Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Mystisk, spænding og krimi til børn

Hvad skal dine børne læse i sommerferien? Hvis de elsker mysterier og spænding, så læs med her.

Vi på Plusbog elsker en god krimi og det ved vi at mange af jer læsere også gør.

Men vidste du, at vi også har et stort udvalg af børnekrimi?

Mange børn elsker de spændingsfyldte mysterier og her på siden finder du nogle af de allerbedste krimier til børn.

af

- d. 28. juni 2024

Her vil vi introducere dig til nogle af de bedste børnekrimier, så du og dine små detektiver kan dykke ned i spændende eventyr, som er fyldt med gåder, mysterier og spænding.
Vidste du fx at nogle af de mest kendte krimiforfattere, også skriver børnekrimi? Elly Griffiths, Lone Theils og Jørn Lier Horst er blot nogle af dem.
 
 
Hvis du og dit barn elsker lydbøger, så husk at du kan købe de fleste udgivelser i lydbogsformat også, og som medlem hos Plusbog kan opgradere dit medlemsskab til at inkludere streaming! Læs mere her.

 

Plusbogs store guide til børnekrimi:

 

Mit navn er justice af Elly Griffiths

Lix 26,4-27,8 - til børn i alderen 9-12 år

Med denne serie for børn er det ikke kun voksne, der får glæde af Elly Griffiths store fantasi, formfuldendte sprog og hendes sans for gåder.

Serien er en spændende detektivserie og handler om den 12-årige Justice Jones. Hun går på en kostskole, en snobbet en af slagsen, hvor alt handler om at konkurrere. Hendes far er en kendt advokat, og hendes mor er forfatter, og har skrevet og udgivet flere detektivromaner. Alt peger i retningen af, at Justice skal blive detektiv i fremtiden.

Første bog i serien hedder Mit navn er Justice - Mordene på Highbury House og blev sammen med bog nummer to i serien Mit navn er Justic 2 - Smuglernes hemmelighed udgivet i 2020. Den tredje bog, Mit navn er Justice 3 - Den hvide dame udkom i 2022 og i 2023 fulgte den fjerde bog Mit navn er Justice 4 - Spionen i vinduet.

 

Operation af Jørn Lier Horst

Til børn fra 6 år

Jørn Lier Horsts serie, Detektivbureau nr. 2, følger de eventyrlystne børn Tilde og Oliver samt deres trofaste hund Otto, som står over for nye mysterier og besynderlige hændelser i hver bog.

Denne børnekrimiserie, der er tæt forankret i virkelighedens verden, byder på fængslende krimiplots, der gør det nemt for børnene at forestille sig de mystiske begivenheder og blive opslugt af den spændingsfyldte fortælling. Derudover indeholder bøgerne tilhørende opgaver, der giver børnene mulighed for at dykke dybere ned i fortællingen og tilføjer action som underbygger spændingen i fortællingerne.

I hver bog efterforsker Tilde, Oliver og Otto en ny sag, hvilket gør det muligt at læse bøgerne i vilkårlig rækkefølge. På den måde kan du og dit barn vælge den historie, der fanger jeres interesse mest, og begynde eventyret der!

Lier Horsts formål med bøgerne har været at beskrive handlingen i bøgerne så realistiske at de kravler ind i børnenes fantasi på en måde, hvor de føler at det kunne dem selv der er detektiverne.

Udover den rene underholdning, så indeholder bøgerne også mulighed for at lære noget nyt om bogens emne og alle bøgerne er inddelt i kapitler så læsningen bliver overskuelig, både til højtlæsning og når barnet læser selv.

Jørn Lier Horst, en tidligere politiefterforsker, har vundet hjerterne hos norske læsere og er en af landets mest anerkendte forfattere. I Danmark er han berømt for sin nervepirrende William Wisting-serie for voksne, men i Norge har hans børnekrimier opnået kultstatus. Sammen med den dygtige illustrator og animator Hans Jørgen Sandnes, der har bragt utallige norske børnebøger og tegnefilm til live, skaber de en magisk verden af spænding og mystik for unge læsere.

Bøgerne er letlæste og henvender sig til børn fra 6 år, som højtløsning, og 8 år, som selvlæsning, og de kan læses i vilkårlig rækkefølge. Indtil videre er der oversat 10 fantastiske bøger, så der er noget at gå i gang med og heldigvis flere at glæde sig til!

 

Det hemmelige detektivbureau af Lone Theils

Lix 21 - Til børn fra 8-12 år

Det hemmelige detektivbureau er en spændende krimiserie for børn, der er primært er henvendt til de 8-12 årige. Serien omhandler to detektivbørn der løser mystiske og interessante gåder. Det hemmelige detektivbureau er ideelt til højtlæsning, men børnene kan også sagtens selv læse dem, da bøgerne har et lixtal på 21.

Der er 6 vidunderlige bøger at gå i gang med: Dræberfiskenes skatKvinden uden navn, Brevet fra Amerika, Piratskibets hemmelighed, Knokkelmandens pegefinger, Den store sørøverskat.

 

 

Skyggedetektiverne af Andreas Boeskov

Til børn fra 9 år

Skyggedetektiverne er en ny, spændende krimiserie og i den første bog møder vi Billie, der står over for en uventet krise, da hendes bror forsvinder sporløst. Til hendes forundring nægter hendes far at deltage i opklaringsarbejdet, hvilket tvinger Billie til at søge hjælp andre steder. Hun allierer sig med tre børn, der er ivrige efter alt, hvad der har med politiarbejde at gøre, og som har imponerende gode forbindelser på politistationen.

Sammen begiver de fire venner sig ud på en farlig mission, som tager en uventet drejning, da de finder et lig. Nu må Billie og hendes venner finde ud af, hvor langt de er villige til at gå for at redde en, de elsker.

 

YouTube-detektiverne af Maria Rørbæk

Til børn fra 10-12 år

Der er indtil videre 2 bøger i denne skønne detektivserie! YouTube-detektiverne - Smaragder og subscribers er den første bog i serien, som udkom i januar 2024, efterfulgt af YouTube-detektiverne - De gule aber i maj 2024.

YouTube-detektiverne er en underholdende og spændende krimiserie for børn, hvor historierne er inspireret af virkelige forbrydelser. Serien følger Miller, Elly, Signe, Malik og deres hund Kat, der bliver venner og danner en detektivgruppe på en lejrskole.Hver bog i serien præsenterer et nyt mysterium, som gruppen skal opklare, og udforsker deres dynamik og individuelle udfordringer.

I den første bog, Smaragder og subscribers, bliver de fem unge detektiver sat sammen for at lave videoer om de antikke smykker på Sydkøbing Slot. Mens de prøver at finde deres roller i gruppen, kæmper Malik med savnet af sin far, der er optaget af sit journalistarbejde. Da juveler og et værdifuldt gammelt sværd bliver stjålet fra slottet, får de muligheden for at bevise deres værd og måske imponere Maliks far. Men først skal de lære at arbejde sammen for at løse det mystiske tyveri.

I den anden bog, De Gule Aber, er gruppen tilbage og klar til nye eventyr. Da Miller hører om stjålne manchetknapper, samler han detektiverne igen. Deres efterforskning leder dem til Treborg Kostskole, hvor de opdager, at en gammel og farlig tradition er blevet genoplivet. Kan de opklare mysteriet, inden nogen kommer alvorligt til skade?

Gennem serien lærer Miller, Elly, Signe, Malik og Kat at samarbejde og tackle både personlige og kollektive udfordringer, mens de opklarer spændende mysterier og skaber indhold til deres YouTube-kanal.

Bøgerne er illustreret af Ingvild Marie Mehl og forfatteren til historierne, Maria Rørbæk (1973), er journalist og debuterede som børnebogsforfatter i 2012. Hun har skrevet flere børnebøger, herunder serien De hemmelige YouTubere.

 

Sherlock Holmes af Arthur Conan Doyle

Lix 25,8-28,9 - Til børn fra 8 år

Sherlock Holmes er en fascinerende bogserie, der tager læserne tilbage til 1800-tallets England og introducerer dem til den ikoniske detektiv Sherlock Holmes og hans trofaste ven, Dr. Watson og sammen løser de gådefulde mysterier om mord og bedrag, der vil fange unge læseres fantasi.

Serien består af forkortede versioner af de klassiske historier, skrevet i et forenklet sprog, der er tilgængeligt for børn, samtidig med at de indeholder små faktabokse, der forklarer ord og begreber, som børn måske ikke kender.

De moderne illustrationer bringer historierne til live på en visuelt tiltalende måde, og hjælper med at skabe en rig og engagerende læseoplevelse.

Sherlock Holmes er en glimrende måde at introducere en ny generation til de tidløse klassikere fra Victoriatidens England. Serien kombinerer spænding, mystik og læring, hvilket gør den til et perfekt valg for unge læsere, der elsker at blive suget ind i detektivens verden.

 

Kattespionerne fra Rosengård af Anja Gatu

Til børn fra 6-11 år

Kattespionerne fra Rosengård er en spændende og fantasifuld bogserie for børn, der følger en gruppe kattes eventyr som hemmelige agenter.

Serien tager børnene ind i en verden fyldt med mystik, fare og venskab. Hovedpersonerne er en gruppe katte, der bor i den idylliske have Rosengård, men bag deres rolige ydre gemmer der sig en gruppe dygtige spioner med hver deres unikke færdigheder og personligheder.

Hver bog i serien byder på nye udfordringer og missioner, hvor kattene skal bruge deres list, mod og sammenhold for at overvinde skurke og løse mysterier. Handlingen er fyldt med spænding og børnene kan følge med i de dristige redningsaktioner og hemmelige opgaver, kattene udfører.

Seriens fortællestil er livlig og engagerende, hvilket gør den yderst velegnet til børn, der elsker actionfyldte eventyr. Bøgerne indeholder også temaer og værdier om teamwork, loyalitet og mod, hvilket giver dem et ekstra lag.

Kattespionerne fra Rosengård er en serie, der formår at balancere spænding og charme som bliver tydeliggjort af Anna Nilssons charmerende tegninger og de skønne historier fanger alle kattelskende børn.

Der er indtil videre 5 bøger i serien: Kattespionerne fra Rosengård 1 - Du lever kun ni gangeKattespionerne fra Rosengård 2 - Kat med ret til at kradseKattespionerne fra Rosengård 3 - Katten som kom ind fra kuldenKattespionerne fra Rosengård 4 - Dame, konge, kat, spionKattespionerne fra Rosengård 5 - Vores kat i Havana.

 

Et Enola Holmes mysterium af Nancy Springer

Til børn fra 12 år

Her er en serie til de større børn, med en stærk kvindelig hovedperson og en række spændende mysterier! I bøgerne følger vi den unge og intelligente Enola Holmes, der er lillesøsteren til den berømte detektiv Sherlock Holmes.

Serien tager børnene med på en rejse gennem det victorianske Londons mystik og intriger, hvor Enola viser sig at være lige så skarp og opfindsom som sin storebror.

Enola Holmes er en modig og handlekraftig pige, der beslutter sig for at tage sagen i egen hånd, da hendes mor pludselig forsvinder på hendes fjortende fødselsdag. Uden at søge hjælp fra sine ældre brødre, Sherlock og Mycroft, begiver Enola sig ud på en farlig mission for at finde sin mor, samtidig med at hun løser andre mysterier og undgår at blive fanget.

Hver bog i serien byder på et nyt mysterium, som Enola skal opklare ved hjælp af sin kløgt, sit store mod og dygtighed. Serien er fyldt med spændende twists og overraskelser, der holder læserne på tæerne og ivrige efter at finde ud af, hvad der sker næste gang. Enolas eventyr bringer hende i kontakt med farverige karakterer, hemmelige sammensværgelser og farlige situationer, som alle bidrager til den intense og spændende atmosfære.

Et Enola Holmes mysterium kombinerer intelligent plotudvikling med levende beskrivelser af det victorianske London, hvilket gør historien både lærerig og underholdende. Serien inspirerer børn til at være nysgerrige, tænke selvstændigt og tro på deres egen styrke, uanset deres alder eller køn.

Der er indtil videre 5 bøger i serien: Sagen om den forsvundne markis, Sagen om den venstrehåndede baronesse, Sagen om de bizarre buketterSagen om den gådefulde vifteSagen om den krypterede krinoline.

 

Månvind og Hoff af Johan Rundberg

Til børn fra 9 år

Her er en medrivende detektivserie, til de lidt større børn, med en fantastisk historisk indlevelse og et sprudlende persongalleri.

I den første bog om detektivmakkerparret Mika Månvind og Valdemar Hoff, Natteravnen, bliver vi præsenteret for 1800-tallets Stockholm, og børnehjemmet i Drottninggatan kæmper for at skaffe mad og brænde. Den 11-årige Mika, der har boet på børnehjemmet hele sit liv, har udviklet en skarp sans for detaljer og et stærkt overlevelsesinstinkt. Da en skrækslagen ung mand en nat afleverer et spædbarn på børnehjemmet, samme nat som et mord bliver begået, bliver Mika bedt om at give et signalement til politiet. Hendes skarpe iagttagelser imponerer kriminalkommissær Hoff, og hun bliver involveret i en farlig mordsag.

I den anden bog er vores detektiver igen på sporet af et mysterie, da Mika opdager en snusdåse hos to forældreløse børn, der har pjækket fra skole for at se en knivkaster, og mistænker, at de er indblandet i noget farligt. Pludselig bliver Mika selv anklaget for en forbrydelse, hun ikke har begået. Sammen med Valdemar Hoff forsøger hun at opklare sagen, men de står over for en snedig modstander, der får hende til at tvivle på, hvem der er ven eller fjende. I et kapløb med tiden rejser de fra Stockholms dunkle gader til det fornemme Ridderhuset.

 

De 5 af Enid Blyton

Til børn fra 8-12 år

De 5 er en elsket serie af børnebøger, der følger fire børn og en hund på spændende eventyr. Julian, Dick, Anne, George og hunden Timmy løser mysterier og står over for farer med deres utrolige mod og snilde. Bøgerne er fyldt med hemmelige gange, skjulte skatte og skumle skurke, som børnene møder på deres rejser. Hver bog er en ny mulighed for at udforske mysterier og opklare gåder, hvilket skaber en konstant spænding.

Serien blev første gang udgivet på dansk i 1953, men den er stadig en favorit blandt børnene har inspireret generationer med sine fængslende historier og tidløse karakterer!

Serien er vokset gennem årene, og bøgerne er blevet klassikere, genudgivet flere gange. Her finder du en vejledning til rækkefølgen af alle bøgerne i serien. For mange voksne er bøgerne også en klassiker fyldt med nostalgi, og nye unge læsere tiltrækkes stadig af de spændende historier, der fortsat fascinerer eventyrlystne børn i alle aldre.

Bøgerne er blevet genudgivet i en ny og mere moderne udgave, men historierne er stadig de samme tidsløse og ikoniske som vi kender dem.

Du finder bind 1-21 ved at klikke her. 

 

Klub 4 (Blå læseklub) af Per Østergaard

Lix 8-9 - Til børn fra 6 år

Her finder du endnu en skøn og spændende børnebogsserie, der følger fire nysgerrige og modige venner på deres eventyr. Serien handler om børnene Emma, Oliver, Malte og Maja, der sammen danner en hemmelig detektivklub. De undersøger mystiske hændelser og løser gådefulde mysterier i deres lokalsamfund. Hver bog byder på nye udfordringer og spændende opdagelser, hvor venskab og samarbejde er i fokus.

Klub 4 er udgivet i Alineas Blå Læseklub, som er letlæsningsbøger til de letøvede læsere i indskolingen og på mellemtrinnet. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og bøgerne er derfor gode til læsetræning og gode læseoplevelser. Der er udarbejdet gratis læseforståelsesopgaver til bogen, der kan downloades på læseklub.alinea.dk.

Der er 8 gode bøger, lige til at gå i gang med: Klub 4 - Tyve i natten, Klub 4 - Skattejagt, Klub 4 - en død hundKlub 4 - KotyvenKlub 4 - FangetKlub 4 - KattedamenKlub 4 - BroenKlub 4 - Drama ved fyret.

 

Gangster farmor af David Walliams

Til børn fra 6 år

Gangster farmor er en humoristisk og hjertevarm børnebogsserie, der skildrer det uventede eventyr en almindelig bedstemor og hendes barnebarn kastes ud i.

I denne serie opdager barnebarnet, at hans tilsyneladende søde og uskyldige farmor har en hemmelig fortid som en berygtet gangster. Historierne er fyldt med action, sjove episoder og skæve karakterer, der skaber en farverig verden hvor intet er, som det ser ud til. Farmorens skjulte talenter og hemmelige evner afsløres gradvist, mens hun sammen med sit barnebarn navigerer gennem skumle skurke, vilde jagter og mystiske missioner.

Denne serie kombinerer spænding og latter, samtidig med at den understreger vigtige værdier som mod, familie og sammenhold.

Gangster farmor er perfekt for børn, der elsker en god blanding af gys og grin, og forældre vil også nyde de finurlige plot twists og den varme fortælling.

 

WALTER & SIBYLLE 1: En sag mellem venner af Kristian Mørk

Til børn fra 9-12 år

En spændende børnekrimi af Kristian Mørk, illustreret med papirklip af Simon Bukhave.

Sibylle anser sig selv som den bedste børnedetektiv i byen, selvom hun aldrig har opklaret en sag. Walter finder hende mest af alt mærkelig og irriterende. Han ville meget hellere bruge sin tid på at skate med vennerne, hvis han kunne vælge. Men da pengene fra klubkassen bliver stjålet, falder mistanken på en af Walters gode venner. Så er der brug for en dygtig detektiv!


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner