Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage154
blogImage154

Interview med Julie Hastrup

Julie Hastrup om sin nyeste bog og hovedpersonen Rebekka Holm. Kom tættere på krimiforfatteren Julie Hastrup her, hvor hun fortæller om Mirakelmanden, som udkommer den 30. marts.

af

- d. 24. marts 2017

Hvordan vil du selv beskrive Mirakelmanden?

Mirakelmanden er en skræmmende krimi, som tager læseren med op til det mørkeste Finland og ind i en morders uhyggelige spind.  

Hvor er Rebekka personligt og professionelt, da vi møder hende i Mirakelmanden?

 

Rebekka har været udsat for et groft overfald i den foregående bog, Farlig fortid, og derfor er hun sygemeldt på ubestemt tid. Hun dødkeder sig for dagene er lange, når man er vant til at arbejde konstant, og hendes bedste ven og makker Reza er taget på sit livs rejse til USA. På trods af at hun ikke har lyst til at vise sit skamferede ansigt for sin kæreste, den svenske drabsefterforsker Niclas Lundell, der bor i Stockholm, vælger hun alligevel at tage op til ham for at slappe lidt af. Men rekreationen viser sig hurtigt at udvikle sig til et sandt mareridt, for Niclas’ har været gift med journalisten Magdalena, som blev fundet død i hendes og Niclas’ hus, og det går op for Rebekka, at Niclas tilbageholder vigtige informationer omkring hendes død. Hun beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete med Magdalena, men hvem kan hun stole på?

Mirakelmanden er din sjette bog, hvordan er det at følge en karakter så længe?

Serieformatet er jo interessant, fordi man som forfatter (og læser!) i den grad lærer sin hovedkarakter at kende. Det er en levende proces, og det er spændende at afdække hovedpersonens mange lag og gennemtænke karakterens personlige udvikling på sigt. Jeg har gjort mig mange tanker, om hvem Rebekka er, og hvad der skal ske med hende, de samme overvejelser har jeg haft om persongalleriet omkring hende, og det er spændende at skulle tænke så langt – det kræver noget andet, end hvis man kun skal udfolde personen i en enkelt bog. Da jeg i sin tid ”opfandt” Rebekka Holm, var jeg meget bevidst om at gøre hende langtidsholdbar – og gøre hende til en person som jeg, og læserne, kontinuerligt har lyst til at få mere af. Det er lykkedes, og for mit vedkommende er jeg ikke færdig med hende – endnu.

Hvordan fornyr man sig, når man når den sjette bog? Og hvordan kan læseren mærke det i Mirakelmanden? 

Mit arbejde er jo work in progress – man udvikler sig hele tiden. Man bliver måske sikker på nogle felter, hvilket så giver overskud til at udforske andre. Igen handler det om hovedkarakteren og folkene omkring denne, at de udvikler sig, at deres personlige historier er interessante at følge foruden selve krimiplottet, som jo afsluttes i hvert enkelt bind. Det vigtigste er jo, at historien er spændende og medrivende, fortalt i et godt sprog – det bestræber jeg mig jo på i hver eneste bog. Denne gang er settingen flyttet til hhv. Sverige og Finland, hvilket giver en helt anden stemning end tidligere, og så håber jeg da også, at det er lykkedes mig at komme endnu tættere på Rebekka og personerne omkring hende.

Den 5. april kan du selv stille Julie Hastrup de spørgsmål, som du brænder for at få svar på. Du kan nemlig chatte med hende på vores facebook side fra kl. 20.  


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner