Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

En bogpris med stor betydning

Den 5. november 2021 skete der noget helt specielt for bogbloggen NorogFarlæser. Bloggen, der består af Nor på 11 år og hans far Jakob, har specialiseret sig i børns læseglæde og børnebøger. Og den 5. november blev syv års arbejdet med emnet belønnet med prisen Danish Book Blog Award, som Plusbog.dk står bag.

af

- d. 28. august 2022

 

”Har du forberedt en takketale?” spurgte Nors mor mig på turen over til BogForum den 5. november 2021. Nor og jeg var kommet i finalen i Danish Book Blog Award 2021, som Plusbog.dk står bag. Det er en pris, der hædrer årets bedste bogblogger, og helt ærligt – jeg havde ikke regnet med, at vi ville vinde. De fire bloggere, vi var oppe imod, er utroligt dygtige. Så nej… jeg havde ikke lavet en takketale.

 

Syv timer senere blev Nor og jeg kaldt op på scenen som årets vindere og midt i jubelråbene, high-five med Nor og en stor tåre i Nors øjenkrog gik jeg blank. Så i stedet for en godt gennemtænkt tale blev det til en forvirret og usammenhængende omgang tak.

 

Men i virkeligheden er det måske også umuligt at sige ”rigtigt” tak for sådan en pris. Børns læseglæde og børnebøger er hjerteblod – både for Nor og for mig. Det er hele årsagen til, at vi blogger og bruger rigtigt mange timer hver eneste uge på det. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at vi tænker på vores pris og på den dag i november stort set hver dag. Det var et fantastisk skulderklap at få, og det var så hjertevarmende at vide, at både juryen og så mange mennesker i og uden for bogbranchen syntes, at vi skulle vinde. Selv et år efter kan oplevelsen give mig kuldegysninger og smil på læben.

 

Prisen har åbnet mange døre og fortsætter med at gøre det. Vi har fået mulighed for at etablere en helt anden platform til at tale børns læseglæde. Om det er at blive inviteret til Go Morgen Danmark som eksperter, at få betalte samarbejder eller blive inviteret til at holde foredrag… Danish Book Blog Award er i alle tilfælde et kvalitetsstempel, der giver respekt og interesse.

 

Nu er det snart et år siden, at vi har vundet prisen. Kigger jeg tilbage, har det været en fantastisk oplevelse, og det vil være noget, Nor og jeg kan tænke tilbage på med stolthed og glæde mange år fra nu. Vi vandt Danish Book Blog Award sammen. Det er faktisk stadig svært at sætte ord på uden at få en lille klump i halsen…

 

Følg @norogfarlæser på Instagram


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner