Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage150
blogImage150

Maria Gerhardt er død

Maria Gerhardt, den bogaktuelle forfatter og DJ, døde i går den 16. marts 2017 efter længere tids kræftsygdom. Mindre end en uge inden hendes død kom Maria Gerhardts nye bog Transfervindue på gaden.

af

- d. 17. marts 2017

Måske kender du Maria Gerhardt fra hendes bøger og digte, måske kender du hende under navnet Djuna Barnes, som hun brugte som DJ, eller måske kender du hende som en af del af dommerpanelet i X-factor. Maria Gerhardt, der er blevet kaldt for Nattens Dronning, og som af mange blev set som at værende både trendsættende og et lesbisk ikon, har fundet vej ind i mange danskeres hjem.

For blot en uge siden, kun seks dage inden den 39-årige Maria Gerhardt gik bort, blev bogen Transfervindue udgivet. I bogen, der netop nu ligger nummer et på vores liste af bedst-sælgende bøger, tager Maria Gerhardt fat i kræftsygdommen – ligesom hun gjorde i sin debut Der bor Hollywoodstjerner på vejen fra 2014, der er en personlig beretning om, hvad der sker, når man får konstateret brystkræft, når livet er på sit højeste.

Transfervindue bliver af forlaget beskrevet som en utopisk fremstilling af Nordsjælland, der er blevet til et stort og luksuriøst hospice, hvor intet er forbudt. Hovedpersonen taler med sin ven om livet og døden, men dette bliver indimellem brudt af ætsende tilbageblik på det liv som en terminal kræftpatient lever.

Foruden Der bor Hollywoodstjerner på vejen og Transfervindue, så har Maria Gerhardt også skrevet digtsamlingen Amagermesteren (2015), som hun modtog Politikens Litteraturpris for i 2016.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner