Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage152
blogImage152

Kender du Tove Alsterdals fantastiske krimier?

Kom tættere på Tove Alsterdal og hendes fænomenale krimier her. Tove Asterdal skriver krimier, der er fyldt med spænding, og som er rost for både at være både velskrevet og godt konstrueret.

Trilogien om Ådalen er nu fuldendt med Tove Alsterdals helt nye krimi Dybhavn (2024). Trilogien portrætterer en egn, der en gang var et levende økonomisk centrum, som nu er blevet til Udkantssverige. Med sin sikre sans for både sprog, plot og miljø har Alsterdal skrevet det, der med garanti bliver en klassiker i krimigenren.

Den første bog i serien, Stormfald, blev kåret til årets bedste svenske krimi i 2020 og fik den prestigefulde pris "Glasnøglen" for Bedste Nordiske Krimi.

af

- d. 15. februar 2024

  1. Tove Alsterdal er en af de senere års mest roste krimiforfattere. Siden hun debuterede og brød igennem med et brag med Kvinderne på stranden i 2009, er hendes krimier blevet rost til skyerne af både læsere og anmeldere. Hendes tredje krimi, Lad mig tage din hånd, blev kåret som Bedste Svenske Krimi i 2014.

Ådalen er Tove Alsterdals første serie, for selvom hun har flere tidligere udgivelser, er de skrevet som selvstændige krimiromaner, hvor vi hver gang møder nye hovedpersoner. Alsterdal er en sikker stilist, der både sprogligt og plotmæssigt er i en klasse for sig. Hendes krimier er blevet beskrevet som værende velskrevet og velkonstrueret kvalitetslitteratur og som havende en sjælden psykologisk dybde, ideologisk stemmeføring og en historisk bevidsthed. Hun hører hjemme i nordic noir-genren, men hun bringer genren videre og gør sine historier til både krimihistorier og episke dramaer.

Historierne starter ofte som familiedramaer, men hurtigt viser der sig forbindelser til historiske begivenheder, politiske spørgsmål eller andet, som udvider fortællingen både geografisk og psykologisk. Bøgerne er ofte fortællinger om de glemte eller udstødte. Personerne i bøgerne er stærke, selvstændige, men ofte ensomme.

Tove Alsterdal er journalist, og hendes bøger er velresearchede, men hun kan kunsten at bruge sin research, uden at bogens handling går i stå eller drukner i detaljer. Hendes erfaring med at skrive film- og tv-manuskripter mærkes tydeligt i hendes evne til at disponere og fortælle en historie, så læseren er revet med fra første side.

Med sine romaner udvider Tove Alsterdal krimigenrens grænser. For hende handler det ikke alene om spænding, men også om at fortælle en større historie om livet, samfundet og det at være menneske. Noget af det, som Tove Alsterdal holder allermest af, når det kommer til krimilitteratur, er spændingen, der gør det at læse til noget aktivt. Som krimilæser er man med til at opdage historien, mens den udfolder sig, ligesom man også er med til at opklare mysteriet. Derudover kan Tove Alsterdal godt lide, at der er så mange krimilæsere, da hun synes, det gør det folkeligt – alle kan være med, og alle kan få noget ud af en krimi, lige meget hvor forskellige man er.  

Hvis du er vild med krimi, så bør du tage et kig på Tove Alsterdals højt roste krimier og du finder dem alle herunder.

 

Ådalen-serien:

 

Enkeltstående krimier:

 

Åsa Larsson om Tove Alsterdal

Tove Alsterdal kan noget helt særligt, når hun skriver … Hun har fingerspidsfornemmelse, når hun skriver om mennesker, om kærlighed, skyld, tab, forsoning … Hun er en forfatter, som ansporer mig til at anstrenge mig lidt mere, når jeg selv skriver. Og bedre anbefaling end det kan jeg ikke give hende. I der kender mig ved, at jeg aldrig roser nogen uden at mene det. Jeg ville aldrig rose nogens bog for at være flink eller kollegial. Ikke min stil. Jeg er fra Tornedalen.

Opdateret 16. maj 2017


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner