Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

De mest solgte bøger i 2021

Endnu et besynderligt år i coronaens navn lakker mod enden, men på litteraturfronten har året endnu en gang givet os en masse fantastiske læseoplevelser. Hvilke bøger har du og de andre Plusbog-læsere været allermest begejstrede for i 2021?  

af

- d. 18. januar 2022

1. Natrium Chlorid - Jussi Adler-Olsen

Ikke overraskende er den længe ventede 9'er i serien om Afdeling Q den bedst sælgende bog på Plusbog.dk i 2021. I er vilde med Carl Mørch, Assad, Gordon og Rose, som igen må stå sammen for at løse en opgave af helt særlig karakter. En sag, der starter med et hjerteskærende selvmord, men vokser for næsen af dem, da en række gamle henlagte sager pludselig viser sig at have sammenhæng med selvmordet. Det bliver som sædvanligt en kamp mod tiden for Afdeling Q. Se i øvrigt rækkefølgen af hele serien om Afdeling Q i vores blogindlæg.

Natrium Chlorid af Jussi Adler-Olsen kan købes her:

 

2. Valdemarsro Jul - Ann-Christine Hellerup Brandt

I efteråret udkom den tredje bog fra Valdemarsro - den ultimative julebog med et overflod af opskrifter til den perfekte jul. Du finder alt, hvad hjertet begærer, fra både det søde og det salte køkken, og det mest fantastiske er, at det hele er nemt at gå til med enkle opskrifter baseret på gode råvarer. Det er ikke uden grund, at Valdemarsro er Danmarks største madblog, og Valdemarsro Jul blev præcis lige så populær som de to foregående udgivelser af Ann-Christine Hellerup Brandt - Valdemarsro Aftensmad og Valdemarsro Grøn aftensmad.

Valdemarsro Jul af Ann-Christine Hellerup Brandt kan købes her:

 

3. Opløst - Sara Blædel & Mads Peder Nordbo

En af årets helt store overraskelser var bogen Opløst, som er kommet til i et helt nyt og aldeles fremragende samarbejde imellem to af Danmarks store krimiforfattere - Sara Blædel og Mads Peder Nordbo. Det kom bag på store dele af bogverdenen, da de pludselig breakede i juni, at bogen ville udkomme om få dage, og den tog os alle med storm. Handlingen udspiller sig i Tommerup på Fyn, hvor skolelæreren Charlotte en sommermorgen forsvinder sporløst. Flere personer forsvinder i dagene efter, og der er tilsyneladende ingen sammenhæng imelllem ofrene, så politiet er på bar bund, mens ofrene lider en pinefuld død.

Opløst af Sara Blædel & Mads Peder Nordbo kan købes her:

 

4. Kvæler - Kim Faber & Janni Pedersen

Kvæler er 3. bind i Faber & Pedersens fantastiske serie om makkerparret Juncker og Signe, hvor de to endelig genforenes i en fælles efterforskning i København. Bogen dannede baggrund for Kim Faber og Janni Pedersens nominering til Årets forfatter 2021 - en pris de vandt, da I - vores læsere - stemte dem ind på en klar førsteplads. Så I er lige så vilde med Faber & Pedersens forfatterskab, som vi er. Læs om hele serien i vores blogindlæg.

Kvæler af Kim Faber & Janni Pedersen kan købes her:

 

5. Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty

I dette vidunderlige erindringsværk fortæller Dronning Margrethe om sin barndom og ungdom frem til den dag, Kong Frederik døede, og hun indtog tronen som regent af Danmark. Bogen har været en absolut bestseller i december måned, hvor den med garanti har ligget under de fleste juletræer i landet. I har været vilde for at læse Tom Buk-Swientys unikke portræt af mennesket bag regenten.

Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty kan købes her:

 

6. Mørket kalder - Michael Katz Krefeld

Mørket kalder er den eneste bog på listen, som ikke udkom i 2021. Thrilleren, som udkom tilbage i 2018, er en stand-alone krimi af Michael Katz Krefeld med den kvindelige vicekriminalkommissær Cecilie Mars i hovedrollen. Da Katz Krefeld i efteråret 2021 udkom med seneste bind i Ravn-serien, Imperiet (Ravn-serien nr. 7), gik I amok med at købe hans bøger, og derfor havner Mørket kalder på 6. pladsen over de meste solgte bøger i 2021. At den har en usædvanlig skarp pris, har nok heller ikke gjort købelysten mindre...

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld kan købes her:

 

7. Imperiet (Ravn-serien nr. 7) - Michael Katz Krefeld

Og på 7. pladsen finder vi så netop Imperiet (Ravn-serien nr. 7) - I kan bare ikke få nok af Katz Krefeld, og vi forstår jer godt. I Ravn-serien følger vi privatdetektiven Thomas 'Ravn' Ravnsholdt, som bor med sin hund Møffe, en engelsk bulldog, på en båd i Christianshavn. I bind 7 dør rigmandsdatteren Christiane Saxenholm under en kidnapning, og Familien Saxenholm hyrer nu Ravn og hans advokatveninde Miriam til at lede efter personen bag Christianes død, og samtidig skal de lokalisere den forsvundne løsesum. Læs rækkefølgen af hans bøger i vores blogindlæg.

Imperiet (Ravn-serien nr. 7) af Michael Katz Krefeld kan købes her:

 

8. Den forsvundne søster - Lucinda Riley

Den forsvundne søster af bestsellerforfatteren Lucinda Riley er syvende bind i hendes voldsomt populære serie om De syv søstre, som er baseret på legenden om stjernebilledet af samme navn. I bogen er de andre søstre på jagt efter deres hidtil ukendte søster, og deres søgen bringer dem kloden rundt, men det virker mest af alt som om, at den forsvundne søster ikke ønsker at blive fundet. Desværre sov Lucinda Riley stille ind i juni 2021, så det bliver hendes søn, som kommer til at skrive sidste bind og afslutte serien. Læs rækkefølgen af Lucinda Rileys bøger her.

Den forsvundne søster af Lucinda Riley kan købes her:

 

9. Lærke Bagger strik

Hvis du strikker, så har du helt sikkert stiftet bekendtskab med Lærke Bagger. Hun har sin helt egen stil og i Lærke Bagger strik får du hele pakken: En personlig beretning om at turde satse i livet og vende modgang til styrke krydret med en helt masse lækre strikkeopskrifter. Det er ikke tilfældigt, at Lærke Bagger strik er den eneste håndarbejdsbog på listen over årets bestsellers - den er simpelthen et must read.

Lærke Bagger strik kan købes her:

 

10. Gopler ældes baglæns - Nicklas Brendborg

Vores fokus på sundhed vokser og vokser, så det er ikke uden grund, at Gopler ældes baglæns sniger sig med ind på denne liste. Her får du videnskabens svar på, hvordan vi formår at leve et langt og sundt liv, og bogen er allerede blevet en bestseller i både Danmark, USA og UK. Nicklas Brendborg er molekylærbiologisk studerende og et ungt forskningstalent ved Københavns Universitet.

Gopler ældes baglæns af Nicklas Brendborg kan købes her:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner