Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
Anne-Grethe Bjarup Riis månedens stemme på Plusbog.dk
Anne-Grethe Bjarup Riis månedens stemme på Plusbog.dk

Månedens stemme Anne-Grethe Bjarup Riis

Danmarkshistorie kan være noget støvet noget, men ikke i Trine Appels fantasifulde og pirrende univers.

af

- d. 01. november 2020

 

Anne-Grethe Bjarup Riis er Månedens Stemme, og hun anbefaler Trine Appels nyeste roman.

En ungdomsroman af Trine Appel - et fantasifuldt og pirrende univers.

Appels fortælling tager sin begyndelse i nutiden, hvor vi stifter bekendtskab med den spraglede familie, der for tredje gang har rykket teltpælene op, og er nu havnet på Lolland-Falster i et gammelt hus med tilhørende rod på gårdspladsen. Et socialrealistisk portræt af en familie, hvor pengene er små og børneflokken stor. Fem styks. Tvillingerne Mark og Ivan, søstrene Tanja og Vicki og som rosinen i pølseenden lille Dan.

De fem børn skal leve med faderens alkoholproblem og moderens trøstespisning, der har gjort at hun har rundet de 200 kilo, samt hendes konstante migræne der tager alt overskud. Børnene får derfor ikke regelmæssig aftensmad og der bliver ikke rigtig vasket tøj og gjort rent, hvilket den store datter i huset må organisere. Udover det ligger der en angst for at kommunen skal komme forbi og opdage, at det hele derhjemme måske ikke kører helt som det skal.

Men med Trine Appels evne til at skildre det menneskelige, hepper vi ikke kun på børnene, men også på deres forældre, fordi tonen er varm og humoristisk, og fordi kærligheden emmer mellem familiemedlemmerne. Og det varmer ekstra i hjertet når børnene et efter et får deres helt personlige følgedyr, som viser sig som trofast følgesvend og omsorgsfuld lillehjælper, når de kommer i vanskeligheder.

En emneuge om middelalderen i skolen, får det socialrealistiske set-up i nutiden, til at opløse sig med et genialt fantasygreb, hvor de nutidige karakterer spejler de historiske karakterer, som befinder sig omkring barnekongen Erik Klippinge i 12’ hundredetallet.Og da skolen pludselig brænder forsvinder Marks tvillingebror Ivan. Det går op for Mark og hans to søstre, at de skal gennem Fortidens Port og tilbage i Middelalderens mørke historie, for at finde Ivan igen.

 

Rigtig god fornøjelse.

Anne-Grethe Bjarup Riis

 

 

Køb bogen her: 

 

Køb Anne-Grethe Bjarups Riis nyeste bog: 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner