Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage29
blogImage29

Løbende krimi

Dennis Jürgensen er en af Danmarks mest populære børne- og ungdomsforfattere. Her fortæller han om, hvordan det er at debutere som voksenforfatter – og så endda med en krimi.

af

- d. 17. december 2014

Kriminalromanen har altid haft en særlig plads i mit hjerte, måske fordi den blev grundlagt af mit store litterære idol, Edgar Allan Poe.

Jeg havde skrevet bøger i de fantastiske genrer (horrorSci Fi og fantasy) i 30 år, da jeg besluttede at ”sadle om”. Jeg fik lyst til at lave noget helt nyt for at udvikle mig som forfatter. Det var samtidig noget af et spring at gå til en 100% ”realistisk genre”, i hvert fald inden for fiktionens rammer.

Jeg startede med at udtænke en idé og en plotlinje til min hovedperson, som på den ene eller anden måde skulle beskæftige sig med kriminalitet på lovens side. Alt er forsøgt i krimien så jeg bildte mig ikke ind at jeg kunne begå noget fuldstændigt originalt, men koncentrerede mig i stedet om at give mit bud på en krimiserie.

På den måde opstod Roland Triel – efterforskningsleder i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Politigården i København, men hvordan skulle Triel så være? Hvad var hans historie? Hvordan så hans liv ud? En hovedperson der lever en harmonisk tilværelse har ikke meget udviklingspotentiale i sig, så jeg udstyrede min figur med en mildest talt tragisk baggrund.

Triel-serien er designet både som en fortsat beretning og afsluttende sager i hvert bind. Der løber en rød tråd omkring Triels liv fra det første bind, Løbende tjener, som i sig selv er en aktuel sag, som Triel i det daglige arbejde må efterforske og forsøge at opklare.

I første kapitel af Løbende tjener er der gået fire år siden Triels kone blev myrdet i deres fælles hjem. Deres 13-årige datter blev mishandlet og traumatiseret ved samme lejlighed. Gerningsmanden forsvandt sporløst og forbrydelsen er efterhånden henlagt som en af de største og mest omtalte uopklarede sager i dansk kriminalhistorie. Triel har haft en social deroute med nedtur, indlæggelse og behandling, men er kommet tilbage til Politigården, hvor han skal passe sit job mens mordet på hans kone konstant nager som en brosten i skoen. Hvorfor skete det? Hvem har gjort det? Hvad handlede det hele om?

Fra Løbende tjener starter begynder også et nyt problem for Triel: En ukendt person, som kun kan være gerningsmanden, henvender sig anonymt til ham. Vil morderen i virkeligheden gerne fanges eller bare have fornyet opmærksomhed eller er Triel selv udset som gerningsmandens næste mål?

I skrivende stund har Løbende Tjener været i handlen et par måneder og fået en modtagelse, som har overgået mine vildeste forventninger. Jeg er meget glad for den store mængde positiv respons fra så mange forskellige læsere, som kræver bind 2 udleveret hurtigst muligt.

Men i øjeblikket ved jeg næsten ikke mere end Triel om hvem morderen er eller hvorfor den tragiske hændelse er sket. Forhåbentlig vil de næste bøger løfte sløret højere. I øjeblikket skriver jeg på bind 2, og jeg tør godt røbe at den ukendte gerningsmand giver sig til kende igen.

En del læsere har spurgt hvor mange bøger der kommer i serien. Sandheden er at jeg ikke ved det. Det kommer helt an på, hvordan sagerne udvikler sig, men jeg garanterer at vi arbejder videre på problemet, Roland Triel og jeg. Vi vil gøre alt hvad der står i vores magt for at opklare hvem der myrdede Dorte Triel på Myntevænget nr. 19 og hvorfor.

Flere bøger i serien om Roland Triel

Indlægget her er skrevet umiddelbart efter udgivelsen af Løbende tjener, der er første bog i serien. Serien består desuden af Dansende Røde Bjørne og Hviskende lig. Dennis Jürgensen er manden bag utallige børne- og ungdomsbøger, der har lært en hel generation at læse. Læs mere om Dennis Jürgensen og hans mange fantastiske bøger her

Bog nr. 2 i serien om Roland Triel

 

Bog nr. 3 i serien om Roland Triel

 

Bog nr. 4 i serien om Roland Triel

 

Bog nr. 5 i serien om Roland Triel

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner