Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

Rækkefølgen af Ken Follets serier

Kenneth Martin Follett, bedre kendt som Ken Follettt, er en walisisk forfatter, der skriver historiske romaner og trillers. Han har solgt mere end 100 millioner eksmplarer af sine bøger i hele verden, hvilket placere ham blandt de 100 bedst sælgende forfatter igennem tiden. Der er i Danmark solgt mere end 1,5 millioner eksemplarer af hans bøger. Har du ikke allerede læst hans bøger, så hjælper vi dig her på vej til, hvor du kan starte.

 

af

- d. 26. februar 2021

Ken Follett har skrevet den verdensberømte bog Jordens Søjler, som hører under Kingsbridge-serien. Denne bog blev en verdensomspændende succes, og kendte folk ikke Ken Follett på forhånd, så blev der lavet om på det, med denne bog. Jordens Søjler findes i flere forskellige variationer såsom tv-serier, teaterstykker og brætspil. Er du ny i Ken Follett sammenhæng, vil dette være et godt sted at starte. Han har også skrevet trilogien Centrury, samt flere andre bøger.

Rækkefølgen af bøgerne i Kingsbridge-serie:

  1.  Jordens søjler (1991)
  2. Uendelige verden (2008)
  3. Den evige ild (2017)
  4. Aftentid og morgengry (2020) Prequel

Om Kingsbridge-serien

Kingsbridge-serien første to bøger Jordens søjler og Uendelige verden foregår i den engelske by Kingsbridge. Her følger man, hvordan livet var for byens indbygger under hundredeårskrigen og pesten. Senere, i bog nummer tre Den evige ild kommer vi til Europa. Historien foregår i 1500-tallet, hvor Elisabeth 1. har en central rolle i bogen sammen med Maria Stuart. I bog nummer fire Aftentid og morgengry bliver historien vendt på hovede. Denne bog beskriver forhistorien til serien, og foregår i England i 900-tallet. Her beskrives tre sideløbende historier, der bringer læseren tæt på kærlighed og drømme samt vold og magt.

Har du ikke allerede læst bøger i Kingsbrige-serien, så kan du sagens begynde med bog nummer fire, da denne bog er forhistorien til de andre bøger.

Aftentid og morgengry - Kingsbridge-serien Den evige ild - Kingsbridge-serien Uendelige verden - Kingsbridge-serien Jordens søjler - Kingsbridge-serien    

Rækkefølgen af bøgerne i Century-trilogien:

  1. Giganternes fald (2010)
  2. Verdens vinter (2012)
  3. På kanten af evigheden (2014)

Om Century-trilogien

Century-trilogien følger fem familiers liv igennem store historiske hændelser op gennem 1900-tallet. 
Første bog i trilogien Giganternes fald foregår under 1. verdenskrig og her berøre vigtige historiske begivenheder. Både krigen, det politiske, revolutionen og ikke mindst kærligheden er en del af fortællingen. Anden bog Verdens vinter foregår i 1930'erne under depressionen. Her følger vi hovedpersonerne og deres børn i en lidt ældre udgave. Vi følger, hvordan de forsøger at håndtere denne hårde tid, og hvordan der kæmpes for kærligheden og demokratiet. Sidste bog i trilogien På kanten af evigheden føre os gennem en fortællling, der foregår i 1960'erne. Her er det den kolde krig, Cuba krisen og rock'n'roll der styrer samfundet. Vi følger her personerne fra første bogs børnebørn, og handlingen foregår frem til 1989.

Trilogien er detaljeret og medrivende. Får du først startet din rejse gennem disse fantastiske bøger, bliver du ikke til at stoppe. 

På kanten af evigheden - Century-trilogien - bog 3 Verdens vinter - Century-trilogien - Bog 2 Giganternes fald - Century-trilogien - Bog 1

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner