Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage32
blogImage32

Ny stærk krimi fra Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant er aktuel med endnu en nervepirrende krimi om Emma Sköld. Plusbog.dk tegner her et portræt af forfatteren, der efterhånden har slået sit navn fast som en af Sveriges bedste krimiforfattere.

af

- d. 01. november 2016

Sofie Saranbrants bøger har solgt i tæt på 620.000 eksemplarer, og hun har blot syv udgivelser bag sig.

Den 38-årige svenske krimiforfatter Sofie Sarenbrant tonser derudaf med bestsellerbøger i hjemlandet – og Danmark er omsider ved at få øjnene op for hende.

Krimiforfatter Sofie Sarenbrant har altid haft flair for det blodige og vilde

Hun startede faktisk ud et helt andet sted.

Sofie Sarenbrant er født i Stockholm, men familien flyttede på landet på en stor gård, hvor hun som hestetosset lille pige drømte om at blive professionel rytter.

Sofie drømte også om at lave gyserfilm, og hun lavede hjemmelavede film med sine venner, hvor de fyldte badekarret med ketchup.

Sofie Sarenbrant siger selv: “Det fede ved at vokse op på en stor gård var friheden. Der var ingen, der overvågede os børn og vi fandt på en masse sjov uden at skulle bede om tilladelse først. Der var ingen, der så, at vi galoperede i fuld fart mod de låste jernbanebomme på grusveje”.

Drømmen om at blive forfatter blev til virkelighed

Foto: Linda Alfvegren

Som teenager interesserede hun sig for medierne, og efter at have boet i udlandet begyndte hun som tyve årige at sælge kronikker i håbet om at blive journalist. Det blev hun, og herefter fulgte drømmen om at blive forfatter. Og det blev hun, men ikke uden hård kamp, tårer, mange omskrivninger og utallige afslag fra forlag over en årrække.

Men en dag ringede telefonen på hendes arbejde. Det var et forlag, der havde læst hendes manuskript og gerne ville udgive hendes bog: Så var drømmen for alvor vakt til live!

620.000 bøger solgt på 5 år

Det er lidt over fem år siden, at den første bog, Uge 36 udkom i Sverige (bogen udkom for første gang i Danmark i 2012). Siden har Sofie Sarenbrant skrevet yderligere fem bøger som i et samlet antal for længst har passerede den halve million solgte eksemplarer. Det er altså en imponerende stor volumen!

Sofie Sarenbrants bøger hører under den genre, som bliver kaldt femi-krimi, og dermed får hun fornemt selskab af Liza Marklund, Camilla Läckberg og Mari Jungstedt blandt de storsælgende svenske kvindelige krimiforfattere.

De to første bøger, Uge 36 og I stedet for dig hænger lidt sammen, omend man godt kan læse dem adskilt fra hinanden, men det er den samme person som går igen i begge bøger. De resterende fire bøger er en krimiserie, som også kan læses uafhængigt af hinanden. Du kan læse meget mere om Sofie Sarenbrant og finde alle hendes bøger her

Rækkefølgen på Sofie Sarenbrants bøger

Emma Sköld-serien:

Den seneste og aktuelle bog i serien om kriminalinspektøren Emma Skjöld er den samfundskritiske og uhyggeligt aktuelle Tiggeren, der udkom 28. oktober 2016.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner