Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv
blogImage392
blogImage392

Q & A med Grevinde Alexandra

Idag udkommer Grevinde Alexandras bog 'Mit lykkelige land', som hun har skrevet i samarbejde med Rikke Hyldgaard. Bogen er Grevinde Alexandras personlige fortælling om den danske lykke.

af

- d. 02. oktober 2018

Hvad er det for en bog, du har skrevet? 

Jeg har valgt at skrive en fortælling om Danmark. En fortælling om det Danmark, der blev mit for mere end 20 år siden. Jeg vil prøve at finde ud af, hvorfor jeg og andre danskere er så glade for at bo netop her. Det er min personlige rejse, og jeg har valgt at fokusere på alt det gode ved Danmark. Dét, som man ser, når man kommer udefra, og måske kan værdsætte på en anden måde end dem, der er vokset op og tager det for givet.  

Hvad er det med Danmark og lykke?  

Gang på gang ender Danmark i toppen af internationale lykkemålinger. Hvordan kan det være? Dét satte jeg mig for at undersøge. I bogen besøger jeg såvel velkendte steder som ukendte hjørner, og jeg stiller spørgsmålene: Hvordan ser den danske lykke ud? Hvad skaber den? Jeg ved godt, at jeg risikerer at overse de problemer og bekymringer, som naturligvis også findes i vores samfund, men der er masser af andre, som fokuserer på ulykken. Formålet med min bog er at finde lykken, og jeg håber, at den kan minde mig selv og andre om de mange gode sider af vores land. 

Hvordan er de enkelte lokationer udvalgt? 

Udfordringen med bogen har næsten været, at der er så mange spændende, innovative og vidunderlige steder, man kan tage fat. Jeg valgte på min rejse rundt i Danmark at tale med mennesker, der har inspireret mig, og som giver deres bud på, hvad der udgør lykke i Danmark. Det var svært at vælge, for jeg kunne sagtens have talt med mange, mange flere. 

Er der enkelte nedslag fra din rejse, du vil fremhæve som positive overraskelser?  

Det har været en dejlig rejse rundt i Danmarks historie og kultur, og det har været en fornøjelse for mig at møde alle. Så mange mennesker åbnede dørene for mig og inviterede mig ind i deres verden, og det er jeg meget taknemmelig for. Skal jeg fremhæve en enkelt oplevelse, skal vi til toppen af Danmark, hvor jeg overskred mine egne grænser, da jeg vinterbadede med en gruppe vidunderlige skagboere. Det var simpelthen så koldt med vinden og kulden, men det var også en så overvældende fantastisk følelse bagefter. Det overraskede mig på allerfineste vis -  men om jeg skal gøre det igen, ved jeg ikke.  

Hvad er lykke for dig? 

Lykke for mig er, når jeg ser på mine børn og ser, hvordan de er gode, selvstændige mennesker, der hviler i sig selv. Lykken kommer, når de stadig søger mig og min mening om ting, lykken er, at de ved, at jeg altid er der for dem – og så er jeg lykkelig, når vi griner sammen.  
Lykken er også at have gode venner. Og jeg har vitterlig gode, dybe og tillidsfulde venskaber. Mine venner ikke vil svigte mig eller misbruge den tillid, vi har til hinanden, og det er noget af det, der gør, at jeg aldrig vil forlade Danmark.   

Hvad er det med danskere og hygge? 

Ordet i sig selv har jo fået sin helt egen status. Måske forklarer det noget om os, at vi har et ord, som er udefinerbart på andre sprog, og som betyder noget godt, blødt, varmt og omfavnende. Det må være en del af vores kerne. Jeg kan ikke forestille mig, at folk, der er sure, aggressive og ulykkelige, skulle have et så positivt ord.  

Hvad byder fremtiden på for dig? 

Jeg står et sted i livet nu, hvor jeg er fri til at gribe de muligheder, der måtte komme. Mine børn er store nok til, at de ikke har brug for mig på samme måde som tidligere. Jeg vil gerne selv kunne vælge, hvad fremtiden skal byde på, og hvad jeg skal arbejde med. Det føler jeg, at jeg er godt på vej til med denne bog. 

Køb Grevinde Alexandras nye bog til en super skarp pris:

 

Fakta

Grevinde Alexandra (født 1964 i Hong Kong). Mor til HH Prins Nikolai og HH Prins Felix fra ægteskabet med HKH Prins Joachim (g. 1995-2005). Sammen med professor Tim Fort forfatter til bogen ’The Sincerity Edge’ (2017) om forretningsetik. Medlem af bestyrelsen i Ferring Pharmaceuticals og formand for Ethics and Compliance Committee samme sted. I 2018 Leader in Residence på The Kelley School of Business i Indiana, USA. Protektor for en lang række danske institutioner og organisationer. Har tidligere arbejdet som børsmægler i Hongkong og som  vicedirektør i GT Management, Hongkong. 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner