Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
Forfatter Johan Ottosen
Forfatter Johan Ottosen

Forfatter Johan Ottosen - Danmarks Dan Brown

Johan Ottosen er af anmelderne blevet sammenlignet med Dan Brown. “Spændingsuniverset i mine bøger er det du kender fra Dan Brown, Tom Clancy og tv-serien Homeland og der er gang i den fra start til slut,” siger Johan Ottosen, som voksede op under den kolde krig, hvor ord som atomvinter og terrorbalance dagligt blev nævnt i medierne. Her sætter Johan egne ord på, hvad der inspirerer ham til at skrive Mirrin Bank trilogien. 

af

- d. 05. juni 2019

Barndommes frygt

Basalt set skriver jeg på min barndoms frygt for atomkrig. Skoler holdt øvelser med os elever i det tilfælde at der skulle springe en atombombe. Og frygten viste sig at være reel, kan vi se efter Sovjetunionens opløsning. Kun rene tilfældigheder gjorde at vi ikke havde en fuld og glo-balt ødelæggende atomkrig. Tænk bare på MAD protokollen (Mutual As-sisted Destruction) der dikterede at hvis man ikke hørte fra eksempelvis Moskva, var det underforstået at byen var blevet angrebet og ville USSR-satellitterne sende signal ud til ubåde og missilbaser om at affyre alt hvad de havde. Det samme var gældende i USA der konstant havde 300 fly med atomvåben på vingerne parat til at gøre gengæld hvis de ikke hørte fra Washington mange af disse både tabte atomvåben og styrtede ned eller udbrændte på landingsbanen med atomvåben om bord.
 
Og netop atomfaren går som en rød tråd igennem bøgerne hvor den tid-ligere våbeninspektør for FN, Søren Storm, gang på gang skal redde verden fra atomvåben, eksempelvis i Stenes tid, hvor han skal finde en radioaktivt inficeret terrorist inden han forurener det halve København.
 
Warszawapakten og NATO skulle ikke gå meget skævt af hinanden før vi havde udslettet os selv.

 

Spænding som i James Bond

Den altødelæggende atomkrig var også spændingsmomentet i James Bond; Hvis han ikke fik sat tingene på plads eksisterede vi ikke som civilisation. Det handlede om os. James Bond reddede gang på gang os. Det var ikke noget filmene behøvede at udpensle, det vidste vi alle. Dette spændingsmoment forsvandt efter min mening i filmene efter murens fald, og det har jeg forsøgt at genskabe på en troværdig måde i mine bøger.
 

Interaktiv læseroplevelse med QR koder

QR-kode


Bøgerne er udstyret med QR-koder i starten af hvert kapitel. Dem kan man skanne med sin smartphone og få vist på Google Earth hvor karakteren befinder sig ved kapitlets begyndelse.

Der er flere af mine læsere der har taget bøgerne med til eksempelvis Rom, hvor der i foregår en episk kamp på toppen af Peterskirken og, som en hilsen til James Bond der undslipper i en 2CV i sydfrankrig, en biljagt i en gammel Fiat 500, og eksempelvis er gået biljagtruten igennem og besøgt Peterskirken og set det karaktererne ser.

 

Luksusbøger

 
Johan Ottosen
 
Bøgerne er over 500 sider, garnhæftet, hardcover med et flot smudsbind der har 3D-guld og sølv på ryg og forside. Bøgerne er desuden trykt miljøvenligt og papiret er lavet af træ fra bæredygtigt skovbrug.
 

Mirrin Bank trilogien

Er du til arkæologi, kongehuset, spioner, terrorister, efterretningstjenester, politiarbejde, storpolitiske intriger, atomvåben, vikinger, mayakultur, religiøse strømninger, NATO, biljag-ter, action, gamle håndskrifter og ny teknologi? Så er Mirrin Bank-trilogien noget for dig! Læn dig tilbage og gør dig parat til sus i maven og sved på panden.
 

Stenens tid

 
 
Under Danmarks ældste kirkegulv bliver en 5.000 år gammel kalender fundet. Kalenderen tæller ned til Ragnarok.
 
På en bænk i det sommerglade Tivoli skyder den pensionerede professor Bjarne Arnesen sig en kugle for panden. Hans stedsøn, den Cavlingprisvindende journalist Kurt Østergård, modtager en videobesked fra ham 28 måneder efter. Arnesen trygler Kurt om at stoppe det han kalder “dem” og beder ham fortsætte hvor han slap. Det leder Kurt til en opdagelse, der får store konsekvenser ikke blot for Kurt, men for Danmark og kongefamilien. Samtidig bliver strålingsekspert og tidligere våbeninspektør for FN, Søren Storm, bedt om at hjælpe politiet i opklaringen af et strålingsrelateret mord begået på Rigshospitalet. Det makabre og bizarre mord leder Storm på sporet af en radioaktiv bombe der kan gå af hvert øjeblik det skal være et sted i København. Lige om hjørnet venter dronningens store jubilæumsfest med promi-nente gæster fra ind- og udland.
 

Apokalypsens engle

 
 
En avanceret computermodel forudsiger at vesten står over for en krise, der overgår første og anden verdenskrig i tab af menneskeliv. Og vores team i Mirrin Bank har mindre end syv dage til at neutralisere truslen...
 
Iran har udført hele to attentater mod Danmark. Statsminister Lene Bisgaard skal afklare om der er tale om et kriminelt angreb, begået af løsrevne elementer af Irans Revolutionsgarde, eller om der er tale om et statssanktioneret attentat hvilket vil resultere i en krig mellem NATO og Iran, sætte mellemøsten i flammer og i sidste ende kaste verden ud i tredje verdenskrig.
 
Afsluttende bind, Antikaos udkommer i 2020.

 

Anmelderne skriver:

 
“Dansk James Bond kombineret med Robert Langdon og det er rigtigt godt og spændende fortalt” - Krimisiden.dk
 
“Johan Ottosen skriver hæsblæsende og stilsikkert.” - bogblogger.dk.
 
"Johan Ottosen kan skrive så læseren sidder og ærgre sig over at man ikke læser hurtigere, spændingsniveauet er rigtig højt, og man mister nærmest pusten." - Camilla Laugesen, Bogfidusen.dk
 
"Et must for alle der elsker konspirationsbøger" - Titlen.dk
 
"En hæsblæsende konspirationsroman.” - Bogtanken
 
"En krimithriller med fart på.” - Reader's World
 
“En rigtig ”mandethriller” i højt tempo.” - litteratursiden.dk
 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner