Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage241
blogImage241

Ny bog fra danskernes nye favorit: Guillaume Musso

Ny bog fra Guillaume Musso, der havde en kæmpe succes herhjemme sidste år med OPKALD FRA EN ENGEL. Nu er Musso klar med endnu en bog, der er klar til at slå benene væk under de danske læsere, CENTRAL PARK.

af

- d. 25. august 2017

Guillaume Musso, der er Frankrigs bedst sælgende forfatter, kommer med sin anden bog på dansk, Central Park, den 4. september. Den franske avis Métro har kaldt Central Park en ”uforudsigelig psykologisk thriller med en overraskende slutning.” Men det er ikke kun bogens slutning, der er overraskende og uforudsigelig. Forlaget Lindhardt og Ringhof har snakket med Guillaume Musso om den nye bog.

Mussos udfordring til sig selv: skriv karaktererne ud af en umulig situation på en realistisk måde

Bogen starter, da Alice og Gabriel vågner på en parkbænk i Central Park låst fast til hinanden. De har aldrig mødt hinanden før, og dagen forinden tilbragte de i henholdsvis Paris og Dublin. Guillaume Musso fik idéen til bogen på en rejse til Hong Kong. Han beskriver det som en skriftlig udfordring til sig selv. Musso ønskede at placere sine karakterer i en situation, der synes umulig at komme ud af og samtidig få dem ud af den umulige situation uden kneb eller tricks. Ham ville skrive en realistisk historie uden at gøre brug af overnaturlige teknikker og greb, som han tidligere har gjort. Det viste sig at være lidt af en udfordring. Musso har fortalt, at han skrev den første scene i bogen ret hurtigt, men at den lå i skrivebordsskuffen i mere end 1½ år, inden han fik styr på de løse tråde.  

At låse læseren fast til karaktererne

For at give sine læsere en ny læseoplevelse, foregår Central Park in real time – det vil sige, at handlingen begynder på parkbænken kl. 08 om morgenen og slutter senere den samme dag. På den måde kommer man som læser meget tæt på hovedpersonernes tanker og handlinger, hvilket, Musso håber, giver læseren en følelsesladet rutsjebanetur – en tur med plottvist, overraskelser, spænding, bluff og konstante sporskift. Ifølge Musso er den ideelle måde at læse bogen på at spejle sig i, at plottet er in real time, så man så godt som muligt læser Central Park på de klokkeslæt og i det tidsrum, hvor romanens handling foregår. Målet med bogen, og den måde den er konstrueret på, er, at få læseren til at føle sig lænket sammen med karaktererne, ligesom de er lænket sammen med hinanden.

Musso smeder teknikker fra den romantiske komedie sammen med thrilleren

Guillaume Musso har fortalt, at han altid har beundret kunstnere og fortællere, som kan kombinere humor, spænding og frygt. Det er disse elementer, han selv har kombineret i Central Park, og som gør bogen til en fængslende, mørk og mystisk fortælling, der stadig har masser af humor. Musso bruger f.eks. et greb fra den klassiske romantiske komedie i åbningsscenen – at tvinge to modsætninger til at skulle arbejde sammen – ved at låse Alice og Gabriel sammen på en bænk i Central Park. Ved at bruge dette greb og sætte det ind i et thrillerunivers, bliver det karakterernes forskelligheder, der bidrager til både en humoristisk dialog og til den kemi, der opstår mellem dem.

Herunder kan du læse forlagets beskrivelse af den nye bog af Guillaume Mussos Central Park:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner