Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
Strikkeopskrift
Strikkeopskrift

Få en strikkeopskrift fra Knit By TrinePs nye bog!

Trine Frank Påskesen også kendt som Knit By TrineP, succesforfatteren af strikkebogen Nordic -Dansk Børnestrik, har udgivet endnu en bog, nemlig Lilledu – Ministrik 0-4 år

af

- d. 15. september 2019

Trine er en kendt dansk strikdesigner med en stor følgerskare på Instagram. Hendes designs er lavet med en forkærlighed for nordisk mode. Enkle, elegante modeller med smukke og gennemarbejdede detaljer. Trine har haft sit fokus omkring børnetøj og har de sidste par år arbejdet en del i projektopgaver såsom større kollektioner, enten for garnfirmaer eller i bøger.

TIDLØST DESIGN MED NORDISK ISLÆT

Lilledu -Ministrik 0-4 år indeholder hele 25 spændende og tidsløse opskrifter til børn i alderen 0-4 år. Opskrifterne er unisex, og kan bruges af både piger og drenge. Størstedelen af opskrifterne er større projekter som sweatre, cardigans, bukser og dragter, men du finder alt hvad du har brug for til at skabe en hel gaderobe, herunder også småprojekter som elefanthue, kyse og strømper. Opskrifterne er inspireret af nordisk børnemode, med enkle snit, flotte gennemarbejdede detaljer og god funktionalitet. Som forgængeren Nordic -Dansk Børnestrik er denne bog også fyldt med store og flotte billeder. Opskrifterne er velskrevne og gennemarbejdede, og der leges med spændende teknikker, strukturer og mønstre. Både den erfarne og den nye strikker kan få glæde af bogens modeller.
 
”Jeg er utrolig tilfreds med resultatet af bogen, opskrifterne er tænkt grundigt igennem således at de er brugbare i mange år, af alle størrelser og ikke mindst uanset om det er drenge eller piger. Layout, design, billeder og kvalitet har været en stor prioritet således at bogen emmer af æstetik. Jeg håber at denne bog vil være en man hiver ned fra hylden igen og igen, og som kan bidrage til en bæredygtig gaderobe til de mindste”
 

Som en lille forsmag på bogens opskrifter, får i her opskriften på Bølgekyse, der matcher en af bogens modeller, Bølgebluse:

 

Bølgekyse:
 
Størrelser: 0 mdr (3 mdr) 6 mdr (9 mdr) 1-2 år (3-4 år)
 
Passer til hovedomkreds: 35-38 (39-43) 44-45 (46-47) 48-50 (51-52) cm 

Garnforbrug:  1 (1) 1 (1) 1 (1) 1 (1) nøgle 

Garn: Yaku uld fra CaMaRose, (200 meter per 50 gram), fv. 1000 

Vejledende pinde: Pind 3 mm + 3,5 mm (40 cm wire)  - eller den pind du skal bruge for at opnå den rigtige strikkefasthed.

Strikkefasthed: 27 masker og 38 pinde i mønster på pind 3,5 mm = 10 x 10 cm
 
Forkortelser:
 
m = Maske
mk = Markør (sættes mellem to masker)
km = Kantmaske
r = Ret
vr = Vrang
2 dr vr sm = 2 drejet vrang sammen

OTI = Tag en maske ret løs af, strik den næste maske ret, træk den løse maske over den strikkede.
2 vr sm = 2 vrang sammen
2 r sm = 2 ret sammen
RS = Retsiden
VS = Vrangsiden
 
Diagram:
 
Diagram
 
Arbejdsgang:
 
Kysen strikkes fra panden og om mod nakken, frem og tilbage i mønster fra diagram. Herefter lukkes kanterne af i hver side og der fortsættes i mønster over de midterste m. Til sidst sys m i nakken sammen, og der strikkes en hestetømmesnor i nakken.
 
Kyse
 
Slå 67 (74) 81 (88) 102 (109) m på pind 3 mm og strik 6 pinde r (1. pind er VS).På næste pind (VS) skiftes til pind 3,5 mm. Strik nu den yderste m i hver side som r (km) over alle pinde fremover. Strik resten af pinden vr.
 
På næste pind (RS) strikkes diagram. Strik diagrammet 2 (2) 2 (2) 3 (3) gange i højden.For str. 6 mdr samt (9 mdr) strikkes yderligere diagram til og med pind 8 i diagrammet.Bemærk at du på den sidste pind i diagrammet (VS) skal lukke siderne af arbejdet af således:Luk af for 23 (23) 30 (30) 37 (37) m, strik diagram over de næste 21 (28) 21 (28) 28 (35) m, luk af for 23 (23) 30 (30) 37 (37) m. Klip tråden og sæt garn til fra RS.
 
Strik diagram henover de 21 (28) 21 (28) 28 (35) m, dog strikkes den yderste m i hver side som r (km) over alle pinde. Strik til bagstykket måler det samme som de aflukkede stykker, stykke A + C på tegningen herunder. Strik hellere stykket en anelse længere end kortere, og husk at hulmønsteret vokser i vask. Luk arbejdet af, og sy siderne på bagstykket sammen efter tegning herunder, således at stykke A+B sys sammen og C+D sys sammen. Sy gerne sammen med maskesting, da det giver en pæn kant.
 
Tegning:
 
tegning
 
Hestetømme snor og kant:
 
Slå 3 masker op på pind 3 mm, og strik dem r.
*Ryk m over til modsatte side af pinden, således at snoren nu hænger i den bagerste m.
Stik snoren frem og strik m ret.
*Gentag *_* til snoren måler ca. 20 cm. 
Saml nu med en anden pind 3 mm, m op langs nakken, hele vejen fra forkant til forkant.
Spring hver 4. m over når du samler m op.
Nu strikkes kanten således:2 r fra snoren, tag den næste m r løs af.
Strik nu 1 r fra pinden med m til nakken, og træk den løse m fra pinden med snoren henover denne. Sæt m tilbage på venstre pind.
Fortsæt således med kanten:*2 r, 1 m løs af som r, 1 r. Sæt m tilbage på venstre pind* og gentag *_* til alle m i nakken er strikket. Nu fortsættes med alm. hestetømme, ved at strikke over de sidste 3 m som den første snor.
Luk arbejdet af når snoren måler det samme som den anden.
 
Montering:
 
Hæft alle ender og vask kysen efter garnets anvisninger. Læg kysen fladt til tørre og lad hulmønstret folde sig ud.
 
 
KØB BOGEN HER: 
 
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner