Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Få styr på dine bekymringer og sov godt!

Halvdelen af alle danskere sover dårligt – ofte fordi hovedet er fyldt med bekymringer. I den nye bog ’Det vi tænker på inden vi falder i søvn’, fortæller 26 kendte danskere om deres forhold til søvn og bekymringer.

af

- d. 11. september 2019

De fleste af os kender det godt. Vi ligger i sengen, mens hjernen kværner derudaf fyldt med tanker og bekymringer. Når det sker, kan man være helt sikker på, at man ikke kan sove. Men hvorfor er det egentlig, at det ofte er om aftenen, at vi bekymrer os, og hvad tænker andre mennesker på, inden de skal sove? 
 
De spørgsmål har længe undret mig, og de er også årsagen til, at jeg besluttede mig for at skrive en bog om søvn og bekymringerne. Selv har jeg de sidste 15 år tænkt på forskellige kontrafaktiske scenarier fra 2. Verdenskrig for at holde andre tanker ude af hovedet, når jeg skal sove. Hvad, hvis tyskerne havde vundet krigen? Hvad, hvis russerne havde haft atomvåben? Hvad nu, hvis alt muligt. Og så falder jeg i søvn. Det virker for mig, næsten uanset, hvor bekymret jeg er. 
 
Det trick, fandt jeg ud af, er der også andre, der bruger, blot med andre tanker end krig. Men det, der virkelig er interessant, er, at der findes en naturlig forklaring på, hvorfor vi bekymrer os, og en masse gode råd til, hvordan vi får et liv i balance, hvor vi selv kontrollerer vores bekymringer. Det skriver jeg om i bogen. 
 
 
Min tese for bogen har også været, at folk, der gennem deres professionelle virke har et stort ansvar, også er dygtige til at håndtere deres bekymringer, så de kan få deres nattesøvn. Det har efter en lang række interviews med alt fra topdirektører over drabsefterforskere til krigsrapportere vist sig at holde stik, og resultatet kan man læse i min bog Det vi tænker på, inden vi falder i søvn
 
Igennem processen med bogen er jeg selv blevet meget mere bevidst om, at det, vi tænker på, inden vi falder i søvn, er et spejl på, hvordan vi har det. I bogen forsøger jeg derfor sammen med mine 26 interviewpersoner at guide til, hvad man konkret skal gøre for at få styr på sine bekymringer, så man kan sove godt.   
 
Det er der efter min ydmyge mening kommet en spændende bog ud af med en unik indsigt i bekæmpelse af bekymringer, tankemylder og grublerier, og jeg håber, at mange af jer har lyst til at læse med. Det kan nemlig ikke overdrives, hvor vigtigt det er for os at sove godt. 
 
Bedste hilsener og med ønsker om en god nats søvn,
Rasmus Barud Thomsen

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner