Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage116
blogImage116

Ny bog sætter fokus på singlelivet

Er du på konstant jagt efter en livsledsager? Single-journalist Pia Damsgaard Bach har skrevet bogen ELSKER MIG FOR EVIGT – der giver opskriften på et lykkeligt liv som single. Læs hendes indlæg her.

af

- d. 26. januar 2016

Efter 9 år som single er der ikke særlig meget ved et traditionelt parforhold med fælles vasketøjskurv og ejerfornemmelser, der tiltrækker mig.Når jeg siger det, kommer det nemt til at lyde som om, jeg er kold eller synes, at folk, der vælger et parforhold, er “dumme”. Det er ikke tilfældet overhovedet.

“Den eneste ene” var også min drøm engang – inden jeg blev ulykkeligt forelsket og begyndte at tænke over, hvorfor jeg egentlig drømte den drøm.

Jeg tror, at mange singler går rundt og ønsker sig den store parforholdspakke uden at have spurgt sig selv om, hvorfor det er så vigtigt for dem.

Jeg har i et stykke tid skrevet indlæg om singler fra min blog – Singlespot. Sammen med psykolog Mette Holm besluttede jeg mig for at grave endnu dybere i emnet. Mette Holm har i flere år arbejdet med ulykkelige singler i sin terapi. Hun bliver brugt som ekspert i magasiner og dagblade og er vært på DK4’s program “Indre og ydre skønhed”

Resultatet af vores samarbejde blev bogen Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single. I bogen stiller vi blandt andet spørgsmålet: Hvorfor drømmer du om en kæreste? Hvad skal han/hun give dig?

Jagten på den perfekte partner – eller hest?

Ville det for eksempel ikke være sært, hvis vi alle sammen helt ukritisk gik rundt og ønskede os en hest og ikke kunne se, hvordan livet nogensinde skulle blive godt uden en hest?

Uden at tænke på hvilke ulemper, der er ved at have en hest, eller hvorfor du i virkeligheden ønsker dig en hest, går du på jagt efter den perfekte hest, som du skal ride på resten af livet.

Men kan du overhovedet lide at ride, eller interesserer det dig at nusse om den ude i stalden flere timer om dagen?

Er parforholdet det eneste rigtige?

De fleste tænker sig om en ekstra gang, inden de anskaffer sig en hest, men når det kommer til kærester og parforhold, tænker meget få over, hvorfor de egentlig ønsker sig en kæreste, eller om de overhovedet kan lide livet i et fast parforhold.

Det går vi ud fra, at alle kan. For sådan er det bare: Bliv født, få en uddannelse, find et job og en kæreste, lav en familie, gå på pension.

Den vej er der ikke noget galt med overhovedet, men hvis man ønsker at gå ned ad den, synes jeg, det er vigtigt, at man ved hvorfor og har overvejet, om der kunne være andre veje, som ville være bedre at vælge for at nå det, man drømmer om.

Det var langt fra alle de forlag, vi kontaktede, som elskede vores ide til en bog om, hvordan man bliver lykkelig som single. For mange er der en modsætning mellem at være single og at være lykkelig. Kan man begge dele på samme tid?

Læs dig til et lykkeligt singleliv

Pia Damsgaard Bach er journalist og en af de to forfattere bag singlebog

I Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single arbejder vi med to svarmuligheder, når du spørger dig selv om, hvorfor du drømmer om en kæreste.

1. Han/hun skal gøre dig lykkelig, og dit liv bliver meget bedre sammen med en kæreste. Når du finder en kæreste forsvinder alle problemerne. Han/hun skal “redde” dig

2. Du ønsker at dele dit dejlige, levende, fantastiske liv med et andet menneske. Han eller hun er noget ekstra lækkert i dit liv, som vil være skønt at have, men som du også grundlæggende har det fint uden. En kæreste vil være som toppingen på din softice.

Svarer du 2 så tillykke. Skønt for dig. Held og lykke med at finde ham eller hende, der giver dit liv et ekstra pift.

Svarer du 1, vil jeg også ønske dig tillykke. Nu har du muligheden for at lære dig selv bedre at kende.

Find ud af, hvad du mangler i dit liv, siden du har brug for, at der kommer en og redder dig.

Er det tryghed, selskab, kærlighed, sex, noget at give dig til, nogen til at underholde dig, en at komme hjem til?

Singlekvinder fortæller om lykke

Når du kender svaret på det spørgsmål, kan du gå i gang med at finde ud af, hvordan du kan give dig selv disse ting, så du ikke længere har brug for, at en kæreste kommer og redder dig.

Det er stort ansvar at bære at skulle gøre en anden person lykkelig, og det kan en kæreste ikke bære alene.

Ville du selv have eneansvaret for et andet menneskes lykke? Sandsynligvis ikke, fordi det skaber en usund afhængighed, som med tiden kan blive ødelæggende.

Du bliver attraktiv af at elske dit liv

Bogen er skrevet med singlekvinder i tankerne, men alle kan finde inspiration til et lykkeligere liv i bogen.

11 singlekvinder deler desuden ud af deres erfaringer med at være singler i længere perioder – både kvinder med og uden børn.

Bogen handler ikke om at finde en kæreste, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at når du elsker dit liv og gør det, du elsker, frem for frådende at Tinderdate alle i 10 kilometers omkreds, tiltrækker du flere potentielle partnere.

Vi elsker alle at være sammen med mennesker, der har det godt med sig selv.

Flere inspirerende og billige bøger om singleliv

Er du selv single – eller kender du en single, som du har lyst til at forkæle med en god bog, så har vi her udvalgt en række meget forskellige singlebøger, som du kan gå på opdagelse i. 

Anne-Louise Saikonen Jørgensen: Miss Saikonen Singleliv

Maria Hirse: Kan det være mit liv?

Maria Hirse er journalist, psykoterapeut og blev for alvor landskendt da hun tonede frem på skærmen i den bedste sendetid i Lykkehjulet på TV2. Siden har Maria Hirse skrevet en række bøger om svære emner. Blandt andre bogen: Kan det være mit liv, der handler om Eva, der har forladt sin high society-kæreste og er igen blevet single.

Vi læser med i Evas ucensurerede dagbog, der følger hende gennem 12 måneder – fra nytår til nytår – i hendes jagt efter manden i sit liv. Og efter meningen med det hele. Det bliver en jagt, der involverer grænseoverskridende oplevelser af forskellig art: sex, sygdom og spiritualitet. Eva nærmer sig hastigt de tredive, og en række afgørende valg i livet skal træffes … Kan det være mit liv? er en sort humoristisk roman om et begivenhedsrigt år, der kommer til at vende op og ned på Evas liv.

Celine Lærke Hansen; Scorekogebogen

Camilla Semlov: Det næstbedste – når far og mor ikke bor sammen


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner