Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Månedens stemme
Månedens stemme

Månedens stemme Sissel-Jo Gazan

Årets forfatter Sissel-Jo Gazan fortæller om det at vinde prisen samt hvad hun lige nu laver.

af

- d. 02. december 2022

Hvordan var det at få dig navn råbt op, som Årets forfatter 2022?

Det var så fedt og overraskende at blive kåret som Årets forfatter, tusind tak igen. Jeg vidste jo godt, at jeg var nomineret, men havde glemt alt om det. Det er faktisk fuldkommen lige som de andre gange, jeg har vundet priser. Jeg bliver ringet op ud af det blå! Og det er jo faktisk det bedste, i stedet for at gå og tælle på knapper og blive skuffet, hvis ingen ringer. Overrækkelsen var en fest, med hele forlaget til stede, blomster og hurra. What’s not to like? 

 

Hvad læser du lige nu?

Lige nu er jeg i gang med Orhan Pamuks Uskyldens Museum, inspireret af min gode ven og min yngste datters gudfar, Tolga, der er tyrkisk, og som lige sendte mig en dybfølt talebesked fra selve Uskyldens museum i Istanbul, som han - rørt til tårer -  lige havde set og sådan ønsket, at jeg var der. Jeg har ikke læst noget af Pamuks før, og det er så fedt at blive inviteret ind i et nyt eksotisk miljø som det tyrkiske, som jeg ikke kender så godt.  

 

Er der noget eller nogen, som særligt inspirerer dig?

Jeg læser meget det, jeg lige støder på. Har ikke en yndlingsforfatter eller genre. I år har jeg læst mange bøger - fra “Når vi ikke længere forstår verden” til “Born in 1982”, “Vegetaren” og “Det brændende blad.” - så bøger i alle genrer.  

 

Hvordan går det med den næste bog?

Jeg skriver på første bind af en ny serie og det går rigtig godt! Hovedpersonen hedder Mia og er adopteret fra Korea, og hun bliver politikvinde og efterforsker som voksen, fordi hendes mor forsvandt, da hun var teenager. Hendes far er blevet dømt for det, men det tror Mia ikke på. Romanen foregår delvist i Næstved, hvor jeg boede som teenager og havde min vilde ungdom, og det er mega sjovt at vende tilbage til mit gamle miljø og tale med folk fra dengang. Romanen handler også om forensic botany - altså når man bruger botaniske spor i forbindelse med opklaring af mord. 

 

 

Vi glæder os til den nye bog - indtil da - kan I finde de andre bøger af Sissel-Jo Gazan her: 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner