Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Jesper Stein
Jesper Stein

Månedens stemme Jesper Stein

Sort humor, sex og intriger

af

- d. 02. marts 2022

Laura Ringo: Grundtvig er død og Fødedygtig

Jeg har for nylig læst Laura Ringos roman ”Grundtvig er død”, og jeg lo og græmmede mig, så mine tæer krøb op i nakken på mig undervejs. Hun er en stor humoristisk hudfletter af vores samtids dårskab og selvglæde helt på højde med Stine Pilgaard, sjov, følsom, hård og kulsort i sin afvæbnende humor. Og så skriver hun supergodt, her er fede dialoger, ætsende og alligevel medfølende portrætter og mange sexscener, som er afleveret i et nøgternt og præcist sprog, hun er god til sansninger, kroppe og lugte. Og hun har sit helt eget take på nutidens varmeste emne om lærere må have sex med deres elever.

 

”Grundtvig er død” foregår på en højskole, hvor forfatteren Petra vender tilbage som lærer ti år efter hun selv var elev. Hun blev undervist af Frank, som nu er blevet forstander og stadig er ret ’fuckable’, hun skal undervise sammen med et opblæst digtergeni, og der er også en elev, som har set sig meget varm på hende. Det er en virkelig underholdende roman med et store fortælledrive, masser af forviklinger, intriger, seksuelle udskejelser og magtbegær.

 

Hendes forrige roman ”Fødedygtig” er en ligeså sort komedie om pædagogen Liv, der har en megaskruk kæreste og bliver ansat på en københavnsk folkeskole. En dag stikker hun møgungen Ludvig en lussing. Handlingen eskalerer, da hun forsøger at holde det hemmeligt, og det bliver ikke bedre, da der til en lærerfest dukker en flot kollega op, som gerne vil vise hende fysiklokalet. Efter en folkeskoleroman og en højskoleroman er jeg virkelig spændt på at læse det næste, Laura Ringo kaster sig over.

 

Bøgerne kan købes her: 

 

Jesper Steins nye bog Ædru udkommer 16/3 og kan købes her: 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner