Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage18
blogImage18

Hygge står øverst på ønskelisten

Sigurd Barrett elsker jul! Men hvad er det ved julen, der er så særligt? Læs her, hvorfor hele Danmarks Sigurd Barrett elsker julen, og læs samtidig hans opråb til juletravle forældre.

af

- d. 06. december 2016

Julen nærmer sig med hastige skridt, og juletravlheden er næsten en uundgåelig del af julen i Danmark. Hos Plusbog.dk har vi været en tur i arkiverne og fundet dette – stadig meget aktuelle – skriv fra hele Danmarks Sigurd Barrett. Sigurd Barrett er aktuel med det store og gennemgribende værk om Danmarks historie: Sigurd fortæller Danmarkshistorie, og han er en yderst travl mand, der om nogen kender til juletravlhed, stress og jag. Læs her, hvorfor julemåneden er vigtig for Sigurd Barrett, og læs hans opråb til fortravlede julevoksne.

Lige siden jeg var barn, har julen været et af de største højdepunkter på hele året. Jeg kan huske, jeg som barn tænkte, at der var 25 særlige dage: Min fødselsdag – og så de 24 kalenderdage.

Så vigtig var julemåneden for mig, at hver dag talte som en fødselsdag. Med små nissegaver, kalenderlåger som skulle åbnes, julekalender i tv og hvad der ellers var at hygge sig med.

For hygge – ja, det er jo, hvad vi alle sammen håber, vi kan komme til i julen. Hygge os med hinanden, med børnene, med familien, med vennerne – med alle dem, vi har kær. 

Hygge står højest på ønskelisten hos børn

Julen er også den tid, hvor man samles. Midt i den mørke tid kryber vi sammen, tænder levende lys, fortæller gode historier og synger en lille julesang. Ikke mærkeligt, at julen på den måde for længst er blevet en topscorer på børnenes ønskeliste, for hvad ønsker børn sig egentlig mere end tid sammen med os voksne?

Derfor er det også så uendelig vigtigt, at vi husker at give os tid. Tid til hinanden, tid til børnene. December må ikke drukne i stress og travlhed. Som far til 5 børn ved jeg kun alt for godt, hvor mange æbleskivearrangementer man skal gå til, luciaoptog man skal se, juleafslutninger man skal deltage i, og gaver, mad, pynt og godter, der skal købes.

Giv børnene nærvær og dig selv julefred

Jo, julemåneden kan nemt blive ét langt kapløb. Og her er det, vi har en pligt til at standse op et øjeblik. For er det den stressede voksne, som sige ”ikke lige nu, skat”, børnene har brug for? Nej, absolut ikke. Tværtimod.

Børnene ønsker sig vores nærvær. De vil deltage i bagningen, indkøbene, julemarkedet, pyntningen og hvad der ellers foregår. Vi skal samles om det.

Det er ikke os voksne, som skal stresse rundt, mens børnene sidder foran skærmen og venter. Nej, vi skal gribe denne vidunderlige mulighed for at opleve sammen. Og samles.

Jeg går altid efter at opnå ”julefred”. Det er den fred, der sænker sig, når der ikke er flere gøremål. Eller når man tillader sig at trække stikket ud, sætte sig i sofaen, tænde et lille lys og læse en dejlig historie.

Sigurd Barretts herlige børnebøger

Har du fået lyst til nærvær og julefred – sammen med dine børn – så kunne det måske være i selskab med en af Sigurd Barretts mange dejlige bøger, der er yderst velegnede til højtlæsning og hygge.

Biblen er fyldt med gode historier. Og når Sigurd Barrett, krydrer fortællingerne med sin fantasi og en bunke skønne tegninger, og oven i hatten – to DVD’er som man kun kan blive i godt humør af at se på, så bliver det ikke meget bedre. Tag dit barn på skødet og berig også dig selv med skønne velkendte bibelhistorier.

Bjørnen Bjørn er en bjørn. Det har de fleste, der har set Sigurds Bjørnetime, nok fundet ud af. At Bjørnen Bjørn også spiller en central rolle i Sigurd Barretts vidunderlige fortælle-univers, ved de fleste også.

Hvad er skønnere end en herlig godnathistorie at gå i seng på. Sigurd Barrett er en mesterfortæller og i selskab med hans dejlige godnathistorier, kan I også få jer et lille grin, før turen går til drømmeland. Find Sigurds godnathistorier og få masser af rabat hos Plusbog.dk.

Har du styr på De Græske Guder? Hvis ikke, så kunne du jo smugtræne historie-musklerne lidt, ved at læse højt for poderne af Sigurds herlige bog om De Græske Guder. Det går ikke stille for sig. Og man lærer noget samtidig. Som medlem af Plusbog.dk får du sjov og hyggelæsning til en helt fantastisk pris.

Tor, Odin, Loke, Freja, Tyr, Frigg, Balder, Ydun og Frej. Har du tjek på den nordiske mytologi? Få hukommelsen opdateret og underhold de mindste samtidig med Sigurd Barretts vidunderlige bog om de nordiske guder. Der er garanti for godt humør!

Kan dit barn bogstaverne. Hvis ikke, så er der hjælp at hente i Sigurds skønne ABC. Der er mange klassikere på ABC-fronten – og Sigurds er ved at være en af dem.

De grønne pilfingere er nogle løjerlige størrelser. Man ved aldrig rigtig, hvad de finder på. En blanding af en elefant og en nullermand? Og hoppet lige direkte ud af Sigurd Barretts fantasi. Så bliver det ikke bedre.

Er du mere til spidsnæser… så er det bogen med spidsnæserne, du skal investere i. De finder også på lidt af hvert. Og tegningerne er fantastiske i Sigurd Barretts skønne børneunivers.

I en global tidsalder, er det godt at have lidt styr på, hvordan verden ser ud. Og hvem der bor på vores blå planet. Udforsk verden sammen med dit barn og Sigurd Barrett og I vil begge grine – og lære noget samtidig.

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner