogger, Cana Buttenschøn nogle af hendes tanker fra den første tid i moderrollen - både de lykkelige og svære. Erfaringerne har inspireret hende til at skrive en "bibel" til førstegangsmødre.

af

- d. 07. maj 2018

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg syntes det var sindssygt svært at blive mor. Ikke sådan i fysisk forstand, selvom dén del selvfølgelig heller ikke just var en dans på roser med blandt andet bækkenløsning i graviditeten og et forstuvet haleben som følge af fødslen, men mentalt. Hold kæft, hvor syntes jeg det var svært at blive nogens mor! Svært og dejligt og uden tvivl mit livs vildeste præstation. 

Jeg glemmer aldrig nogensinde overvældelsen af at have fået et barn, som fyldte den første tid, efter jeg havde født første gang. Jeg kunne nærmest ikke tage øjnene fra mit lille – helt perfekte – barn; både fordi jeg synes det var så fascinerende, at det rent faktisk var lykkedes mig at producere sådan et rigtigt lille menneske til trods for at jeg inden min barsel, havde stået på fødegangene og taget imod hundrede babyer, inden jeg tog imod min egen. Tænk sig at jeg også kunne!

Pludselig var min vigtigste opgave i livet at passe på mit lille vidunder af en baby og der var selvfølgelig ingen tvivl om, at kun det bedste var godt nok til ham. Når jeg til gengæld kun sjældent følte mig som den bedste mor for ham, rendte jeg følelsesmæssigt selvklart ind i problemer. 

Det var svært at navigere rundt i min nye, altoverskyggende rolle i livet, uden nogen som helst anelse om hvordan jeg skulle aflæse koordinaterne på det kort jeg sådan set havde håbet på, at nogen ville have udleveret til mig, sammen med min baby og hvor ville jeg dog ønske mig, at der var nogen, som på en kærlig – men samtidig også ærlig – måde, havde sat sig ned sammen med mig i et par timer og fortalt mig the basics. 

Det var der ingen der gjorde og jeg turde ikke spørge om hjælp, af frygt for at vise andre, at jeg var en fiasko som mor. Sådan følte jeg mig ofte; som en fiasko, selvom jeg i dag godt kan se, at det var jeg slet ikke. Jeg var bare usikker og bange for at gøre noget forkert – og så havde jeg måske også hovedet lidt vel rigeligt oppe i egen bagdel, ahem… 

Derfor besluttede jeg mig for, allerede i min anden barsel, som jeg håndterede ganske anderledes og langt bedre, at skrive en bog til sådan nogle som mig. Kvinder på barsel. Gravide eller nybagte mødre, som i dén grad er en gruppe af kvinder, som har brug for – og som har fortjent! – en kærlig håndsrækning, opmuntring, lidt at grine af og en god portion lavpraktiske håndterbare råd, som i hvert fald for mig, gjorde livet som nybagt mor en lille smule lettere. 

Bogen, som af flere sidenhen er blevet kaldt ”biblen for nybagte mødre”, hedder 40 Uger Efter – En kærlig håndsrækning til nybagte mødre og jeg er simpelthen så stolt og glad over, med den, at kunne støtte, hjælpe og guide kvinder igennem én af livets allermest sårbare perioder. 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner