Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

Månedens stemme Emelie Schepp

"Det en spännande, underhållande och imponerande historia som Seek har skapat."

af

- d. 01. maj 2021

Jag läser ofta och mycket, och när en bok har en historia som jag inte vill ska ta slut, då vet jag att den är riktigt bra. Och om jag långt senare tänker på boken eller på personerna som var med i den, då vet jag att den är en favorit. En av mina nya favoriter är Den trogne läsaren av Max Seek. Det är första delen i en trilogi och jag hade förmånen att få läsa den engelska versionen innan den svenska översättningen gavs ut. Boken, som utspelar sig i ett vintrigt Helsingfors, har blivit otroligt framgångsrik på kort tid. Den har sålts till mängder av länder och även tagit sig in på New York Times bästsäljarlista. Och det är lätt att förstå varför. Det en spännande, underhållande och imponerande historia som Seek har skapat. Berättelsen börjar med att polisen Jessica Niemi som kallas till en lyxvilla utanför huvudstaden där en kvinna har hittats död. Jakten på mördaren varvas med Jessicas egna upplevelser i Venedig tio år tidigare och mycket tyder på att gärningsmannen har fokus på henne. Men varför? Det var ett tag sedan jag slukade denna välskrivna historia och det händer att jag tänker fortfarande tänker på personerna och den fantastiska skildringen av de olika miljöerna. Så om du gillar deckare – läs! I min egen bok, Nio liv, valde jag att skildra den kriminella miljön i Norrköping. Framför allt ville jag skriva om hur unga killar fastnar i klorna på kriminella gäng. Det var en jobbig research, men jag ville verkligen belysa detta högaktuella ämne. Samtidigt ville jag göra det extra svettigt för min huvudkaraktär Jana Berzelius. När en ung man sprängs till döds inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare har det alltid varit hennes uppgift att ta reda på sanningen. Nu får hon oväntad hjälp med att dölja den. Jag önskar dig spännande läsning!

Emelie Schepps nyeste bøger:

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner