Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Plusbog anbefaler Vulkan af Zakiya Ajmi
Plusbog anbefaler Vulkan af Zakiya Ajmi

Plusbog anbefaler Vulkan af Zakiya Ajmi

Marie fra Plusbog har læst Zakiya Ajmis young adult bog, Vulkan, og fortæller her, hvorfor hun kan anbefale bogen! 

af

- d. 05. marts 2020

Jeg har i denne uge læst Zakiya Ajmis nye roman ’Vulkan’. Hun debuterede som 19-årig med bogen 'Mikro Mille’. Den 28-årige forfatter Zakiya Ajmi har derudover skrevet bøger som ’Brun’, ’Den sommer alt voksede vildt’ og ’Pigen, der var sky’ - og en god håndfuld børne- og ungdomsbøger.

Zakiya Ajmis er selv skilsmissebarn, ligesom Anna i romanen ’Vulkan’. Hun beskriver sig selv som en ”drømmer” og det kommer levende til udtryk i hendes bøger, hvor hendes evne til at sætte sig i karakternes sted, skaber et helt særligt liv og nærvær.  

 

”Det er svært at tage hul på kapitel to, når kapitel et på en måde aldrig slutter.”

 

Anna er flyttet til en ny by sammen med sin mor. Væk fra en turbulent tilværelse med en voldelig far, utryghed i familien og ophold på et krisecenter, til et nyt liv med ro og stabilitet. De to skal nu i gang med at skabe en ny tilværelse. Men, det kan være svært - især når ens forældre har mere end svært ved at tage vare på sig selv.

Anna er lige begyndt på en ny skole og går i syvende klasse. Hun har fået en ny veninde Chili. Men, hun er desværre mest optaget af sin kæreste Oscar, og Anna kommer ofte i anden række. Så sker der pludselig noget. En dag hvor Anna er på vej hjem fra skole, møder hun drengen Idris - og, det vender op og ned på det hele. Idris er nemlig ikke, som alle de andre drenge. Han dyrker parkour og er fuldstændig ligeglad med, hvad andre tænker.

”Idris har en lille plastikdåse i lommen. En gang imellem tager han den op og skruer det røde låg af. Han stikker tommel- og pegefinger derned og strør glimmer ud over byen som krydderi. Han drysser glimmer ud over hegnet på Rundetårn. Så vender han sig om og puster det sidste glimmer i håndfladen hen mod mig. Jeg rækker armene ud for at prøve at gribe det, men vinden er doven, og glimmeret falder til jorden, inden det når helt hen” – Uddrag fra bogen

Det er forår og mødet med Idris ændrer Annas liv. Men, så bliver det maj. Faktisk den varmeste maj måned i 50 år - og i takt med at varmen stiger, opstår der helt nye problemer.

Vulkan er en tankevækkende roman om at vokse op i en turbulent tilværelse, om at finde sig selv, og om at få det bedste ud af livet. Zakiya Ajmis maleriske og humoristiske sprogbrug, gør Vulkan til en levende og tankevækkende læseoplevelse.

Rigtig god fornøjelse.

Køb 'Vulkan' på Plusbog.dk her: 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner