Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
Helle Vincentz med ny Caroline Kayser-udgivelse
Helle Vincentz med ny Caroline Kayser-udgivelse

Mord kræver kaffe og lakrids!

Helle Vincentz er aktuel med ny nervepirrende krimi, der har taget anmelderne med storm. Læs her, hvordan bestsellerforfatteren arbejder med sine bøger og sine karakterer.

af

- d. 08. februar 2016

Mens jeg begår mord… spiser jeg for mange lakridser og drikker for meget kaffe!
Men i virkeligheden begynder min bøger længe før, jeg begynder at slå ihjel. Forud for linjerne på skærmen går nemlig måneders research, hvilket er det, blogindlægget her handler om.

Min spændingsroman Stjålne Liv, der udkom d. 26. februar 2016, begyndte sit liv for mere end to år siden.
Den lægger ud på en fertilitetsklinik, hvor befrugtede æg bliver stjålet, og hovedpersonen Sofie Munk får til at opgave at finde ud af, hvem gerningsmanden er. Vi følger hendes faretruende opklaringsarbejde, der tager hende længere og længere ind i fertilitetsindustrien, hvor liv er på spil – på flere måder!

Ny krimi begynder på fertilitetsklinik

For at kunne udvikle mit plot og skrive levende om livet på en fertilitetsklinik var jeg derfor nødt til at få adgang til sådan én. Og hvordan gør man så det?
Jeg skrev simpelthen til direktøren for en af landets store klinikker og spurgte, om jeg måtte komme på besøg. Det måtte jeg heldigvis gerne – og det må jeg faktisk stort set altid, når jeg henvender mig til folk.

Jeg besøgte ham to gange. Den ene gang lavede jeg et kort interview og blev vist rundt i hele klinikken – blandt andet ned i kælderen, hvor nedfrosne æg bliver opbevaret i tanke, der ligner gammeldags mælkejunger. Næste gang rev han to timer ud af sin travle kalender, så jeg kunne spørge om ALT, hvad jeg havde behov for at vide om at arbejde på en fertilitetsklinik.

For eksempel: Hvor mange insemineringer foretager de om dagen, hvordan er stemningen blandt personalet, hvad er klienter mest nervøse for, hvad taler man med dem om, hvordan er hierarkiet på arbejdspladsen? Alt, hvad der skal til for at tegne et troværdigt billede, som giver læseren følelsen af at være til stede sammen med Sofie Munk.

Penge er altid grobund for korruption

Forud for mine møder med direktøren havde jeg gennempløjet den ene halvtørre forskningsartikel efter den anden om fertilitetsindustrien og især om, hvem der tjener penge på hvem.

Jeg propper ikke mine læsere med fakta og faglig viden, men det er vigtigt for mig selv at have den viden, både fordi det giver masser af ideer til plottet (penge er altid grobund for korruption!), og fordi det er respektfuldt over for de mennesker, der sætter tid af til at lade sig interviewe af mig, at jeg har gjort mig umage med at sætte mig ind i deres verden på forhånd.

Jeg researcher også på mine hovedpersoner. Det gjorde sig også gældende for min første hovedperson – Caroline Kayser, som jeg indledte min forfatterkarriere sammen med i krimien – Den afrikanske jomfru – og som jeg har skrevet tre bøger om. Sofie Munk – som vil være hovedperson i mine kommende bøger – er antropolog, så den faggruppe skulle jeg også vide mere om. Her fik jeg fat i Anne. Anne er én af Danmarks dygtigste antropologer, og hun fortalte mig om antropologens metoder og om, at de fleste antropologer er meget rejselystne og vildt gode til at smalltalke!

Og nu skrev jeg jo længere oppe, at jeg næsten altid bliver inviteret indenfor, hvor jeg henvender mig. Jeg kan fortælle jer om et sted, hvor det bestemt ikke var tilfældet; det sted, hvor anden halvdel af Stjålne Liv foregår: Justitsministeriet! Men det kan I høre meget mere om i et nyt blogindlæg, når næste halvdel af min serie om Sofie Munk udkommer.

Flere krimier af Helle Vincentz

Har du fået lyst til at læse flere krimier af Helle Vincentz, så kommer her en oversigt over hendes øvrige bøger – alle med Caroline Kayser som hovedperson.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner