Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Dansk børnebog får børnene væk fra skærmen

Dansk børnebog genopliver Snøvsen, Lille Virgil og Pippi på én og samme tid

af

- d. 30. august 2023

 

Dansk børnebog hylder barnets logikker og taler filosofi i børnehøjde.

Der er så meget de voksne ikke forstår. Dansk børnebog hylder barnets særlige univers.Homie, med det borgerlige navn Marcus , drager ud i verden med sin bedste ven, Janus og den tandløse hund Morfar, De møder citron-bøge-bøvse-buske og synes der er alt for mange regler for, hvad man må og ikke må: Hvem har overhovedet bestemt det?De stiller spørgsmål som ”Tror du egentlig at man kan gå til ninja?” og fejrer det helt særlige ved lige netop dem de er, når de klapper sig selv på skulderen. For det skal man nemlig huske.”Hva så, Homie!” hylder en svunden tid, men stiller skarpt på barnets filosofiske tanker, med masser af humor, og går i dialog i børnehøjde.

I dag udgives der mange realistiske fremstillinger i dansk børnelitteratur; fortællinger om alt det svære fylder på de danske biblioteker og på bogmarkedet generelt; vi skal jo tale med børnene, så de forstår at verden ikke kun er god. Men måske er det ikke let for alle børn at tale så direkte om tingene. Flere voksne søger mod de gamle børnelitterære klassikere. ”Lille Virgil”, ”Snøvsen” og ”Pippi Langstrømpe” står på alverdens bogreoler i de danske hjem. Fortællinger der stiller skarpt på en børneverden, hvor barnets logikker og forståelse af verden er i fokus. Denne tradition læner ”Hva så, Homie!” sig op ad.Det behøver ikke være kedeligt at tale filosofi i børnehøjde.

 

Dansk børnebog får børnene væk fra skærmen

Debatten raser om børns skærmtid i medierne: Hvordan får de opfyldt deres sociale behov, hvis de sidder bag en skærm? Er skærmen overhovedet til nytte for barnet?

Dansk børnebog inviterer sin læser med til en verden, langt væk fra skærmen. Stærkt inspireret af historierne om Pippi, Snøvsen, Bjarne Reuters Buster Oregon Mortensen og Ole Lund Kirkegaards særlige børneunivers, tager ”Hva så, Homie!” sin læser med ind i en tidslomme i dansk børnelitteratur. Her bruges ord som slapsvans, snotunger og splejs og der er ikke mangel på mysterier, når drengen Homie, hans bedste ven Janus og den tandløse hund Morfar, tager ud på opdagelse.”Hva så, Homie!” går i børnehøjde og stiller skarpt på børns nysgerrige spørgsmål om den verden, de møder: Kan man egentlig gå til ninja? Er der en skat på lossepladsen? Kan man lave sit eget tyggegummi? Og hvad er det, der laver den mærkelige lyd i den blå skurvogn?Er du vild med mysterier, udspionering, eventyr og tossede ord, så er dette en bog for dig. Og dit barn.Tag med til en super-fantastisk-tivoli-sommer fuld af overraskelser, mysterier og oplevelser.Men pas på. Du ved aldrig, hvor dine fødder fører dig hen, når du træder ud i verden. Måske møder du dit næste eventyr.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner