Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage16
blogImage16

Danish Book Blog Award 2016!

Plusbog.dk lancerede i efteråret 2016 Danish Book Blog Award, fordi der manglede en pris, der hylder alle de hårdtarbejdende bogbloggere. Læs her, hvilken blog, der blev kåret som Danmarks bedste bogblog!

af

- d. 14. november 2016

Vi hos Plusbog.dk er netop kommet hjem fra dette års BogForum: Fulde af oplevelser og godt brugte ovenpå en begivenhedsrig weekend. Vi havde især glædet os rigtig meget til uddelingen af vores helt egen pris: Danish Book Blog Award! Prisuddelingen fandt sted lørdag d. 12. november på vores stand i Bellacenteret. Vinderen blev meget fortjent den veletablerede bogblog Paperback Castles, der er skabt af Rikke. Rikke arbejder til dagligt som Community Manager i marketingafdelingen hos forlaget Lindhardt & Ringhof. 

Forud for prisoverrækkelsen lå mange timers forberedelse og ikke mindst en stærk faglig evaluering og bedømmelse af de fem blogs, der var gået videre til finalen.

De fem blogs blev udvalgt blandt i alt 16 blogs ved en brugerafstemning, hvor Plusbog.dk's brugere og følgere på blandt andet Facebook og Instagram kunne afgive deres stemme. Det var et meget stærkt felt og vi er meget taknemmelige og glade for den enorm store opbakning, som vores Danish Book Blog Award har fået.

Det var vigtigt for os, at vinderen ikke blot var kåret af branchen eller blot af læserne – men et fælles samarbejde – således at vinderen ville blive valgt på det absolut bedste grundlag. Da feltet af dygtige og engagerede bogbloggere var blevet til fem finalister, overtog vores dommerpanel derfor opgaven: At finde Danmarks bedste bogblogger.

Vinderen af Danish Book Blog Award 2016 

Det var et enstemmigt dommerpanel, der valgte bloggen Paperback Castles som den første vinder af Danish Book Blog Award.

Vinderbloggen tog juryen gennem en næsten fuldkommen blogoplevelse – hun inviterer os ind i et eventyrligt univers, hvor bøgerne og kærligheden til bøgerne og læsningen er i centrum. Hendes sprog er flot og fortællende, og bloggen er stilistisk flot med stemningsfulde billeder, både af bøgerne og af bloggeren selv, og bloggen lægger sig derved som en hybrid mellem en livsstilblog og en bogblog.

Det er meget elegant gjort. Hun har godt fat i sit publikum, de kender hende og hun fodrer dem med både smukke billeder af sig selv og med video i helt afslappet stil. Vinderen er både en dygtig blogger og en dygtig historiefortæller. Hendes evne til at inddrage læseren i sine fortælleringer og indlæg, giver læseren lyst til at bidrage og interagere på bloggen, hvilket giver udslag i en super fin brugerinteraktion og –involvering. En involvering som vinderen tydeligt viser, at hun værdsætter og som gør, at følgerne føler at netop DERES holdning, råd eller argument kan gøre en forskel på bloggen – eller for bloggerens holdning eller hendes næste læseoplevelse.

Kærligheden til litteratur i fokus

Vinderen gør op med prototypen på en boglæser – man er ikke nødvendigvis nørdet bare fordi man læser bøger og lader passionen lyse. Vinderen viser en moderne litteraturelskende kvinde – som man ikke kan undgå at se op til. Netop det er noget af det som gør, at man elsker at følge en specifik blogger – at man bliver taget ind i en verden man selv ønsker at befinde sig i, noget som kan lukke en ind i en drømmeverden for en stund – det er det som sker på Paperback Castles.

Bloggeren gør bøger, litteratur og passionen for dette, ikke bare til noget hipt og moderne – men til noget smukt og unikt. Hendes blog er derudover grafisk flot med en alfabetisk inddeling af emner og anmeldelser, som gør bloggen overskuelig og særdeles brugervenlig.

En blogger har i dag et stort og varieret arbejde – som ikke bare indbefatter et indlæg i ny og næ. For at opretholde en læserskare og følgere er det nødvendigt med regelmæssige indlæg, som har en bred variation i indhold, for at fange og inspirere følgerne gang på gang – men ud over det kræver det at være blogger i dag, at man er aktiv der, hvor folk befinder sig: Der hvor læserene bliver opfordret og fristet til at besøge bloggen. Nemlig de sociale medier.

Her sørger vinderen for at opdatere regelmæssigt og henvise til de inspirerende indlæg på hendes blog, ligesom hun deler situationer fra sit spændende liv med bøger. Hun har flere følgere på Instagram end flere andre spillere i bogbranchen, og dette med god grund. Bloggerens billeder er æstetisk smukke og fremstiller bøgerne og læseroplevelserne på en unik og misundelsesværdig måde – som ikke kan andet end opfordre folk til at læse mere. 

Vores dommerpanel bestod i år af: 

- Anna Grue, forfatter
- Carsten Odgaard, digital salgschef ved Gyldendal
- Jeppe Branner, digital redaktør ved Lindhardt og Ringhof
- Anne Rasmussen, direktør for PR-bureauet OutCom
- Jane Faerber, forfatter og blogger på madbanditten.dk
- Christina Barré Frederiksen, blog community manager ved Bloggers Delight
- Tina Halkjær Jensen, partner og forretningsudvikler ved Online Partners
- Andreas Dirksen, direktør ved Plusbog.dk
- Beate Christiansen, salg- og marketingchef ved Plusbog.dk

Danish Book Blog Award

Du kan læse meget mere om Plusbog.dk's egen pris, der er sat i verden for at hylde de dygtige og hårdtarbejdende danske bogbloggere. Læs mere om Danish Book Blog Award her, og se de 16 udvalgte bogblogs, der var med i brugerafstemningen 2016 her. 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner