Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
Kurv
Nye bøger 2022
Nye bøger 2022

Månedens anbefalinger - februar

Bliv klar til februar med månedens anbefalinger. Der er et væld af gode muligheder, blandt andet spændende krimier, sjove børnebøger og romantiske fortællinger. Se med nedenfor

af

- d. 01. februar 2022

1. For enden af vejen – Af Lars Kjædegaard

Det 15. bind i den populærere krimiserie om Thor Belling og Anita Hvid. En efterfølger, der fortsætter, hvor bog nr. 14, Sherif, slap. Belling lider under mistro og anfægtelser, efter den anholdte drabschef Richard Brøssner blev snigmyrdet. Thor Belling bærer nemlig rundt på informationer og særlig viden, som han ikke vil dele med nogen, heller ikke Anita Hvid. Makkerparret er i fuld gang med efterforskningen af to ny drabsager, men da det tredje drab begås, dukker der ting op, der får Belling til at tænke, om der er en sammenhæng med drabet på den højtelskede drabschef Richard Brøssner. Nu må tiden vise, om Anita Hvid og Thor Belling kan løse gåden og finde frem til, hvem morderen er.

 

2. Bridgerton – Et afgørende øjeblik - Af Julia Quinn

Her får du 8. og sidste bind i den spektakulære serie om familien Bridgerton, om kærlighed og begær i 1800-tallet. Den håbløse romantiker, Gregory Bridgerton, får et glimt af den betagende og smukke Hermione, og med et tilhører hans hjerte kun hende. Det er kærlighed ved første øjekast, og Hermione har det på nøjagtig samme måde, bare ikke med Gregory, men en anden mand. Hermiones gode veninde Lucy, beslutter sig derfor for at hjælpe Gregory med at erobre hendes hjerte. Imens Lucy prøver at hjælpe Gregory, falder hun pladask for ham, hvilket er helt forståelig da han har det hele. Han har humor, udseende, viljestyrke og en masse mod. Men det er ikke uden besvær, da hun er forlovet med Lord Haselby... Gregorys hjerte begynder at slå for Lucy, og pludselig ender hele Bridgerton-klanen i et forfærdeligt drama.

 

3. Under sneen – Af Yrsa Sigurdardottir

En hårrejsende og ildevarslende roman, som får det til at løbe koldt ned ad ryggen. Et hold af redningsfolk bliver patruljeret ud i det fjerntliggende islandske højland for at lede efter en gruppe personer, der er forsvundet. Man undrer sig over, hvad der har lokket dem ud i mørket, uden fornuftigt overtøj og så i snestorm? Og hvorfor rejste de fra det shelter, de havde? Der sker samtidig også mystiske ting ved den afsidesliggende radarstation i Stokkenes. En blodpøl i sneen, en barnesko der har været begravet i flere år, og hvad med den dragende og sorte klippegrund ude ved havet? Tør du dykke ned i denne spændende og selvstændige thriller af Yrsa Sigurdardottir?

 

4. Lovløs – Af Line Holm og Stine Bolther

Her får du andet selvstændige bind i denne nervepirrende krimiserie om politihistoriker Maria Just. Der bliver skabt røre i vandene rundt omkring i København, da drabschefen for Københavns politi bliver offerlam for et heftigt attentat. Der er imens flugt fra politikorpset af ren irritation over de absurde og forringede arbejdsvilkår. Imens overtager Michael Dirk nødtvunget chefrollen, og går straks i gang med efterforskningen af attentatet sammen med Frederik Dahlin. Endnu et attentat rammer politikredsen og pludselig ligger nationens sikkerhed i Michaels hænder. Michael må hente hjælp udefra og søger hjælp hos Maria Just, som ellers er i gang med at efterforske en drabsgåde i Vestjylland. De to må sammen på tværs af landet tackle syndere fra fortiden

 

5. Det regner med mænd - Jenny Colgan

Vi er midt i Londons hektiske byliv, hvor udbuddet af kærlighed er på sit minimum. Byen er fyldt med kvinder og atter kvinder, hvor er alle mændene? Katie synes selvfølgelig at det er skønt at leve i en verden, som ikke er domineret af hankøn, men der må nu godt være lidt lækkert at se på. I London alene er der hele 25.000 flere kvinder, end der er mænd. Så der er ikke store udsigter til at blive beskudt med Amors pil i nærmeste fremtid. Katie tager derfor den beslutning at tage afsked med bylivet og trække i gummistøvlerne og sige goddag til det skotske højland. De har nemlig noget London ikke har, MÆND! Katie nyder godt af alt den opmærksomhed, hun får fra det mandelige køn, men særligt en er lidt mere interessant, nemlig Lain. Til gengæld er der også mænd, der er knap så interessante, blandt andet hendes nye chef Harry, som samtidig også er i strid med Lain. Mon Katie tager tilbage til storbyen?

 

6. Mig & Mille - Anne Sofie Hammer og Sofie Lind Mesterton

Det er allerførste dag i 4. klasse, og ind ad klassedøren kommer den nye pige. Hun hedder Mille, har overbid og store krøller. Læreren beder Mille om at sætte sig ned ved siden af Mille, og lige fra den dag begyndte der at opstå nye ting. Ikke nok med at de har samme navn, så har de også den helt samme humor. Når de to piger kigger på hinanden, bryder de straks ud i latter. Læs med når Mille og Mille får mærkelige og skøre ideer, som at smage på spiselige hundelorte, eller at nappe lærens tastatur til hans smartboard.

 

7. Som man sår – Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt

Sebastian Bergmans dybeste og inderste mørke bliver gennemrodet i ”Som man sår”, det 7. og næstsidste bind i krimiserien om kriminalpsykologen og rejseholdet. Efter tre år har Vanja Lithner overtaget rejseholdet, og den første opgave i det nye team byder på at forhindre en skarpskytte i at begå flere mord. Skrækken har bredt sig i Karlshamn, efter der er blevet skudt tre på kun få dage. Ingen vidner og ingen spor, og ofrene virker til at være helt tilfældige. Sebastian Bergman derimod lever nu et stille og roligt liv, efter at han blev morfar, og arbejder til daglig som terapeut og psykolog på deltid. En dag bliver han kontaktet af en mand, der har brug for hans hjælp til at komme sine traumer til livs, da han oplevede tsunamien i 2004. Her bliver der revet op i gamle ting, da Bergman selv mistede sin kone og datter. Imens forbereder Billy sig på, at han skal være far, og beslutter sig for at lægge sit liv om og droppe sine mørke og hemmelige bedrifter. Men fortiden haler ind på ham. 

 

8. Mary H.K.H. 

D. 5. februar fylder Danmarks kronprinsesse Mary 50 år. Igennem to årtier har kronprinsessen taget danskerne og resten af verden med storm. Hvorend H.K.H Mary har været, er der blevet taget millioner af smukke billeder. I forbindelse med kronprinsessens 50 års fødselsdag er denne store og smukke bog blevet lavet. Bogen indeholder kendte billeder, men også billeder som aldrig har set det offentlig rum. Det er et portræt af en kvinde, der har fundet den rette balance mellem sin rolle i et kongehus med stærke historiske rødder og at være kongelig i vor tid som engageret protektor for danske og internationale mærkesager.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner