Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Vinder DBBA 2021
Vinder DBBA 2021

Hvordan er det at vinde DBBA?

Nor og far læser vandt prisen DBBA 2021. Vi har spurgt dem, hvordan det var at vinde prisen, som har fået mere og mere betydning i bogbranchen. 

af

- d. 18. november 2021

1. Hvordan havde I det, da jeres navn blev råbt op som vinder af DBBA? 

Nor: Jeg havde en hel masse følelser på én gang. Glæde, overraskelse og alt muligt strømmede ind over mig. Jeg kunne ikke rigtig sige noget. Men allermest var jeg lykkelig, for det var et stort ønske, der gik i opfyldelse.

Far: Vi var overlykkelige og helt rundtossede. Vi havde slet ikke turdet håbe på, at det blev os, så vi var helt uforberedte. Nor lod en tåre flyde, og jeg var helt tom i hovedet, da jeg skulle sige tak, så det blev vist temmeligt usammenhængende :) 

 

2. Hvad betyder prisen for jer?

Nor: Den betyder rigtig meget, og det viser, at folk synes, vi er gode. Tænk at en jury synes, vi er gode til det, vi står for.

Far: Vi er vildt stolte og glade. Jeg smiler stadig for mig selv, når jeg tænker på det. Det er et kæmpe skulderklap, og vi føler os meget beærede. Tænk, at vi kunne slå de mange, mange dygtige bogbloggere derude. Nomineringen og siden finalepladsen gjorde også, at vi pludselig var spændende for medier og kunne tale børns læseglæde i fx TV Avisen, Ultra Nyt og Godmorgen Danmark. Dét var vildt, for børns læselyst er en hjertesag for os.

 

3. Kendte I til prisen, før I blev nomineret tilbage i september?

Far: Ja, jeg blev opmærksom på den første gang i 2020, da de andre bloggere og læsere begyndte at nominere. Men dengang kom vi ikke i betragtning. 

 

4. Hvor længe har I blogget om bøger?

Far: Vi har blogget, siden Nor var 3 år. De første par år brugte jeg bare billeder af bøgerne, men da Nor kom i skole, begyndte jeg at bruge ham på billederne, og det gav os en helt ny identitet og satte skub i bloggen. De seneste par år er vi blevet et ægte fællesskab, hvor vi sammen taler om indholdet. Specielt på videodelen har jeg stor glæde af at sparre med Nor. Af en 10-årig har han virkeligt godt fat i, hvad der virker. 

 

5. Hvordan er det at være en del af et sammenhold / bloggersammenhold, som primært er online? 

Far: Jeg synes, det er helt fantastisk. Tænk at så mange dyrker deres boginteresse på den måde. Jeg oplever, at der er masser af opbakning og godt humør blandt bloggerne, og det er meget inspirerende at se, hvad de andre laver. Vi havde også en helt utrolig dag på Bogforum, hvor vi mødte mange af dem, vi normalt kun kender digitalt.

 

6. Har det altid været meningen, at det var børnebøger som der skulle blogges om?

Far: Ja, det har lige fra første opslag været kernetanken. Jeg begyndte at læse for Nor, da han var cirka 1 år, og jeg kunne se, hvor meget det skubbede til hans ordforråd, fantasi og koncentrationsevne. Jeg oplevede samtidig mange børn, der i bilen, i supermarkedet eller i bybilledet bare sad med en skærm foran øjnene. Jeg tænkte, at vi skulle prøve at inspirere flere forældre og børn til at læse mere. Men ligesom det kan være svært at finde den rigtige vin eller den rigtige vaskemaskine, så kan det være svært at finde den rigtige bog til sit barn. Og det prøver vi at hjælpe med ved at fortælle om vores læseoplevelser med børnebøger. Det er efterhånden blevet til godt 1.400 opslag :)

 

7. Hvad håber I jeres blog kan? 

Nor: Jeg håber, vores blog kan inspirere folk og vise folk, hvad der er godt ved at læse og vi håber, at folk kan se i bøgerne, hvad vi kan se.

Far: Vi håber, at den kan sprede læseglæde og læselyst. Vi vil gerne have flere til at læse med og for deres børn, for bøger kan noget helt særligt - også her i 2021. Mange forældre ønsker sig, at deres børn kan lide bøger, men det kommer bare ikke af sig selv eller er noget, som skolen skal klare. Forældrene må på banen, og vi prøver at gøre det nemt og inspirerende. For der er ingen tvivl om, at højtlæsning og læsning med børn giver masser af kvalitetstid. Det har vi i hvert fald :)

 

7. Hvor har I placeret statuetten? 

Statuetten har fået en æresplads på en svævehylde i vores stue, så vi kan se den fra den sofa, hvor vi altid sidder og læser - vi har sådan en to personers sofa, hvor Nor og jeg her i vintermånederne lige præcis kan ligge på tværs fra hver sin side og så med et tæppe over for varmens og hyggens skyld. Perfekt sted at kunne nyde statuetten.

Vil du følge Nor og far på Instagram, så kan du gøre det HER

Nor og Far ønskes endnu engang et stort stort tillykke med den fine pris og statuette. Hvis du ønsker at give dine børn nogle nye læseoplevelser så anbefaler vi at du kigger forbi vores udvalg af børnebøger.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner