Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage102
blogImage102

Dejlig slægtsroman der griber dig om hjertet

Lucinda Riley har med MIDNATSROSEN skrevet en hjertevarm og dejlig slægtsroman, der tager os med på en rejse fra Indien til England og tilbage igen. Læs vores anmeldelse her

af

- d. 31. august 2015

Af Plusboganmelder: Inge Vestergård Jensen

Jeg har lige læst de sidste sider af Midnatsrosen af Lucinda Riley. Hvor ville jeg ønske, at jeg skulle til at starte på denne dejlige romantiske slægtsroman. Den er svær at lægge fra sig. Man bliver grebet fra første side.

Hjertevarm bog der tager os på en rejse fra Indien til engelsk Downton Abbey-univers

Midnatsrosen er en roman, der løber gennem det 20. århundrede og tager os med på en rejse fra de indiske maharajaers storslåede paladser til den engelske landadel. Med stor hjertevarme og indlevelse møder vi de mange menneskelige skæbner.

Bogen er bygget op i to beretninger: En nutidig og en dagbogsberetning, som man glidende skiftes til at høre om. Når man høre om den ene beretning, venter man spændt på at vende tilbage til den anden og tilbage igen. Vi bliver taget med i en fantastisk fortælling om livet i de engelske herresæder både i dag og i de første årtier af 1900-tallet. Samtidigt bevæger vi os i det indiske rige på samme tidspunkt. Her hører vi om livet i paladserne, hos de fattige, hos de åndelige og hos de nyrige. 

En roman om kærlighed, fattigdom og rigdom i en historisk ramme

I dagbogen følger vi pigen Anahita som stammer fra en respekteret, men fattig indisk familie. Vi høre om, hvordan hun møder den indiske prinsesse Indira og bliver gode venner med hende og hendes familie. Det giver hende mulighed for at komme ud af fattigdommen, og hun rejser med til London, hvor begge pigerne går på kostskole.

I England møder hun Donald Astbury, som er arving til og bor på det smukke gods Astbury Hall. En forelskelse tager sin begyndelse og bringer os gennem 2. verdenskrig, hvorefter kærligheden får lov at blomstre mellem de to. Kærligheden mellem de to kulturer er ikke ønsket i alle kredse og slet ikke hjemme på godset, hvor onde kræfter gør alt for at ødelægge denne kærlighed.

             

Castle Howard har delvis inspireret Lucinda Riley, da hun skrev om Astbury Hall i Midnatsrosen.

I den nutidige beretning møder vi Anahitas oldebarn Ari, som begiver sig ud på en rejse for at finde sin oldemors historie. En rejse fra Indien til det engelske, men også en rejse, hvor han får stor indsigt i sit selv. Hvad har gjort ham til den han er i dag, og kan han lide den person han er blevet til? 

På denne rejse møder han skuespillerinden Rebecca, som er i gang med optagelserne til en film, der foregår i 1920´erne. Filmen bliver optaget på slottet Astbury Hall, hvor hans oldemor tidligere mødte sin store kærlighed Donald. Her bliver de to viklet ind i de mørke hemmeligheder, som hviler over Astbury-slægten. Selvfølgelig blomstre kærligheden også i den nutidige historie på godt og ondt.

Så jeg vil ønske jer alle rigtig god læselyst med denne dejlige romantiske slægtsroman.

   

Lucinda Riley fortæller om Midnatsrosen

Efter Lucinda Riley havde skrevet første udkast til Midnatsrosen, opdagede hun ved et tilfælde en masse ligheder mellem romanen og hendes egen slægts historie. Det tog hende på en spændende rejse til Indien, som du kan se hende fortælle i videoen:

 

Ny kærlighedsroman af Lucinda Riley

Vi på Plusbog.dk kan næsten ikke få hænderne ned. Vi kan med glæde meddele, at der allerede den 1. oktober udkommer endnu en skøn kærlighedsroman af Lucinda Riley. Bogen hedder Pigen fra Napoli og er en dramatisk og gribende fortælling om pigen Rosanna Menicis rejse fra Napolis fattige gader til verdens største operascener.

Rosanna er kun en pige, da hun møder operasangeren Roberto Rossini. Roberto kommer til at ændre Rosannas liv for evigt. I årene, der går efter mødet, bliver de to skæbner forbundet med deres store sangtalenter som ramme. Der opstår en stor og altopslugende kærlighed imellem dem. En kærlighed der kommer til at få konsekvenser for alle, de holder af.

Med det skønne Italien som baggrund udspiller der sig i Pigen fra Napoli en uforglemmelig kærlighedshistorie om besættelse og svig – og om den hårde vej til at finde sig selv og sin egen lykke.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner