Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage54
blogImage54

Medrivende historisk romantrilogi om den ultimative heltinde

Anne-Marie Vedsø Olesens historiske trilogi er en feminin dannelsesrejse og et indblik i en spændende epoke i den europæiske historie. Læs med her og bliv klogere på den moderne historiske roman.

af

- d. 22. januar 2016

Fifty Shades of Grey møder De tre musketerer. Kill Bill møder Game of Thrones. Sådan er Anne-Marie Vedsø Olesens romantrilogi beskrevet, og der er fuld fart over feltet i de tre historiske romaner.

En intens feminin dannelsesfortælling med fart over feltet

De tre romaner er tilsammen en intens, feminin dannelsesfortælling, der handler om den ultimative heltinde: Madeleine de Montdidier.

Historien om Madeleine starter i første bind – Dronningens dame – i 1500-tallets Frankrig under religionskrigene mellem huguenotter, katolikker og muslimer. I andet bind Bastarden drager vi videre til Spanien og slutter i tredje bind Mordersken i Konstantinopel. Alle tre bind kan læses selvstændigt, og der er underholdning for alle pengene.

Normalt forbinder man historiske romaner med det lidt langsomme og beskrivende – og så kommer Anne-Marie Vedsø Olesens renæssance-trilogi ind fra sidelinjen med fægtning, intriger, giftmord, afhuggede hoveder, elskov i det skjulte – der er virkelig fart over feltet!

De tre musketerer møder Fifty Shades of Grey

Dronningens dame – første bog i serien – er hvad man tilnærmelsesvis vil kalde en kappe-og-kårde roman, inspireret af Alexander Dumas De tre musketerer.

Den centrale figur i alle tre romaner er den unge, smukke, stridbare og handlekraftige kvinde Madeleine de Montdidier.

Hun kan fægte og har sine egne meninger og bliver ansat som hofdame ved det franske hof i 1567. Ved magten sidder den skrupelløse, men strategisk begavede Catherine af Medici, som hersker på vegne af kongen, den umodne søn, Karl IX.

På vej til hoffet møder Madeleine den sexede Louis af Condé, som hun senere finder ud af er fjenden, huguenotternes leder. Hun forelsker sig i ham, hun går i seng med ham og hun er nu i en loyalitetskonflikt mellem fjendens leder og dronningen.

Og her starter al balladen.

Der er masser af spænding, sex, skumle personer og mord, og Madeleine må selvfølgelig så grueligt meget igennem. Hun er vidne til, at sin tjener får skåret halsen over, hun må finde sine fineste fægtetalenter frem på en rejse, hvor hun er forklædt som mand, og en veninden bliver myrdet i hendes sted. Og det er bare første bind i serien.

Se en video hvor Anne Marie Vedsø Olesen fortæller om roman-trilogien:

Underholdende historiske romaner om Europa i renæssancen

I andet bind – Bastarden – er Madeleine på vej mod Madrid og får lov til at slå sig ned ved det spanske hof. Her kommer nye erotiske forhold, og inkvisitionen kommer tæt på.

Weekendavisen skrev:

“Det går over erotiske stok og sten, når Anne-Marie Vedsø Olesen slipper sin frihedsgudinde løs i Inkvisitionens Spanien … Bag alle de kulørte lamper, der kaster skær på Madeleines erotiske appetit, hendes intense moderkærlighed, hendes hævntogter mod en ganske særligt nederdrægtig undersekretær ved hoffet og hendes jalousi mod Juans træske eks-elskerinde, lykkes det Vedsø Olesen at oplyse grundigt og forståeligt om denne grumme epoke.

Og det er prisværdigt, at hun ikke med vold og magt forsøger at tvinge en parallel igennem til vore dages spændinger mellem islam og kristendom.

Slutningen står pivåben og lokker med nye horisonter og nye eventyr, som den kække Madeleine nok skal mestre med trukket kårde og smut i øjnene. Man kunne indvende, at Vedsø Olesens heltinde er lige et nummer for emanciperet til at være 100 procent troværdig som repræsentant for sit køn i sin tid – men never mind. Jeg var glimrende underholdt af Bastarden og ser frem til fortsættelsen.”

Kill Bill møder Game of Thrones i Mordersken

Tredje bind – Mordersken – som også kan læses selvstændigt, udkommer i dag, og den er bestemt heller ikke kedelig.

Her er Madeleine nemlig på vej som slave til Østen, hvor en historisk udgave af Beatrix Kiddo fra Kill Bill toner frem.

Anne Marie Vedsø Olesen beskriver selv Mordersken som en slags Kill Bill i år 1570. Hovedpersonen Madeleine oplæres som koldblodig snigmorder i Konstantinopel, og det er en roman om voldens væsen og med masser af kampscener. Men på samme tid er det også fortællingen om en kvinde, der tager skæbnen i egen hånd og lærer at kræve magten.

 

Rækkefølgen i Anne-Marie Vedsø Olesens roman-trilogi

Her kan du se de tre bøger i rækkefølge samt vores beskrivelser af bøgerne. Du kan desuden læse meget mere om Anne-Marie Vedsø Olesen og finde alle hendes bøger her.

Bøger der minder om Madeleine de Montdidier-trilogien

Hvis du kan lide dejlige historiske romaner med bestemte kvinder, bør du se nærmere på følgende bøger:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner