Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

Månedens stemme Kenneth Bøgh Andersen

"Stephen King var i høj grad medvirkende til, at jeg kastede mig over skriveriet"

af

- d. 01. oktober 2021

Den forfatter, der uden tvivl har betydet mest for mig (og i øvrigt for mange, mange andre på min alder) er Stephen King. Mødet med hans bøger – vilde historier kombineret med troværdige karakterer – åbnede en hel ny verden for mig i mine teenageår og var i høj grad medvirkende til, at jeg selv kastede mig over skriveriet. Stephen King er stadig lige så produktiv som nogensinde, hans skrivelyst virker intakt, og listen over klassikere fra hans hånd er ærefrygtindgydende: The Shining (Ondskabens Hotel), Pet Sematary (Dyrekirkegården), Misery, IT (Det Onde), The Green Mile (Den Grønne Mil), Carrie, and the list goes on and on. Af nyere titler skal også den fremragende ”The Institute” (Anstalten) og kortroman-samlingen ”If It Bleeds” (som netop er udkommet på dansk med titlen ”Blodtørst”) nævnes.

 

Højt på min egen favoritliste står – ud over de ovennævnte romaner – den selvbiografiske ”On Writing” (”Om at skrive”) der er halvt erindringsbog, halvt en forfatterværktøjskasse, indeholdende Kings tanker og overvejelser i forhold til skrivekunsten. Især erindringsdelen er en stærk beretning med op-og nedture fra en af verdens mest populære forfattere gennem flere årtier.

 

Som bekendt falder æbler ikke langt fra stammen, og Stephen Kings søn Joe Hill er også en alsidig og inspirerende forfatter med efterhånden mange solide titler bag sig. Han har ikke villet lukrere på sin fars navn, men ønsket at skabe sin egen karriere i kraft af sine historier, og det er i dén grad lykkedes. ”Horns” (”Horn”) er min favorit, skarpt efterfulgt af den velfortalte tegneserie ”Locke & Key”, der emmer af iderigdom og mørk fantasi – ligesom forfatterens far.

 

Køb nogle af anbefalingerne her: 

 

 

Bøger af Kenneth Bøgh Andersen:

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner