Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
Forårsruller
Forårsruller

En mere bæredygtig verden, én bid ad gangen

Vidste du, at det er i supermarkedet, at du forholdsvist let kan gøre en forskel for dit CO2-aftryk? Fødevarer fylder nemlig 20-25% i gennemsnitsdanskerens CO2-regnskab. Klimavenlig mad er altså et must på menuen i den grønne omstilling. Det handler ikke om at omlægge sin kost fuldstændigt, for du behøver ikke nødvendigvis leve vegansk for at gøre en forskel. Det handler blot om at rykke sig, om at foretage lidt grønnere valg. Men hvordan træffer du det grønne og bæredygtige valg i supermarkedet? Og hvad betyder de forskellige forbrugsmærker egentligt? 

af

- d. 14. maj 2019

 
Lad Bæredygtig kost blive din guide til de grønnere valg i hverdagen. Bogen hjælper dig med at lære, hvordan du træffer grønnere valg, når det kommer til både madplanlægningen og turen igennem supermarkedet. Bliv klogere på de forskellige forbrugsmærker, du støder på, når du handler, hvordan du navigerer rundt i fødevaregrupperne gennem året med henblik på bæredygtighed, dyrevelfærd samt at undgå unødige kemikalier i fødevarerne. Vi møder undervejs i bogen forskellige miljøaktivister som Selina Juul, der har startet Stop-madspildsbevægelsen, og helt almindelige danskere som Brigitta, der har taget kampen mod unødvendig plastik op sammen med sin familie. Derudover kommer bogen med inspirerende opskrifter til en mere bæredygtig kost. Herunder får du en smagsprøve på en af de lækre opskrifter fra bogen:
 

FRISKE FORÅRSRULLER MED REJER OG WASABI-HUMMUS

Friske forårsruller med wasabi-hummus og rejer er en rigtig god hverdagsret med masser af grønt. Rullerne fyldes med grøntsager, hummus og rejer. Husk at købe ferske rejer, og helst danske fjordrejer, der har den mindste CO2-udledning. Hummus er lavet på kikærter, der har et højt proteinindhold, og man behøver derfor ikke mere end 3-4 rejer i hver rulle. Derudover er det en energivenlig ret, da forårsrullerne fyldes med friske grøntsager, der ikke kræver energi til tilberedning, og rejerne kun skal steges kort. Retten er også god til at reducere madspild, da man kan variere de grøntsager, man kommer i rullerne. 
 
Forårsruller
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Til 8 ruller

 

Wasabi-hummus 

1 ds kikærter 
3 spsk olivenolie
2-3 fed hvidløg
2 spsk tahin
1 tsk spidskommen
½ lime
½ dl vand
wasabi-paste efter smag 
salt og peber
 

Forårsruller

1 pakke rispapir
8 store salatblade
2 gulerødder 
1 forårsløg 
¹⁄³ agurk
1 rød peberfrugt
200 g rå rejer
olivenolie
chiliflager
hvidløgspulver
100 g saltede peanuts
soja
 

Fremgangsmåde:

 
  • Start med at lave wasabi-hummus ved at komme alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender, til en cremet konsistens opnås. Virker hummussen for tør, tilsættes lidt ekstra vand. Smag til med wasabi, salt og peber.
  • Skyl salaten og dup den tør.
  • Skræl og riv gulerødder. Snit forårsløg fint og skær agurk og peberfrugt i tynde strimler.
  • Pil og skyl rejerne.
  • Varm en pande op og steg rejerne i lidt olie. Krydr med lidt chiliflager og hvidløgspulver.
  • Forårsrullen samles, ved at rispapir gøres vådt under koldt vand fra hanen. Læg rispapiret på en tallerken. Kom et salatblad ovenpå og fyld med grøntsager, rejer, hummus og peanuts. Rul rispapiret sammen og fold enderne ind for at lukke rullen.
  • Server med soja.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner