Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage271
blogImage271

Guinness World Records – Historien bag verdens bedst sælgende rekordbog

De fleste kender den efterhånden legendariske rekordbog Guinness World Records, som er fuld af sjove, skøre og chokerende rekorder. Har du nogensinde undret dig over, hvordan det hele startede? Så læs med her!

af

- d. 10. oktober 2017

Fra barvæddemål til bestsælgende opslagsværk

Ideen til Guinness World Records opstod i starten af 1950’erne efter en diskussion mellem en gruppe af mænd, mens de var på jagt. Mændene kunne ikke blive enige om, hvilken vildfugl der var den hurtigste i Europa, og da den ene, Sir Hugh Beaver, ikke kunne slå resultatet op et sted, besluttede han sig for at skabe et opslagsværk, så man i fremtiden kunne afgøre den slags diskussioner.

Sir Hugh Beaver var administrerende direktør for bryggeriet Guinness, og han så derfor en mulighed i, at opslagsbogen kunne bruges til at afgøre utallige barvæddemål på pubs over hele Irland – men også i resten af verden.

En ansat ved Guinness foreslog Beaver at kontakte journalisttvillingerne, Norris og Ross McWhirter, som havde en virksomhed, hvor de fremskaffede oplysninger til bl.a. årbøger, avisartikler og encyklopædier. Den første Guinness World Records-bog så dagens lys i august 1955, hvor den strøg direkte ind på den britiske bestsellerliste. Den følgende udgivelse i USA året efter gav et salg på 70.000 eksemplarer.

Guinness World Records i dag

I dag har den legendariske rekordbog selv slået et hav af rekorder, da bogen er solgt i over 100 millioner eksemplarer i 100 forskellige lande og på 37 sprog. Det gør Guinness World Records til verdens bedst sælgende bog nogensinde, som er beskyttet af ophavsret.

De mange tusinde rekorder spænder fra alt mellem dem, der tjener bedst i show business, til dem, der har de længste negle - som altid er der rigeligt at snakke om i dette års udgave af det populære opslagsværk.

Har du en rekordholder i maven?

Har du et særligt talent, eller kan du bare godt lide at konkurrere, kan du klikke dig ind på Guinness World Records hjemmeside og se, hvordan du kan lave et rekordforsøg.

Vidste du at...

Guinness World Records modtog hele 45.118 rekordansøgninger i løbet af 2016?

Guinness har en officiel rekorddag, Guinness World Records Day, hvert år i november, hvor der afholdes rekordforsøg verden over?

600.000 mennesker verden over deltog i den 12. Guinness World Records Day sidste år?

 

Guinness World Records 2018

Den nyeste udgave af Guinness World Records indeholder spændende rekorder om bl.a. sociale medier, superhelte og sport. Du kan blandt andet få svar på, hvilken hund der har flest følgere på Instagram, hvor stor den største STAR WARS-samling er og om det er selfier eller hajer, der er farligst.

Børnenes Rekordbog 2018

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner