Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage204
blogImage204

Få en uforglemmelig sommer med Sif Orellana

Få masser af gode råd til at gøre sommeren helt fantastisk af Sif Orellana! Med udgangspunkt i de fantastiske bøger giver Sif Orellana her fif og råd til, hvordan I får en uforglemmelig sommer!

af

- d. 13. juni 2017

Nu er sommeren over os, og der er mange, som gerne vil have børnene med udenfor – hvordan kan man bedst lokke dem væk fra skærmene?

Der er masser af sjove ting at lave om sommeren. Man kan f.eks. lave sin egen store portion snobrød og lave "pizza på pind" over et bål i haven eller over grillen. Man kan lade børnene lave deres helt egne kæmpepapirsflyvere og se, hvis der kan flyve længst i haven, og på en regnvejrsdag kan man fabrikere sit eget brevpapir, hvor kuvert og papir er i ét. 

Har du nogle gode råd til, hvordan man fortsætter legen, så det bliver sjovt at hjælpe til i køkkenet?

Man kan læse et af de små eventyr op, der er i for eksempel Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne om de forskellige typer bagværk i bogen og involvere børnene som aktører i historien ved at lade dem hjælpe til med at frembringe det magiske bagværk. Man kan snige en mandel i bolledejen og stille den i udsigt, der får mandlen i sin bolle, at han eller hun kan vælge, hvad der skal serveres til aftensmad i weekenden, eller man kan bage skattejagtboller med indbagte små budskaber eller opgaver i skrevet på bagepapir og anbragt inde i bollen, før den bages. 

For mange er sommer lig med grillmad og bål, hvordan gør man det mere sjovt og spændende?  

Man kan eksempelvis lave en stor portion snobrød og så forme dejen omkring såvel pølser på en pind eller lave "pizza på pind" serveret med en stor portion salat og en bradepande hjemmelavede håndskårne og ovnbagte pommes frites. Man kan vælge at slutte af med at bage marshmallows eller bagte bananer med en kugle iskold vaniljeis.

Der er også mange, som drøner land og rige rundt om sommeren på ferier og sjove ture, har du nogle gode fif til, hvordan man får ro på bagsædet og gør selve køreturen sjov for børnene (og måske også for de voksne)?   

Jep, i Slyngler & stanglakrids har jeg et helt kapitel med, der hedder "Ferieleg på bagsædet". Dér kan man hente massevis af idéer til, hvad man kan inspirere børnene til at lege eller underholde sig med på bagsædet på turen ned gennem Sydeuropa eller op nordpå. Der er idéer til f.eks. "ord-tagfat", "Gæt et dyr", "Pitstop-roulette", "Bogstavshistorier" eller "Lap i panden". Der er også forslag til gode madindslag mod køresyge osv.

Hvis nu vi ikke bliver velsignet med dejligt sommervejr i år, hvordan kan man så gøre sommerferien noget særligt?

Det er ikke noget problem overhovedet. Alle mine bøger er smækfyldt med kreative idéer til hygge indendørs - både om sommeren og på alle andre årstider. Der er idéer til hyggelige spil, hele familien kan samles om eller som bare børnene kan hygge sig med, tonsvis af idéer til bageprojekter, der er nemme og overskuelige og med et resultat, der kun kan kalde smilet frem, forslag til hjemmelavede stofperlekæder, produktion af små monstre, flettede armbånd, sommerfuglebrocher, trylledejsfigurer, perleskåle og meget mere.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner