Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage272
blogImage272

NYT fra Jan Guillou

Læs mere om 1968 – det 7. bind i Jan Guillous Det Store Århundrede – om rækkefølgen på serien, og få derudover en smagsprøve på bogen her på bloggen. Find en læseprøve på 1968 her.

af

- d. 12. oktober 2017

1968 er 7. bind i Jan Guillous historiske saga, der følger en norsk familie hen over flere generationer i 1900-tallet. Jan Guillou har fortalt i et interview i Politiken, at han med serien fortæller det 20. århundredes historie. For Jan Guillou er historien en fantastisk kulisse, som han lader sin handling udspille sig i. Du kan få en smagsprøve på bogen nederst i blogindlægget.

Et nærmest umuligt projekt

Det er også lidt et projekt at kaste sig over – at skrive 1900-tallets historie, og det var heller ikke en beslutning, der blev taget hurtigt. Jan Guillou har fortalt, at bøger, der tager udspring i en del af historien, er meget underholdende, og da han og sin kone snakkede om familiesagaer a la Thomas Manns Huset Buddenbrook, havde han sagt, at det var fuldstændigt umuligt at gøre det samme for 1900-tallet, som Thomas Mann havde med 1800-tallet. Ifølge Jan Guillou selv ville ingen kunne gøre det.

Men samtalen blev hængende, og det endte også med, at Jan Guillou gik i gang – og nu er den syvende bog i serien om Det Store Århundrede på gaden. Serien rygtedes at skulle komme til at tælle 10 bøger, hvis afslutning også er omspundet af rygter om, at den 11. september 2001 skal ses i serien som afslutningen på det 20. århundrede – Det Store Århundrede. Om rygterne er sande kan kun tiden vise.     

Rækkefølgen på Det Store Århundrede af Jan Guillou

1: Brobyggerne

2: Dandy

3: Mellem rødt og sort

4: Ikke at ville se

5: Blå Stjerne

6: Ægte amerikanske cowboybukser

7: 1968

1968 er året, hvor Modstanden mod Vietnam krigen vokser sig til en venstreradikal bølge, som skyller ind over det politiske og kulturelle landskab, og som kommer til at ændre det for altid. I bogen 1968 møder vi Eric Letang, tredje generation af familien Lauritzen. Han er nyuddannet jurist og glødende politisk engageret. 1968 af Jan Guillou beskrives af forlaget som en roman om en omstridt epoke, der er skrevet af en forfatter, som selv befandt sig midt i begivenhedernes centrum.

Her kan du få en lille smagsprøve på 1968 af Jan Guillou:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner