Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage224
blogImage224

Holm uden filter

Her finder du et indlæg til dig fra Claus Holm! Her fortæller Claus Holm om sin nyeste bog HOLMS MAD og om den rejse, han håber sine læsere kommer på, når de åbner en af hans kogebøger.

af

- d. 22. juli 2017

Jeg havde altid drømt om at lave bare en bog – bare en bog der kunne sætte et lille fodaftryk fra mig til dig.

Det blev ret meget mere og temmelig vildt.

Min første bog var om det fynske madeventyr, herefter gik der en del år, men den åbnede døren til TV2 og Go Morgen Danmark tilbage i 2002 # Fynske fristelser hed bogen.

Jeg fik lyst til mere, jeg møder Christian Bitz, som jeg udviklede et godt venskab med – han havde gang i den, og jeg begyndte at skrive for ham: Bitz dit køkken, de tre Verdens bedst kur og så lavede vi også Sund appetit og Grillrevolution – det var sjovt! Vi lavede det, spiste maden og hørte musik, og det var verdensklasse. Musikken blev vigtig, og det var maden også, men de to ting sammen skabte rummet og bogen.

Nu var der ild i Holm – jeg ville prøve selv! Jeg ville skrive, og folk skulle elske bogen og gemme den lugte til papiret og føle magien. Jeg var og er stolt – man krænger sin sjæl ud, man ved, der kan være en fejl eller andet, men man skal elske sine fejl!

Jeg vil så gerne med mine bøger, at de læses og så slukker og lukker man og danser i køkkenet og lader sig forfører af det man kan huske og skaber maden. Elsk nuet og rejsen – husk at alle ovne, tunger og hjerter har deres eget liv.

Hver din egen original – elsk det – vær ikke en kopi, skab din egen opskrift! Gør det du er bedst til og vær dig selv.

Smag på alt og alt smager på dig – smag er alt – jeg elsker den- går altid til kanten med alt.

De næste 4 bøger er vilde, Stegeso bliver en bestseller – helt vildt! – så kom Lakrids, Rødder og Skind & Ben – en fiske kogebog. Vi skrev bøger som aldrig før, vi lavede Mad i æbleskivepanden, Holms håndmadder, Mænd i køkkenet, Grillkaliffen.

Alt det sammen med det smukkeste menneske jeg har mødt – et rummelig lille væsen – David Bering ejer af Montgomery. Nuii han kan det der med lys! Fange lyset, sjælen og maden, som jeg ikke tidligere havde set. Vi blev og er venner. Jeg er stor og til kød, han er mindre og 100 % vegetar, men vi rummer hinanden og maden. Det er det, det handler om – at rumme og ikke dømme.

Jeg har en drøm om at lave en vegi-bog og en madbog med lys og sæson :-)

Nu har jeg skrevet endnu en bog, men denne gang er det en bog, der handler om mit liv i mad. En bog som ikke starter med forretter og slutter med dessert.

Den starter med en historie. Den starter med min Fars pandekager, som er svære, men når du kan, så har du verdens bedste!

Den starter med to meget gode venner, der skriver et forord, som rørte mig, så jeg græd.

Bogen er med min kone. mine venner, mine mad-helte og min hverdag. Det er en bog, der har alt og vil dig – du kan finde sjove ord og alt fra veloute til småkager i mit register  

Der er svære opskrifter, altså første gang og så kan du også det! Men mest af alt skal bogen give dig lyst til smagen, lyst til at lave mad og genvinde nysgerrigheden og begejstringen. Vi skal i køkkenet, om det er 15 min eller timer – det betyder ikke noget, bare du kommer derud! 

Køkkenet er huset sjovest rum – bum, og når Holm siger det, passer det!

Min bog er din bog! Jeg er nervøs og usikker, jeg synes, den er noget af det bedste, jeg har lavet, men det er mig :-)

Stemningen, lyset, folkene og kærligheden til dette projekt.

Hvor alle jeg elsker er med: min Far og madguru Poul, som er i himlen, til min mor og elskede kone Anne.

Til Morten Resen, Søren Gerricke og David Bering og alle de andre – tak fra mit hjerte – håber du ved, hvad det er, jeg vil med mine bøger.

Lave mad i øjenhøjde og genfinde glæden – fik du smagt det du ville? Forelsk dig i sæson og duften, lad dig forføre af smagen, kødet, rødderne og alt det skønne vi har. Husk livet er mere end salt og peber – meget mere! 

 

De kærligste tanker fra 

Claus Julius Holm

 

P.S. Jeg har også skrevet et digt i min bog :-)

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner