Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage75
blogImage75

Følg drømmen og sæt kurs mod fjerne kyster

Mikkel Beha og hans eventyrlystne familie kan igen følges hver uge på TV2, der netop nu viser den sidste sæson af den populære serie Kurs mod fjerne kyster. Mikkel Beha fortæller her om baggrunden for sin og sønnens bog.

af

- d. 10. januar 2017

Vi kender ham fra tv – hvor han ofte både morgen og aften toner frem – behagelig, nærværende og selvsikker. Og vi har set ham stå på skibsdækket – vindblæst og med læderbrun hud spejdende ud over oceanerne i serien Kurs mod fjerne kyster, hvori Mikkel Beha og hans familie rejser verden rundt – præcis som vi så hans far Troels Kløvedal gøre det samme.

Mikkel Beha har sammen med sin søn Emil skrevet bogen Hej far Kære Emil, der helt kort fortalt handler om kærlighed. Kærlighed til friheden på havet, kærlighed til en tilværelse, hvor man aktivt prioriterer og følger drømmene og kærligheden til hinanden – far og søn.

Bogen er lavet som et familieprojekt. Mikkel og sønnen Emil har skrevet bogen, bror Theis har taget samtlige billeder og mor Marian har redigeret og udgivet bogen fra familiens lille forlag Havana, som er blevet skabt i samme forbindelse – og yngstemanden Alfred har været alles ”åndelige vejleder”.

Mikkel Beha har fokus på nærvær og fællesskab

Hej far Kære Emil – tanker fra en halv jordomsejling med Havana er bygget op omkring en mailudveksling mellem far og søn.

I dag har tredje generation af den rejselystne slægt sat kurs mod fjerne kyster: Sønnerne Emil (25 år) og Theis (23 år) satte sig målet at rejse jorden rundt på tre år – sammen med en flok kammerater. Bogen er bygget op omkring de mails, som far – Mikkel Beha – har udvekslet med sin ældste søn Emil undervejs.

Målet med bogen er klart:

”Vores mål er at give læserne inspiration til at turde følge drømmen. Marian og jeg har hele livet prioriteret, at vi ville rejse. Samlet set har drengene ikke gået i skole i omkring to år, fordi vi har valgt at rejse ud i verden med dem – og lære dem alt det de har lært ved at tage af sted på den måde. Så bogen skal først og fremmest vise folk, at det kan lade sig gøre, hvis man vil,” siger Mikkel Beha og fortsætter:

”Vi har kun vores børn på lånt tid, derfor har vi altid prioriteret at være sammen med vores børn så meget så muligt – og så intenst så muligt, og det kan jeg godt anbefale.”

Søn af Troels Kløvedal giver selvtillid videre til sine sønner

Mikkel Beha, der er født i 1966, voksede op i et kollektiv hos sin mor og sin stedfar og på havet med sin far – den landskendte globetrotter Troels Kløvedal, der var mere ude end hjemme. Mikkel Beha siger selv, at det vigtigste, han har fået med sig fra sin opvækst, er selvtillid. En selvtillid han har givet videre til sine tre sønner, der har været med til søs fra de var spæde.

De mange rejser har budt på møder med fjerne kulturer, på naturoplevelser af næsten overnaturlig skønhed og på ugelange sejladser over verdenshavene i alt slags vejr. Og rejserne har frem for alt givet en anden form for nærvær i familien.

Mikkel Beha: Byture farligere end at krydse Atlanterhavet

”Når man er sammen på et skib på så lidt plads i flere måneder af gangen, så lærer man virkelig hinanden at kende. Og man lærer sig selv at kende. Man lærer at udnytte hinandens styrker, for det er nødvendigt at samarbejde på et skib,” siger han.

”Som far gør det mig helt utrolig stolt at se mine sønner tage af sted i tre år og være i stand til at arbejde sammen og fordele opgaverne imellem sig, så hver deres styrker bliver brugt bedst muligt. Emil er den bedste til at træffe beslutninger, det er ham der er storebror og står i spidsen, mens det er Theis der træder til lige så snart der kommer en mærkelig lyd fra motoren. Han har virkelig hænderne skruet rigtigt på og er dygtig socialt til at få mandskabet til at føle sig godt tilpas,” fortæller Mikkel Beha.

 

Bogen Hej far Kære Emil udkom midt i november 2015 – før sønnernes jordomrejse var slut.

Hjemme i Danmark, fjernt fra farvestrålende koralrev, stimer af hajer og ubeboede kyststrækninger, tog Mikkel Beha sig af lanceringen af bogen, og han holder stadig foredrag om sin opvækst og sine erfaringer fra familiens mange rejser.

Man har tankerne med drengene, når de sejler rundt ude på verdenshavene, men bekymret – det er han ikke.

”Jeg kan da godt tænke, at det er en lang tur over Atlanten, men de har begge to masser af erfaring og ved præcis, hvad de skal gøre. Jeg er helt ærlig mere bekymret over at sende dem i byen i København.”

Du kan læse meget mere om Mikkel Beha og hans families rejseoplevelser i bogen Hej far Kære Emil, og måske blive inspireret til at følge dine drømme til dørs.

Gode inspirerende rejsebøger

Er du blevet inspireret til at følge drømmen – drage afsted på den store jordomrejse eller slå dig ned i en fremmed by, så har vi håndplukket en række fremragende rejsebøger, der giver lyst til at drømme.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner