Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Månedens anbefalinger

På siden her kan du finde inspiration til hvad du bør læse, vi har samlet 8 populære bøger som du bør læse. Der er som altid noget for enhver smag, og vi sikre dig med garanti 8 spændende bøger. Så hvis du også er tom for ideér til hvad du skal lave, så bør du gå i gang med bøgerne vi har samlet nedenunder til dig. 

af

- d. 01. marts 2021

1. Kvinden i blåt - Af: Elly Griffiths 

8. bind i den populære krimiserie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway, som har solgt over 100.000 eksemplarer i Danmark alene. Hver bog indeholder en selvstændig historie, så bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. 

På en kirkegård i Walsingham sidder en mystisk kvindeskikkelse. Hun er iklædt en blå kappe, og det ser ud, som om hun venter på nogen. Dagen efter bliver hun fundet myrdet, og vicekriminalkommissær Harry Nelson kan konstatere, at den døde kvinde var en smuk fotomodel indlagt på en lokal afvænningsklinik.Ruth Galloways gamle veninde fra universitetet er præst i Walsingham, som er et gammelt pilgrimsmål i Norfolk, der vrimler med nonner, præster og nysgerrige turister. Hun tilkalder Ruth i forbindelse med en anden ubehagelig sag: Veninden er begyndt at modtage hadske, anonyme breve, der indeholder referencer til ”en kvinde i blåt”. 

Sammenhængen mellem den døde kvinde og trusselsbrevene kan umuligt være et tilfælde. Mens det lille samfund forbereder sig på det årlige påskespil om Jesu korsfæstelse, indleder Ruth og Nelson en kamp mod tiden. For alt tyder på, at morderen vil slå til igen. 

"Fuld af atmosfære." THE NEW YORK TIMES 

"Jeg er vild med Elly Griffiths’ krimier. Man skiftevis gyser og griner højt, det er simpelthen så godt." KATRINE ENGBERG, KRIMIFORFATTER

Kvinden i blåt af Elly Griffith - kan købes her:

2. Kvinderne på Flanagans - Af: Åsa Hellberg

Luksus, intriger og hemmeligheder.

De to veninder Elinor og Emma har arbejdet sig op fra bunden på Hotel Flanagans og har overtaget driften efter Linda Lansing. De har knoklet og ofret alt for at bevare hotellets gode omdømme, og det er lykkedes. Forretningen går strålende. Men prisen for at nå dertil har været høj. Hemmelighederne, der længe har ligget godt skjult under lag af skyld og skam, truer med at blive afsløret. Men hvor stærkt er deres venskab? Og hvor stærkt er båndene til deres unge døtre på 22 år? Vil hotellet kunne tåle, hvis sandheden om dets ejere skulle komme for en dag?

Samtidig med at 1980'erne kulminerer med stoffer og sex, når intrigerne på Londons populære luksushotel nye højder.

"Jeg var rigtig godt underholdt af denne fortælling, der bag sit ydre af et let romantisk drama også gemmer på nogle interessante perspektiver omkring tidens fordomme." - Bogtanken om Velkommen til Flanagans

Tredje bog i serien, Nye tider på Flanagans, udkommer efterår 2021.

Kvinderne på Flanagans af Åse Hellberg - kan købes her:

3. Kvinde set fra ryggen - Af: Jesper Wung-Sung

I 1890 vender Idas storebror hjem til Stubbekøbing på sommervisit. Med sig har han en ung malerkollega ved navn Vilhelm Hammershøi. Inden sommeren er ovre, er Ida og Vilhelm forlovet.Det er et forhold, som begges mødre modsætter sig. Idas mor, der flere gange indlægges på Oringe Sindssygehospital, nægter at slippe taget i datteren. Svigermoren, den formuende Frederikke Hammershøi, har fra fødslen dyrket Vilhelm som et vidunderbarn, og hun ser Ida som en forhindring for sønnens malerkarriere. Også i det københavnske kunstmiljø, hvor den fåmælte Vilhelm Hammershøi regnes for en ener, vækker forlovelsen forundring.

På usikre fødder træder Ida ind i en ukendt verden af museer, kunstnerkredse og udenlandsrejser. Hun følger sin mand i tykt og tyndt, mens han fortsætter med at male billeder, som kun en snæver kreds af mennesker forstår og værdsætter.

De rejser efter motiver. De flytter ind i gamle lejligheder, der kan tjene som rum for malerierne. Ida er gift med et menneske, der kun vil én ting her i tilværelsen: at male. Hun bliver Vilhelms livsledsagerske og foretrukne model. I maleri efter maleri, år efter år, står og sidder hun model for sin mand.

Ida slås med sin rolle og sit sind. Indimellem må hun få luft ved at råbe højt og lade porcelænet flyve gennem de tomme stuer.

Derefter står hun igen ubevægelig som model.

Portrætterne af en rygvendt kvinde med blottet nakke i et tomt rum bliver Vilhelm Hammershøis mest yndede og berømte motiv. Han oplever en stigende anerkendelse og popularitet frem mod sin tidlige død i 1916, og det maleriske tema varieres gang på gang med Ida som den tålmodige genstand anbragt inden for kridtstregerne på gulvet. Et liv i rygvendt tosomhed.

Kvinde set fra ryggen af Jesper Wung-Sung - kan købes her:

4. Mellem djævelen og havet - Af: Maria Adolfsson

En verdenskendt musiker med rødder i Doggerland vender tilbage for at indspille sit første album efter ti års tavshed. Irriterende smuk og frustrerende talentfuld tryllebinder hun alle til festen, der afslutter indspilningerne. Alle, på nær en vrissen kriminalinspektør, som pludselig føler sig gammel og træt. Men under opholdet på øerne forsvinder musikeren pludselig, og den vrisne kriminalinspektør, Karen Eiken Hornby, får til opgave at finde hende uden at nyheden om, at hun er væk, når pressen.   

Efterforskningen glider dog i baggrunden, da de kommer på sporet af en mand, der har begået flere brutale voldtægter. Karen og hendes kolleger er helt overbeviste om, at de har fundet den skyldige, men at bevise at de har ret er en langt mere kompliceret historie.   

Karen Eiken Hornby må håndtere de to opmærksomhedskrævende efterforskninger, samtidig med at hendes privatliv kører mere og mere af sporet, og hun må træffe nogle svære valg.  

Mellem djævelen og havet af Maria Adolfsson - kan købes her:

5. Den hemmelige arv - Af: Natasha Lester

Ny stor roman af forfatteren til Den franske fotograf. Baseret på historien om modeskaberen Christian Dior og hans søster, Catherine, der var aktiv i den franske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig. 

Den australske modekonservator Kat Jourdan er i England med sit arbejde, men får en opgave af mere privat karakter. Kan hun ikke rejse til Cornwall og se til et lille hus, som hendes bedstemor ejer? I huset finder hun til sin overraskelse en unik samling af Dior-kjoler. Kat anede ikke, at hendes bedstemor var i besiddelse af sådan en skat og sætter sig for at undersøge, hvordan de uvurderlige kjoler er havnet der. I sin jagt på svar støder Kat både på søstrene Skye og Liberty, der kæmpede for englænderne under 2. verdenskrig, og deres barndomsven den amerikanske pilot Nicholas, der var forlovet med den franske kvinde Margaux. En anden fransk kvinde, der ser ud til at have forbindelse til sagen er Catherine, søster til Christian Dior og aktiv i den franske modstandsbevægelse. Skye og Liberty. Nicholas og Margaux. Catherine og Christian. Er de alle seks forbundet? Og hvad er deres forbindelse til Kats bedstemor og den hemmelige arv, der har været gemt væk i over et halvt århundrede?

Natasha Lester var marketingschef hos L’Oréal, før hun gjorde alvor af drømmen om at blive forfatter. Hun har siden 2016 skrevet fem historiske romaner. Den første, der i 2020 udkom på dansk var Den franske fotograf, Lesters femte roman, som blev kåret til Romantic Novel of the Year i kategorien for årets bedste historiske kærlighedsroman. Den hemmelig arv er den anden af hendes bøger, der udkommer på dansk.

Den hemmelige arv af Natasha Lester - kan købes her:

6. Den hemmelige orden - Af: Daniel Silva 

Gabriel Allon er i al ubemærkethed smuttet til Venedig på en hårdt tiltrængt ferie med sin hustru og to små børn. Men da pave Paul VII dør pludseligt, bliver Gabriel kaldt til Rom af Den Hellige Faders loyale privatsekretær, ærkebiskop Luigi Donati. En milliard trofaste katolikker har fået at vide, at paven døde af et hjerteanfald. Donati har dog to gode grunde til at tro, at hans herre blev myrdet. Den schweizergarder, som holdt vagt uden for pavens bolig, den nat han døde, er forsvundet. Det samme er det brev, som Den Hellige Fader var ved at skrive i løbet af sine sidste timer i live. Et brev, der var adresseret til Gabriel.Et hidtil hemmeligholdt evangelium, som sår tvivl om nøjagtigheden af Det Nye Testamentes skildring af en af de mest skæbnesvangre begivenheder i menneskehedens historie. Alene af den grund vil Skt. Helenas Orden gøre alt, hvad der står i deres magt, for at holde det fra Gabriel. Ordenen, et skyggefuldt katolsk selskab med bånd til den yderste europæiske højrefløj, har nemlig planer om at erobre kontrollen over pavedømmet. 

Den hemmelige orden af Daniel Silva - kan købes her:

7. Vi er det liv vi lever - Af: Svend Brinkmann

Det kan give mening at tage skæbnen alvorligt, mener psykolog og professor Svend Brinkmann, der i sin nye bog fortæller om livstrådens betydning for vores liv.

En sommerdag i 2018 modtager Svend Brinkmann et håndskrevet brev fra en læser, Lili på 90 år. De to bliver pennevenner og begynder siden at mødes regelmæssigt i Lilis lejlighed. Her fortæller Lili sin livshistorie: Om forelskelser i tyske soldater under krigen, om angst, sorg, glæde og en stræben efter værdighed gennem hele 33 år i psykoanalyse.

Lilis fortælling sætter tanker i gang hos Svend Brinkmann: Har vi glemt skæbnens betydning for vores liv? Er det langt mindre, der er op til os selv og vores frie valg, end vi har lært at tro? Hvad betyder dannelse og værdighed for et menneskes liv – og hvordan kan man forsone sig med sin fortid?

Denne bog er på en gang en fortælling om Lilis lange liv og Svend Brinkmanns bud på en psykologi, der tager skæbnen alvorligt. Budskabet er, at vi ikke er enevældige herskere i vores liv. Vi er det liv, vi lever, og som Lilis fortælling illustrerer, får det liv en stor del af sit indhold fra andre menneskers livstråde og fra historiske betingelser og begivenheder.

Bogen er således også en kritik af nutidens ideer om det autonome menneske, der kan, hvad det vil. En dosis skæbnetro kan være opbyggelig og dannende – også for moderne mennesker.

Vi er det vi liv vi lever af Svend Brinkmann - kan købes her: 

8. Du forlader mig aldrig - Af: Karin Heurlin

“Sorgen ved, hvor du bor.” Det er titlen på Anns dybt personlige og rørende bog. Det er også titlen på hendes foredrag. Og hendes Facebookside og radioprogram.“Ingen kan tage sorgen fra dig. Men du kan dele den med andre,” fortæller hun sine tusindevis af følgere.Ann ved alt om sorg, efter hun mistede sin store kærlighed i en tragisk ulykke. Men tør hun kaste sig ud i kærligheden igen, da hun møder en karismatisk komiker? Og kan grin og tårer overhovedet forenes?Det største spørgsmål er selvfølgelig: Er der ikke en eneste af hendes følgere, der har set løgnen?

Hvor meget skal der til at ændre hele sandheden? Få ord.

Karin Heurlin er journalist og forfatter. I 2020 udkom romanen SYV ÅR EFTER, som Julia Lahme gav 5 hjerter i Femina og børnebogen OLGAS HEMMELIGE CORONADAGBOG.

Du forlader mig aldrig af Karin Heurlin - kan købes her:

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner