Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv

Månedens stemme Louisa Lorang

"Mit hjerte findes i reolen sammen med kogebøgerne. Både i dem man kun kigger i, og dem man spiser sig igennem."

af

- d. 01. april 2021

Da jeg var barn, boede jeg helt ude i den farlige ende af Østerbro. Jeg var både sammen med De søde og De mindre søde.

En stor del af vores hverdag bestod af at ”hænge ud”, lege dåseskjul, tegne, stå på rulleskøjter og at gå på biblioteket. Biblioteket var magisk. Jeg husker, at man hver uge måtte låne otte bøger. Og det gjorde vi så; De søde og jeg. Bøgerne blev hurtigt slugt, og især tegneserier brugte vi meget tid på at læse. Det var tegneserier som Spirillen, Gammelpot og Anders And. Bøgerne var læst; inden jeg havde nået at spise min giffel med smør og ost og de enogtyve grøntsagsstænger, hvoraf de fleste var kinaradiser. En dag stoppede reglen om at begrænse sig til at låne otte bøger, og De søde og jeg slæbte masser af bøger med hjem - Alt fra Silas til Peter Høeg, Steinbeck og Sartre til Ibsen.

Senere stak livet af med mig, og i årevis gik min tid med sjov og sjusser, og bøgerne fyldte meget lidt. Pludselig blev teateret det vigtigste i mit liv, og jeg brugte alle de penge, jeg ikke havde, på ungdomsbilletter til forestillinger på Teater Grob, Betty Nansen Teatret, Østre Gasværk, Edison-scenen og de andre store scener.  

Da bøgerne igen begyndte at fylde, var det særligt den lette, tragikomiske humor fra forfattere som Erland Loe, jeg satte meget pris på. Og ikke at glemme børnelitteraturen. Jeg knuselsker stadig forfattere som Kim Fupz Aakeson, Martin Strid og Lilja Scherfig, som alle er en vigtig del af både mit og børnenes univers. Og så var der selvfølgelig min interesse for kogebøger. Jeg havde og har stadig, hundredvis af bøger om mad fra hele verden. De vigtigste af kogebøgerne står stadig et sted, hvor jeg nemt kan nå dem. Jeg råber op om kogebøger til alle der vil høre, og jeg husker folk på personer som Camilla Plum, Skye Gyngel, Ervin, Kirk og Maarbjerg, Ottolenghi. Og selvfølgelig Ali-Bab, der skrev den store madbibel, som tager dig igennem alt fra fasaner, patéer, grønt, karry, ris og gelé. Mit hjerte findes i reolen sammen med kogebøgerne. Både i dem man kun kigger i, og dem man spiser sig igennem.

 

Louisa Lorangs nyeste bøger:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner