Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Rækkefølgen på Ann Cleeves' bøger

Ann Cleves er en af krimidronningerne fra England og har udgivet en lang række bøger. De populære bøger er lavet til tv-serierne Vera, Shetland og Døden på stranden. Derudover har Cleeves modtaget den mest prestigefulde ærespris for krimiforfattere, nemlig det britiske krimiakademis' ”The Duncan Lawrie Dagger Award” for hendes debut Sort som ravnen der udkom i Danmark i år 2009. Det er endvidere første bind i det der skulle blive til Shetland-serien på i alt 8 bøger. Efterfølgende har Cleeves udgivet de populære serier: Vera Stanhope og North Devon.

af

- d. 01. februar 2024

Rækkefølgen på bøgerne i Shetland-serien:

 1. Sort som ravnen (2009)
 2. Hvide nætter (2010)
 3. Rødt støv (2010)
 4. Stormvarsel (2011)
 5. Dødvande (2013)
 6. Blå luft (2014)
 7. Mørk muld (2017)
 8. Løbeild (2019)

 

Om Shetland-serien:

Bøgerne i Shetland-serien består af 2 kvartetter: de fire sæsoners kvartet og de fire elementers kvartet, som hver især bærer et hovedtema for den enkelte bog. Serien finder sted på Skotlands nordligste øer, Shetland-øerne hvor Ann Cleeves skildrer poetisk naturen og vejret på de forblæste øer og med hendes malende beskrivelser, får man en klar fornemmelse af det miljø bøgerne finder sted i. Kriminalinspektør Jimmy Perez, som voksede op i den afsidesliggende Fair Isle, har hovedrollen i serien og han og hans politikolleger bliver viklet ind i det tætte øsamfund, når de skal løse øernes mysterier af forsvindinger og mord.

Bøgerne Døvande og Blå luft er desværre udsolgt fra forlaget.

 

Rækkefølgen på bøgerne i Vera Stanhope-serien:

 1. Kragefælden (2022)
 2. I løgnenes spor (2022)
 3. Skjulte dybder (2023)
 4. Tavse stemmer (2024)
 5. Mord efter bogen (2024)

 

Om Vera Stanhope-serien:

Kriminalkommissær Vera Stanhope er en middelaldrende, ukonventionel, hidsig men skarpsindig kvinde, som med hendes karakteriske syn på verden, løser komplekse mordgåder. Veras særlige karakteristika er det bærende element i serien og det er umuligt at blive træt af hendes skarpe hjerne og specielle tilgang til de mysterier hun støder på. Ann Cleeves har bestemt ikke glemt hvordan hun beskriver den særlige natur hvor bøgerne finder sted og det er kendetegnet for hendes skrivestil med de poetiske beskrivelser af omgivelserne som tager bøgerne til et højere niveau.

 

Rækkefølgen på bøgerne i North Devon-serien:

 1. Hejrens skrig (2022)

 

Om North Devon-serien:

North Devon er navnet på det sted hvor Ann Cleeves er vokset op og hun har således også ladet seriens hovedperson, kriminalbetjenten Matthew Venn have hjemme her, i det sydlige England. Matthew Venn har egentlig forladt sin hjemstavn, og et meget religiøst miljø som har vendt ham ryggen, men bliver i seriens første bog Døden på stranden (2021) trukket tilbage til sine rødder, da et lig bliver fundet på stranden og ingen ved hvem han er. Den selvstændige efterfølger Hejrens skrig (2022)foregår i en varm sommer i North Devon, hvor en vellidt læge bliver fundet myrdet. Matthew Venn er på opgaven da endnu et lig bliver fundet dræbt på præcis sammen måde, som det første og han må optrævle de mange løgne der omgiver det lille lokalsamfund.

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner