Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage142
blogImage142

Farlig fortid - femte bind i Julie Hastrups krimiserie ude nu

Julie Hastrup er aktuel med ny bestseller i serien om Rebekka Holm med bogen Farlig fortid. Læs om Julie Hastrups nye krimi, og hvad der inspirerer hende, når hun skriver.

af

- d. 21. juli 2015

Siden 2009 hvor første bog om efterforsker Rebekka Holm udkom, har krimiforfatter Julie Hastrup skrevet sig ind i hjerterne på danskerne. Den 21. marts 2015 udkom 5. selvstændige bog i serien: “Farlig fortid“.

Krimiserie solgt til seks lande

Julie Hastrup er født i 1968 og er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Hun har blandt andet arbejdet på TV2 Lorry og Danmarks Radio.

Siden 2009 har Julie Hastrup underholdt ivrige krimilæsere med sine medrivende bøger om drabsefterforsker Rebekka Holm. Serien har med 800.000 solgte eksemplarer slået Hastrup fast som en af Danmarks mest populære krimiforfatter og udkommer i seks lande.

Mormors passion for krimier smittede af på Julie Hastrup

Drømmen om at skrive lå længe dybt begravet i Hastrup, som altid har interesseret sig for kriminalasager. Faktisk var det Hastrups mormor der tilskyndede interessen. Hun underholdt jævnligt med krimisager og så Alfred Hitchcock-gysere med læste krimier med barnebarnet. I al hemmelighed for forældrene, naturligvis. Denne passion smittede af på Hastrup, der allerede som ni årig proklamerede at hun ville skrive krimier som voksen. Men drømmen druknede i arbejdslivet – og først da Julie Hastrup fik børn, blev det startskuddet til at skrive.

I 2009 debuterede Julie Hastrup som krimiforfatter med bestselleren “En torn i øjet“. Dette blev begyndelsen på historien om Rebekka Holm, en ung ambitiøs drabsefterforsker med sans for forbrydelsens psykologi. I første bind skal den stædig Rebekka Holm efterforske i bizar sex og makabre forbrydelser og så går det ellers over stok og sten i serien, hvor den seneste “Farlig fortid” tager udgangspunkt i Ringkøbing, hvor Hastrup selv er fra.

Om den nye krimi Farlig fortid

I “Farlig fortid” sker en billykke en nat i februar, hvor en ambulance kører galt på en jysk landevej. Patienten i ambulancen er en livstidsfange fra Østjyllands Statsfængsel efterlader ambulancen, hvor den ene ambulanceredder er død og den anden hårdt medtaget. Dagen efter bliver en tidligere landmand stukket ihjel med en høtyv udenfor Ringkøbing og den lokale præst ser sin egen dødsannonce i avisen. Rebekka Holm er hjemme i Ringkøbing for at samle stumperne efter sin fars død. Men da hun hører om drabet kan hun alligevel ikke lade være med at blande sig i efterforskningen, som trækker tråde til en række begivenheder i sommeren 1989.

 

Julie Hastrup ved altid hvem morderen er

Når Julie Hastrup har hun altid skellettet til historien klar i hovedet inden hun giver sig i kast med en ny bog. Men hun giver plads til at der kan dukke begivenheder eller personer op i løbet af skriverier, som hun ikke kendte til, da hun startede med at skrive, men vis historier kræver at blive fortalt. Til trods for “afstikkere” har Hastrup udtalt at hun altid ved hvem morderen er og hvorfor, før hun går igang med at skrive.

Inspirationen bag Julie Hastrups bestsellere

Julie Hastrup bliver inspireret af mennesker, hun møder, samtaler hun overhører eller deltager i, virkelige drabshistorier eller steder hun befinder sig. Den tredje bog om Rebekka Holm “Blodig genvej” starter med at en pige forsvinder fra Naturlegepladsen i Valbyparken. Hastrup fik ideen til denne forsvinden, da hun selv en gang var på udflugt derude med sin søn og hans klasse. Hun oplevede naturlegepladsen som meget uoverskuelig og fik kuldegysninger over tanken om et barn, der forsvinder her. Derudover trækker hun meget på en retsmediciner samt gammel ansat ved Rejseholdet, der hjælper hende, når hun researcher sin bog. Når Hastrup skriver bogen vil hun eksempelvis maile retsmedicineren med spørgsmål om obduktion. I “Blodig genvej”, var der tale om obduktion af et halvopløst lig, hvor Hastrup havde brug for ekstra meget viden om processen.

Farlig fortid, det femte selvstændige og længeventede bind i den populære krimiserie om Rebekka Holm, udkommer lørdag, hvor der er krimimesse i Horsens. Her deltager Julie Hastrup naturligvis også.

Her kan du en interessant video, hvor Julie Hastrup fortæller, hvordan hun researcher til sine bøger:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner