Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
Se det store udvalg af Jenny Colgans bøger på Plusbog.dk
Se det store udvalg af Jenny Colgans bøger på Plusbog.dk

Rækkefølgen af Jenny Colgans bøger

Jenny Colgan har skrevet mange serier og endnu flere bøger. Det kan derfor være svært at skabe et overblik over hendes skønne, humoristiske bøger. Derfor har vi her lavet en liste med det store udvalg på Plusbog af hendes bøger delt ind i serier og rækkefølgen i serien.

af

- d. 22. februar 2022

Skotske Jenny Colgan har skrevet utrolig mange søde og romantiske bøger. Hun har en evne til at forene hjertevarme og humor med drømmende romantik. I 2013 vandt hun prisen Romantic Novel of the Year for sin bog Rosie Hopkins’ søde drømme, og i 2018 kunne hun kalde sig vinder af Romantic Comedy Novel of the Year for bogen Velkommen til Floras sommerkøkken.

Der er ingen tvivl om, at Jenny Colgan er en fantastisk forfatter, som skriver bøger med en god portion romantik og humor. Mange af hendes bøger er endnu ikke oversat til dansk. På Plusbog har vi et stort udvalg af hendes bøger på både dansk og engelsk.

 

Nedenfor finder du rækkefølgerne på hendes fantastiske bøger

 

Jul i boghandlen

Udkommer 13. oktober 2022

Jul i boghandlen er en helt ny feel-good must-read juleroman fra bestsellerforfatter Jenny Colgan, perfekt julelæsning, der føles som en kop varm kakao med bourbon: varm, sød og med et overraskende twist. Da det gamle historiske stormagasin lukker, er Carmen helt fortabt. Hun står nu uden job og aner ikke, hvad hun skal gøre. Hendes alt for perfekte søster, Sofia, foreslår Carmen at flytte ind hos hende i Edinburgh, hvor en sød lille boghandel mangler julehjælp. Carmen har ikke andre muligheder og vælger at rykke ind i den sneklædte by blot en måned før jul. Hvad Sofia ikke fortalte er, at butikken er tæt på at dreje nøglen om, og hvis Carmen ikke kan hjælpe med at vende tingene inden jul, vil ejeren være tvunget til at sælge... 

 

Alt der glimter

Udkommer 18. august 2022

Alt der glimter er en ny omvendt Askepot-historie fra populære Jenny Colgan. Der er langt at falde fra de høje stiletter og ned til et liv som en, der gør rent for at få råd til huslejen. Det ved overklassepigen Sophie Chesterton alt om, da hun pludselig mister alt. Hun flytter ind i en luset lejlighed i et luset kvarter i London med fire lusede fyre, og får et luset job som fotografassistent. To af fyrene, den charmerende Cal og den rolige Alec, får hurtigt et godt øje til Sophie. Men som Sophie lærer mere om sig selv og om drengene, går det op for hende, at man ikke kan skue hunden på hårene – og at alt, der glimter, ikke nødvendigvis er guld.  

 

Det regner med mænd

Udkommer 17. februar 2022

Endnu engang er bestsellerforfatteren Jenny Colgan klar med en skøn og humoristisk roman om den unge Katie, der er godt utilfreds med det smalle udvalg af gode mænd i Londons bybillede. I et forsøg på at finde den ægte kærlighed, rejser hun til en lille skotsk landsby, hvor det ofte regner – hun håber bare, at det også regner med mænd! 

 

For langt fra dig

Udkommer maj 2021

Jenny Colgan har i denne charmerende roman kombineret det idylliske skotske højland, med det bedste, fra det pulserende London. Lissie er sygeplejerske i et af Londons mest belastede kvarterer. Hun er glad for sit job og har hele livet været dygtig og arbejdsom, men alt ændrer sig efter en chokerende ulykke. Lissie har brug for ro og tager derfor til den lille by Kirrinfeif, i det skotske højland. Her har hun for en stund byttet job og liv med krigsveteranen og landsbyens alt-mulig-sygeplejerske, Cormack. Landsbylivet er nyt for Lissie, og det samme er storbylivet for Cormack, men de nye udfordringer er gode for dem begge. Lissie og Cormack deler erfaringer med deres patienter dagligt, og langsomt bliver de gladere for deres fælles fag og hinanden. Men holder denne følelse og glæde ved, når de mødes i virkeligheden?

 
 
 

Rosie Hopkins' søde drømme

Udkommer marts 2021

Lilian Hopkins helbred er ikke, hvad det har været og hendes slikbutik i den lille by Lipton, har også set bedre dage. Lilians grandniece, sygehjælperen Rosie, indvilger i at forlade sit liv og sin kæreste, i London, og komme familien til undsætning. Hun skal hjælpe med at få slikbutikken solgt og få sin grandtante installeret på et plejehjem. Dette er dog ikke helt så nemt, da butikken ikke kun gemmer på glas med farvestrålende søde sager, men også på hemmeligheder fra 2. verdenskrig, hvor Lillian var ung. Denne opgave er ikke just det, som Rosie har drømt om, men langsomt falder Rosie til blandt de lokale. Rosie må derfor spørge sig selv, om det liv, hun forlod i London, er værd at vende tilbage til. 

 

Den lille butik med de nye begyndelser

Udkommer januar 2021

Zoe ønsker, sammen med hendes firårige søn, at starte på en frisk. Hun vil væk fra Londons pulserende liv, højrøstede fodboldfans og deres lillebitte lejlighed til ågerpris. Hun slår straks til, da drømmejobbet i det Skotske højland byder sig. Lykken er gjort, da hun yderligere bliver tilbudt logi, på et ægte gods, hvor hun skal passe familiens tre børn som betaling. Godset er storslåede, men faldefærdigt, børnene er smidt ud af deres skole og faren er helt ude i tovene. Vil de nye omgivelser være nok, og vil det lykkedes Zoe, at starte på en frisk, sammen med hendes søn?
 

Jul på øens hotel

Udkom december 2021 - i serien om Flora MacKenzie

Julen står for døren også på den dejlige ø Mure. Mures gamle hotel, skal snart åbne igen, så Flora MacKenzie og Fintan arbejder hårdt for at få det hele klar. Mon de kan nå det? Fintan, Floras bror, har mistet sin parther Coltan, vis store hjertesag var det gamle hotel. Den store sorg Fintan befinder sig i, får Flora til at hjælpe med at gøre stedet i stand. Der arbejdes på højtryk for at gøre det gamle hotel til et hyggeligt sted med lækker mad og pejsehygge. Det er dog svært drive hotellet, da Flora netop har født. En fransk kok får arbejde på hotellet, men udgiver sig for at være noget helt andet. Kan de tre, meget forskellige, peronligheder arbejde sammen og sprede juleglæde på øen? Læs med og se. 

 

Jul på den lille skotske ø

Udkom 2020
 
Det er koldt, forblæst og fuldstændig vidunderlig på den lille skotske ø Mure. Det er juletid og tid til hygge sammen med venner og familie, foran den varme brændeovn. Flora er dog ikke helt kommet til dette punkt endnu. Hun venter barn med sin tidligere chef, Joel, og frygter for hans reaktion. Hun har derfor svært ved at samle mod til at fortælle ham om det. Saif skal sammen med sine to sønner, for første gang holde jul på den lille skotske ø. Dog uden sin kone, som stadig er meldt savnet. Spørgsmålet er, om det vil lykkedes den lille familie at opnå lykke, så julefreden kan indfinde sig?  
 

 

Sol over strandpromenaden

Udkommer 12. maj 2022

Glæd til dig til et dejligt gensyn med det lille bageri på strandpromenaden. Den søde Marisa Rosso er i stor sorg over sin bedstefars død, og forstår ikke, at andre omkring hende kan fortsætte deres liv helt som de plejer. Er det fordi hun sørger for meget? Man vil jo miste sine bedsteforældre, på et tidspunkt. For at komme ud af sorgen vælger Marisa at flytte til en lille tidevandsø i det sydvestlige hjørne af England, for at finde fred og ro. Men den lille ø er alt andet end idyl og ro, for i huset hvor Marisa bor, underviser naboen i klaverspil. Det lille bageri har brug for en hjælpende hånd og måske kan Marisa igennem bageriet blive en del af fællesskabet og inde lykken?

 

Sommer i det lille bageri på strandpromenaden

Udkom 2020

Polly Waterford elsker hendes hjem i den smukke kystby, Mount Polbearne. Hun elsker sit bageri på strandpromenaden, og hun elsker sin kæreste. Men tingene kan hurtigt ændre sig. En fremmede kommer til byen, og truer med at spolere Pollys forretning. Samtidig bliver hun sat i lidt af et dilemma da Selina, der nettop er blevet enke, flytter til den smukke kystby. Polly sigter, ælter og bager og gør alt hvad der står i hendes magt, men intet kan forhindre den storm, som er på vej.

 
 

Den lille cafe ved den endeløse strand

Udkom 2020 - 2. bog i serien om Flora MacKenzie

Flora MacKenzie er tilbage i Den lille café ved den endeløse strand. Et tilflugtssted for både turister og Mures lokale beboer, som kommer for at spise og blive opdateret på den nyeste sladder. Flora er for det meste glad og tilfreds. Hun er i færd med at opbygge et liv med den udfordrende Joel, noget hun aldrig i sin vildeste fantasi havde troet skulle ske. Hendes veninde, Lorna, kan godt lide øens læge, Saif. Chokerende nyheder ændrer dog alt for ham. Sammen forsøger de to veninder at få styr på deres liv, men spørgsmålet er, om man overhovedet kan blive lykkelig på den lille, vindblæste ø.

 

Den skønneste chokoladebutik i Paris 

Udkom i 2020

Efter en arbejdsulykke i en chokoladebutik i det nordlige England, står Anna som arbejdsløs og er en lille smule fortabt. Hun møder tilfældigt en bekendt, som giver hende et tilbud, hun ikke kan sige nej til. Snart befinder hun sig i Paris' gader, som myldrer af liv, hvor hun mikser, pisker og tempererer den fineste håndlavede chokolade. Fysisk er hun kommet sig efter ulykken, men opdager der stadig er sår, der skal heles. Med held og tålmodighed finder hun sig tilrette i Paris og lærer ting om sig selv, som hun ikke havde forestillet sig.

 

Det lille bageri på strandpromenaden

Jul i det lille bageri på strandpromenaden – 3. bog

Udkom på dansk den 17. oktober 2019

Jul i det lille bageri på strandpromenaden er Polly, kæresten Huckle og søpapegøjen Neil ved at forberede sig til julen, da tingene går galt. Byen er pyntet op med festlige dekorationer, og Polly bager på livet løs. Da Kerensa dukker op med en hemmelighed, som truer det liv, Polly og Huckle har bygget op sammen, forandres det hele og kompliceres yderligere, da en gammel kending dukker op. Polly står overfor så store problemer, at selv ikke bagning hjælper på hendes humør.

 

Sommer i det lille bageri på strandpromenaden - 2. bog

Udkom i 2015

Sommer i det lille bageri på strandpromenaden er anden bog i serien om Polly, søpapegøjen Neil, den nytilflyttede Selina og øens øvrige beboere. En storm er på vej, og Polly kan intet gøre for at stoppe den. Selvom det går godt for Polly, er alt ikke så rosenrødt, da en fremmede kommer til byen. En fremmede, som kan ødelægge alt for Polly. Enken Selina forsøger at få en frisk start på øen, men Polly kender til hende og kan komme til at ødelægge Selina bedring.

 

Det lille bageri på strandpromenaden – 1. bog

Udkom i 2014

Det lille bageri på strandpromenaden er første bog i serien om Polly Waterford, hvis liv er gået i stå. Den tegnestue, hun har drevet sammen med kæresten, er på randen af konkurs. Polly finder en stor toværelseslejlighed på en gudsforladt ø i det sydvestlige England. Hun bager og bager for at glemme sine sorger. Hun bager med beslutsomhed og kreativitet, og det går ikke ubemærket hen for øens beboere.

 
 

Rosie Hopkins serien

The christmas surprise (engelsk) - 3. bog

Udkom i 2014

Rosie er blevet forlovet og ser frem til et spændende år. Rosie og hendes forlovede Stephen må kæmpe for at holde på alt, de har kært, da skæbnen rammer. Det kræver al deres styrke og støtte fra familien og vennerne fra Lipton. The christmas surprise er endnu ikke oversat til dansk.

 

Rosie Hopkins’ søde jul - 2. bog

Udkom i 2013

Rosie Hopkins har travlt med at forberede sig til julen i sin lille slikbutik i Lipton. Butikken er fyldt med rød- og hvidstribede sukkerstokke, turkish delight, fyldte chokolader og sukkerglade børn. Dagene op til jul tilbringer hun med sin kæreste Stephen og familien fra Australien. Rosies juleplaner vælter, da en tragedie rammer det lille samfund. Vil hun og Stephen det samme? Er det, som er bedst for hendes butik også det bedste for hende?

 

Rosie Hopkins’ søde drømme - 1. bog

Udkom i 2012

Rosie lever et travlt liv i London sammen med sin kæreste, da familien beder hende om en tjeneste. Modvilligt rejser hun til Lipton, hvor hendes grandtante Lillian har en slikbutik, som hun skal have solgt, da hendes helbred er blevet dårligt. Rosie falder langsomt til blandt de lokale. Er det værd at vende tilbage til sit gamle liv i London? Rosie Hopkins’ søde drømme er en sød og humoristisk roman om sygehjælperen Rosie Hopkins.

 
 

Serien om øen Mure

An island christmas (engelsk) - 3. bog i serien om Mure

Udkom i 2018

Bliv varm om hjertet med denne skønne engelske roman An island christmas af Jenny Colgan. Flora er blevet gravid med sin tidligere chef. Men hvordan skal hun fortælle ham det? Hvordan vil Joel reagere? Samtidig forsøger flygtningen og lægen, Saif, at nyde sin første vestlige jul med sine sønner. Han kone er fortsat forsvundet. Kan den lille familie finde glæde uden hende?

 

The endless beach (engelsk) - 2. bog i serien om Mure

Udkom i 2018

Da Flora flyttede til øen Mure, havde hun ikke drømt om, at Joel – hendes chef – ville følge med. Flora og Joel er klar til at tage det første skridt ud i romantikken. Mens Joel er på forretningsrejse til New York, nyder Flora den smukke udsigt. Hvaler bryder vandet på Mures strand. Men det kan også betyde det modsatte af glæde. Det kan være en advarsel om, at fremtiden er ligeså flygtig som havsprøjtet.

 

Velkommen til Floras sommerkøkken - 1. bog i serien om Mure

Udkom i 2017

En fantastisk charmerende roman om den unge Flora, som forlader sit hektiske liv i London for at åbne en restaurant på den skotske ø Mure. Da Flora forlod øen og den lille by hun var vokset op i, var det med planer om aldrig at vende tilbage. Hun rejste til London, hvor hun kunne være anonym. Men en arbejdsopgave tvinger hende tilbage til øen, hendes brødre og faren, som hun knap har talt med siden morens død. Flora finder sin mors notesbog med opskrifter og får øjnene op for madlavning. Inden hun får set sig om, er hun ved at åbne en lille restaurant.

 
 

Cupcake café

Christmas at the cupcake café (engelsk) – 2. bog

Udkom i 2012

Det er blevet vinter i Christmas at the cupcake café, og Issy er forelsket. Forretningen kører, og hun er omgivet af gode venner. Kollegaerne, Pearl og Caroline, lader ikke til at være lige så begejstrede for den kommende sæson. Issy og hendes kæreste Austin må tage stilling til om, de skal blive et langdistanceforhold, da Austin tilbydes et muligt flyt til New York. Issy må vælge, da juletravlheden melder sin ankomst.

 

Meet me at the cupcake café (engelsk) - 1. bog

Udkom i 2011

Meet me at the cupcake café har Issy Randall tilbragt hele sin barndom i sin elskede bedstefar Joes bageri. Og Issy kan bage. Issy kan virkelig bage, hun laver de smukkeste kager, som får munden til at løbe i vand. Hun har helt sikkert arvet sit talent fra sin bedstefar. Da hun bliver fyret fra sit job, griber hun chancen og åbner The Cupcake Café. Men hun har ingen idé om, hvad hun er gået ind til.

 
 

Sille og Søpapegøjen

Polly and the Puffin: The happy christmas (engelsk) - 4. bog

Udkom i 2017

Polly venter spændt på julen. Hendes mor forsikrer hende om, at ventetiden er den bedste, men det er Polly ikke sikker på. Pollys mor tager Polly med ud for at møde Julemanden for at gøre ventetiden udholdelig. En bog med en sød historie, sjove aktiviteter, opskrifter, julevittigheder og -fakta.

 

Polly and the Puffin: the new friend (engelsk) – 3. bog

Udkom i 2017

Fortællingen om Sille og Simon fortsætter med den engelske bog Polly and the Puffin: the new friend, som er tredje bog i serien. Tiden er inde for Polly (Sille) til at starte i det, hun kalder “Big School”. Måske bliver det sjovt og spændende, men det bliver helt sikkert lidt skræmmende. Det kan være svært at finde nye venner.

 

Sille og søpapegøjen en stormfuld dag - 2. bog

Udkom i 2016

En stormfuld dag er anden bog i serien om Sille, som er blevet venner med søpapegøjen Simon. Silles far er på vej hjem i sin lille fiskerbåd, og Sille venter spændt op ham.  Men det er svært at vente, især når det stormer og regner så voldsomt, at det er umuligt at vente udenfor. Kan Sille finde på noget at lave, mens hun venter? Og hvad sker der med Simon, da han flyver ud i uvejret?

 

Sille og søpapegøjen - 1. bog

Udkom i 2015

Da en søpapegøje kommer til skade, tager Sille og hendes mor sig af den brækkede vinge. Sille døber søpapegøjen Simon. Simons vinge heler langsomt, og Sille må forberede sig på at sige farvel til ham.

 
 

Andre romaner af Jenny Colgan

En meget fjern kyst

Udkom i 2017

En meget fjern kyst er en lille miniroman om Lorna, som bor på den lille ø Mure, hvor alle kender alle. Øen har svært ved at få det hele til at køre rundt og har hårdt brug for en læge. Langt væk behandler Saif en lille dreng, som er kommet slemt til skade. Han er flygtning og lige, hvad øen, Mure, har brug for: læge. Kan Saif glemme sin fortid på Mure? I løbet af sommeren forandrer Lornas liv sig og Saif finder et nyt hjem.

 

Den lille butik med de lykkelige slutninger

Udkom i 2016

En bog om at turde tage springet og følge sine drømme. Nina Redmond elsker bøger, så da det bibliotek, hun arbejder på, skal lukkes, ser hun chancen for at udleve sin drøm om at åbne en boghandel. Det bliver en boghandel på hjul. Nina forvandler en gammel kassevogn og rejser mod Skotland, for at finde købere til sine bøger. Det er kompliceret og kræver hele hendes opsparing og alt hendes mod.

 

Den skønneste chokoladebutik i Paris

Udkom i 2013

I England kommer Anna Trent ud for en ulykke på den chokoladefabrik hun arbejder på. En ulykke, som koster hende en længere hospitalsindlæggelse, gør hende arbejdsløs og efterlader hende rask, men en smule fortabt. Anna møder sin gamle fransklære, som giver hende et tilbud. Snart befinder Anna sig i Paris, hvor hun fremstiller det fineste håndlavede chokolade. Med en stor portion tålmodighed finder hun sig tilrette i Paris og lærer meget mere om sig selv.

 

The good the bad and the dumped

Udkom i 2009

The good the bad and the dumped handler om Posy Fariweather, som er lykkelig over, at hendes kæreste Matt frier til hende. Men få dage efter sker tragedien: Matt bakker ud. Ydmyget og knust begynder Posy at opsøge hendes ekskærester online, for at finde ud af, hvorfor hendes forhold altid ender i ulykke. Kan hun lære fra sin fortid? Har hun lader Mr. Right gå?

 

Diamonds are a girls best friend

Udkom i 2008

En hjertevarm og humoristisk historie om pigen Sophie Chesterton. Hun kender alle de rigtige mennesker, går til de rigtige fester og har det rigtige tøj. Men Sophies liv ændrer sig brat, efter en chokerende aften. Pludselig er hun assistent for en “glamour” fotograf, bor i en rønne med fire ildelugtende drenge og spiser baked beans direkte fra dåsen. Sophie er desperat for at få sit gamle liv tilbage.

 

Operation sunshine

Udkom i 2007

Evie trænger til en god ferie. Ikke alene har hun knoklet på arbejdet som receptionist for to plastikkirurger, men hver eneste ferie hun har haft, er hun blevet solbrændt, haft diskussioner eller kastet op. Nogle gange det hele på én gang. Hun vil have en normal ferie med sol, sand, hav og (forhåbentligt) sex. Så da hendes chefer tilbyder hende at deltage i en konference med dem i det sydlige Frankrig, slår hun til. Det bliver dog ikke lige den ferie Evie havde forestillet sig.

 

West end girls

Udkom i 2006

Penny og Lizzie er tvillinger, men de er fuldstændig modsatte af hinanden. Penny er tynd, blond og frembrusende, mens Lizzie er stille, tankefuld og bestemt ikke tynd. Der er dog en ting, de begge ønsker. De vil gøre noget med deres liv. Og så vidt de ved er London stedet. De opdager dog hurtigt, at det ikke er så nemt at blive It Girl, og drengene er slet ikke som Hugh Grant.

 

Amandas Wedding

Udkom i 1999

Amandas Wedding er Jenny Colgans debutroman om Amanda, som skal giftes med en skotsk laird. Det er lige meget, at Fraser McConnald har gået i de samme Converse i flere år, og hans slot ligger i ruiner, Amanda skal giftes med en laird. Hendes veninder, Mel og Fran, er chokerede over forlovelsen. Sammen med Frasers yngre bror forsøger veninderne at sabotere brylluppet.

 
 

Maggie Adair serien

Jenny Colgan har skrevet serien om Maggie Adair under pseudonymet Jane Beaton.

Rules - 2. bog

Udkom i 2010

Det bliver svære og svære at holde sig til reglerne. Henover sommeren har Maggie besluttet sig for at gifte sig med Stan og arbejde på at glemme sit crush på David. Da Zelda kommer til skolen fra USA, er Maggie fast besluttet på at få hende til at føle sig velkommen. Samtidig ser hun det som en mulighed for at få den stille Simone mere frem. Og Simone får snart en fuldstændig makeover.

 

Class –1. bog

Udkom i 2008

Class er den første bog i serien om Maggie Adair, og den første bog Jenny Colgan har skrevet under pseudonymet Jane Beaton. Maggie har forladt skolen i Glasgow for at undervise på den eksklusive kostskole for piger, Downey House. Kan forholdet til Stan McAteer overleve, efter hun har mødt David McDonald? Mens Simone kæmper for at passe ind på skolen, kæmper Fliss for at komme ud.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner