Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage140
blogImage140

Jens Henrik Jensens debutroman genudgives

Jens Henrik Jensen er en af vores populære danske forfattere. Her kan du lære mere om hans forfatterskab og om debutromanen, WEINERRINGEN, som bliver genudgivet 20 år efter, den udkom før første gang.

af

- d. 10. marts 2017

Genrehybrider med høj puls

Som forfatter er Jens Henrik Jensen fascineret af en række forskellige ting som dobbeltspil, raffinerede intriger og skjulte dagsordener, men også det hemmelige liv som agenterne her. Uanset om en efterforskning fører til opklaringen på en forbrydelse eller en nederlagserkendelse, så er det netop dette politiarbejde, som han er interesseret i. Derudover er Jens Henrik Jensen til højt tempo og en høj puls. Dette er tydeligt for læsere af hans bøger. Han beskriver selv sine bøger som en blanding af elementer fra kriminalromanen, spændingsromanen og thrilleren – som han selv siger, så spænder hans bøger ret bredt genremæssigt, og han håber, at han i dem formår at kombinere det bedste af det hele – det han kalder Jensen-hybrider.

Kærlighed til konspirationer og inspirende forfatterskaber

Jens Henrik Jensen beskriver sig selv og sit forfatterskab som værende barn af Alistair McLean, ung med Frederick Forsyth, voksen med Robert Ludlum, Len Deighton og John Le Carré. I dag ser han sig selv som værende voksen blandt de forrygende svenske krimiforfattere. Han har som så intet litterært forbillede, men skriver med kærlighed til lyssky affærer og konspirationer.

Det var sådan, det var, da han i 1994 gik i gang med at skrive sin første bog – det der skulle blive til debutromanen Weinerringen – og sådan er det stadig den dag i dag. Wienerringen udkom for første gang i 1997, men den er blevet genoptrykt i år – 20 år efter.     

Weineringen af Jens Henrik Jensen

Attentater, mordbrande og racistiske optøjer er blevet hverdag i Den Europæiske Union. Medlemslandene er også begyndt at vakle under presset - presset fra social uro, stigende arbejdsløshed og flere strømme af flygtninge. Den hemmelige og nazistiske organisation, Weiner Ringen, står bag en række terrorhandlinger i flere lande og har derudover banet sig vej til politisk og økonomisk magt usynligt. Deres mål er et aflukket Europa kun for de udvalgte.

En kvindelig efterretningsagent har i sit arbejdet med at infiltrere et nynazistisk miljø i Berlin fundet livsfarlige oplysninger. Oplysninger som både kan afsløre Wiener Ringen og vælte regeringen, men som også kan koste hende livet.

Herhjemme arbejder fem dykker-venner med at bjærge en skat fra en sunket nazi-ubåd fra Anden Verdenskrig nær Anholt. Ufrivilligt bliver vennerne hivet ind i et drama, der kan have foruroligende konsekvenser, og de står pludselig ansigt til ansigt med Weiner Ringens nazister.

 

FOTO: NILS LUND


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner