Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage72
blogImage72

Ny bog fra krimisensationen Lars Kepler

Lars Kepler er aktuel med endnu en nervepirrende krimi i serien om Joona Linna. Denne gang er det en gådefuld massemorder, der er på spil. Læs med her, hvor vi ser nærmere på forfatterparret bag Lars Kepler.

af

- d. 27. januar 2017

Da Lars Kepler i 2009 debuterede med Hypnotisøren var det med stor mystik og med mange gisninger om, hvem denne nye og ukendte forfatter var. Man vidste ikke, hvem der stod bag aliaset, og man ventede i spænding på en mulig offentliggørelse af folkene bag den sensationelle krimi.

Det viste sig at være det svenske forfatterægtepar Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril, der siden har slået forfatternavnet Lars Kepler fast som en af Skandinaviens bedste og stærkeste krimiforfattere.

Begge forfattere bag Lars Kepler har en fortid inden for teateret og dramaturgiens verden. Denne baggrund kommer tydeligt til udtryk i Lars Keplers medrivende krimier, der er bygget op med masser af spænding, drama og forløsning – ligesom et godt teaterstykke.

Lars Kepler er bedst kendt for serien om den tidligere kriminalkommissær Joona Linna, hvor Hypnotisøren er den første. Men forfatterparret har desuden skrevet den psykologiske thriller Playground, der er historien om en mors kamp for at redde sin søn. Playground viser en anden side af Lars Kepler, hvor den psykologiske dybde og personskildringerne er i fokus. 

Hvorfor Lars Kepler?

Men hvordan finder man det helt rigtige kunstnernavn eller forfatternavn at skrive under? Og hvad ligger der til grund for valget at netop Lars Kepler?

Pseudonymet Lars Kepler menes at være en hyldest til to markante skikkelser: Den tyske astronom og matematiker Johannes Kepler og den svenske krimikonge Stieg Larsson. Stieg Larsson regnes af mange for den forfatter, der for alvor gjorde den nordiske krimi kendt i resten af verden med sin Millennium-trilogi, og fra hvem forfatterparret bag Lars Kepler henter stor inspiration. Du kan læse meget mere om Lars Kepler her.

 

Rækkefølgen på Lars Keplers bøger i serien om Joona Linna:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner